Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo lipiec

Jak przekonać faceta do ślubu?

Polecane posty

Gość a ja zamieszkałam z chłopakiem
baron niczego odkrywczego nie napisaleś.A już na pewno nie związanego z tematem i problemem autorki :o

Gość a ja zamieszkałam z chłopakiem
tak,dokładnie. Sama się zastanawiałam nad tym, ale to nie ma sensu. Trzeba wyznaczyć pewne granice, trzymać się swojego zdania,żyć z własnymi przekonaniami, pogadać z tym facetem a jak nie to NIE.Nic na siłę.Może on ma inne plany i nie zamierza a dziewczyna będzie płakać po kątach więc może czas zacząć rozglądać się za kimś kto ma takie same plany życiowe. I to bynajmniej nie oznacza,że zostawiasz go bo on nie chce ślubu więc tylko to się dla Ciebie liczy ale chodzi o ZASADY, plany na życie, światopogląd.. nie każdy musi się godzić na życie na kocią łapę bo "liczy się miłość a nie papierek" jak to niektórzy określają a co jest totalną bzdura o czym się przekonają.Jakby mi facet powiedział,że on nie chce ślubu czy zakładac rodziny bo przecież liczy sie miłość to by w pysk chyba dostał i już by mnie nie zobaczył zwłaszcza,pi 3 latach związku kiedy wyraźnie mu powiedziałam jakie jest moje stanowisko w tej sprawie.Nie ma innej opcji niż próbować dobierać się w pary z ludźmi którzy od życia pragną tego samego.A to,że Tobie się nie oświadcza a następnej oświadczy po kilku miesiącach to inna bajka :o smutna bardzo ale nie wiem czy ze mną tez tak nie będzie.Stwierdzenie,że facet musi dorosnąć też nie jest dobre, bo taki facet może dorastać 5 lat a jak facet powie Ci po 5 latach związku czy kilku mieszkania że nie jest gotowy to kiedy będzie? za 10 lat czy za 20? :o kopniak w tyłek.Wiem,że ciężko odejść z dnia na dzień ale jak facet przez lata się nie deklaruje a macie powyżej 25 lat powiedzmy a wie,że Ty chcesz mieć rodzinę,męża to jakie jest inne wyjście?? jest szansa,że się nie oświadcza bo mu wygodnie, albo nie zna Twojego zdania na ten temat albo się wstydzi ale to Ty to wiesz najlepiej.Porozmawiaj z nim.Może nawiąże się rozmowa o ślubie znajomych albo wspólnym mieszkaniu i wtedy zagadaj i wybadasz temat.

Gość ja też chciałabym planów
na przszyłość...