Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotHanka

Jak powiedzieć rodzicom o ciąży??

Polecane posty

Gość mama kingusi:)
jakie mialas tabletki ? Postinor Duo ?

Gość dvdsfsgdsg
TAK, A DUGA CI ZOSTAJE NA PRZYSZŁOŚĆ NA KOLEJNY TAKI WYPADEK, DZIEWCZYNO,PRZECIEŻ TO JEST LEK ŚCIŚLE NA RECEPTE I JEDNORAZOWO PRZEPISYWANY PRZEZ LEKARZA, WIESZ JAKIE TO SA DAWKI HORMONÓW??

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Powinnaś wziąć 2 tabletki w odstepie czasowym. Nie czytalas ulotki?

Gość zakłopotHanka
W ulotce pisze następująco: Lek Escapelle nalezy przyjąć doustnie. Tabletkę trzeba przyjąć jak najszybciej, najlepiej w ciągu 12 godzin, i nie później niż po 72 godzinach po stosunku płciowym bez zastosowania skutecznego zabezpieczenia. Należy połknąć całą tabletkę, popijając wodą jeżeli jest to konieczne. Jezeli w ciągu 3 godzin od przyjęcia tableti wystąpią wymioty należy natychmiast przyjąć jeszcze jedną tabletkę. I nic więcej nie pisze!! Więc o co chodzi z tą drugą tabletką??

Gość mama kingusi:)
Pierwszą tabletkę Postinoru należy przyjąć jak najwcześniej po stosunku. Czas na zażycie tabletek nie może przekroczyć 72 godzin. Jeśli przyjęcie pierwszej tabletki nastąpiło później niż 1 godzinę po stosunku, to po 12 godzinach należy przyjąć drugą tabletkę.

Gość zakłopotHanka
No to ja przyjmowałam inną tabletkę o dawce 1500 mikrogramów...no to może jednak dobrze to zażyłam?

Gość zakłopotHanka
no to nie straszcie mnie ludzie, bo z tego co tam pisało to dobrze zażyłam ten lek...

Gość o escapelle
no właśnie też czytam o tym leku - bierze się tylko jedną tabletkę.

Gość zakłopotHanka
No to całe szczęście... ale co to za dwie kreski na teście? Może to być spowodowane czymś innym a nie ciążą?

Gość o escapelle
ktoś już dobrze mówił na forum - przyjęłaś baaardzo dużą dawkę hormonów, a test to tylko test - bada obecność nie ciąży, a hormonów :P Poczekaj do wyników badań krwi. Trzymaj się, będzie dobrze :)

Gość zakłopotHanka
Kurcze to jest dziwne... już byłam pewna, że to ciąża, a tu znów nadzieje że to jednak nie ciąża. No też się zastanawiałam nad tymi hormonami...może faktycznie taka duża dawka hormonów powoduje zachwianie całego organizmu i dlatego widać tą drugą kreseczkę tak delikatnie?? Nie wiem sama co myśleć...

Gość o escapelle
Poszukam czegoś na ten temat w sieci :) Zobaczymy, co wujek google o tym mówi. Dziwne, że aż tyle musisz czekać na wyniki bety...

Gość dvdsfsgdsg
TEST CIĄŻOWY ROZPOZNAJE OBECNOŚĆ HORMONU - GONADOTROPINY KOSMÓWKOWEJ, JEST ONA WYTWARZANA TYLKO W CIĄŻY PRZEZ TROFOBLAST, A PÓŹNIEJ ŁOŻYSKO, LUB PRZY GUZACH JAJNIKA.:(

Gość o escapelle
Autorko, a po jakim czasie sprawdziłaś wynik testu? Bo ten miarodajny jest po ok 5 minutach, w niektórych testach druga kreska pojawia się sama z siebie po 30 minutach i to ciąży nie oznacza... Kilka cytatów z innych for: "ja mialam podobna sytuacje, po 30 godz wzielam postinor, ale lekarka kazala 2 tabl naraz wziac, na tescie tez mi wyszly niby 2 kreski jedna bardzo bardzo malo widoczna ale widoczna....kupilam test innej firmy i juz byla tylko 1 kreska" "I jeszcze jesli chodzi o testy....mogło sie zdarzyc tak, że przed okresem test wyszedł pozytywny a potem negatywny. Wiele kobiet ma tak często i nawet o tym nie wiedzą. Dzieje się tak ponieważ przed miesiączką kobieta faktycznie moze byc w bardzo wczesnej ciązy co pokaże test. Organizm jednak dość często sam z siebie pozbywa się zarodka. Zarodek wydobywa się z organizmu z krwią menstruacyjną a co za tym idzie w czasie okresu i po nim kobieta w ciązy już nie jest. Wtedy test bedzie miał wynik negatywny." "A jako nie wiem moze ciekawostkę powiem, że jesli jednaego dnia na teście wychodza 2 kreski to z każdym dniem ta druga kreska jest coraz bardziej widoczna. Z kazdym dniem ciązy obecność hgc w moczu (to, to co wykrywa test) jest coraz wyzsza. Conajmiej o 2 razy... "

Gość zakłopotHanka
Kurcze no teraz to już mam totalny mętlik w głowie..trudno zostało tylko czekanie i pozytywne myślenie...

najlepiej zeby ginekolog ci potwierdzil...errmmm niemartw sie napewno bedzie oki . Ja w podobnej sytuacji jestem . Kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia i teraz miesiaczka mi sie spozniala 6 dni zrobilam test i wyszedl pozytywny. Tez sie boje rodzica powiedziec bo to bedzie dla nich szok. Ty masz 19 lat wiec to jeszcze nie jest zle...ja mam 17. Ale co do tego testu to duza dawka hormonow nie ma na to wplywu. Pozdrawiam

Gość szkoda że taki duży
zakłopotHanka daj jutro znać co i jak...