Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna mama

od kiedy bezpiecznie w łózku piętrowym?

Polecane posty

Drogie mamy. Chciałabym kupić piętrowe łóżko dla moich dzieci. Są jeszcze za małe. (2,2 l atai 10miesięcy). Ale już o tym myślę. Od jakiego wieku waszym zdaniem dziecko może spać bezpiecznie na górze i na dole? Oczywiście łóżeczko z barierkami np takie http://www.allegro.pl/item1007516018_lozka_lozko_pietrowe_kacper_x_nowosc.html

Gość taka sobie druga mama
No wlasnie, moze ktos sie wypowie, bo ja jestem w podobnej sytuacji, ze chcialabym dla dzieci lozko pietrowo, ale nie mam pewnosci czy dla moich dzieci beda ok, wiek 3 lata i 10 mc.

nasze wysokie łóżko nie ma aż takiej "bezpiecznej" barierki, a synek sypiał na górze nie mając jeszcze 4. lat :) myslę, że to zależy nie tylko od wieku dziecka, ale też od tego, czy śpi spokojnie i czy ogólnie nie jest zbytnio skłonne do szaleństw!

Dzięki gruby misiu. Moje starsze dziecko jest "szalonym dzieckiem" więc jeszcze zobacze. Drogie mamy może ktoś jeszcze miał taki przypadek?

mysle ze bezpiecznie moga spac wtedy kiedy bez problemu na nie wchodza i schodza moi chlopcy byli starsi starszy na poczatku spal sam bo sa miedzy nimi 4 lata roznicy potem maly dorosl i spal na dole a starszy poszedl na gore to indywidualna sprawa ale jak masz nie sypiac w nocy z nerwow czy nie spadnie chcac zejsc na siusiu poczekaj bo sie wszyscy wykonczycie:)

Gość galil kasa
jaka dobra cena tego lozka, 800 zl z materacami! wow!

Dzięki eterno. Masz racje eterno z tym stresem czy aby nie spadnie. Pewnie spałabym obok na materacu:) Wiadomo, że moje dzieci jeszcze są za małe, ale właśnie zastanawiam się od kiedy Wasze dzieci spały na takim łóżku. Ale macie rację, to w większości zależy od charakteru. Ale mam jako taki obraz - ok.4lat.

ja kilka tyg temu zakupilam lozko pietrowe remix II i jest super, moj mlody ma 2 lata i 3mce ale niestety nei nadaje sie do spania na gorze bo schodzi z niego w dosc neibezp sposob a w nocy lubi wstac sie napic wiec musze poczekac :) samo lozko bardzo polecam jest super solidne :)

Dzięki myszsza :)

Ciekawy temat :) Też się zastanawiam nas kupnem takiego, moje smyki mają 2 i 5 lat. Tylko nie wiem na ile solidne są te łóżka, bo chyba bym się bała, że jak położę starszego na górze to się łożko zarwie i młodszego zgniecie :) Do ilu kg takie łózka są wytrzymałe? Mój starszak waży 27kg.

Gość uuuuuupppppp
upppppp

Gość Ło boszzzzeeee
myślalam że to łóżko tylko dla dzieci :D to nogi mu chyba wystawały za? :D

Moje przez jakis czas spały ale ze względu na to że kazde z nich chciało spać na górze i o to toczyły się krwawe wojny, zrezygnowaliśmy z łóżka piętrowego...

Shadow a ile miały lat Twoje dzieci jak spały w piętrówce?

hehhe nie wiem jakie wy macie et lozka ze tylko dla dzieci :D ja mam lozko pelnowymiarowe 80x200cm gora i 120x 200cm na dole :D czesto tam spie z mezem :D na gozre tez maz spal i nic sie nigdy nie stalo, po jakiego grzyba kupujecie male lozka dla duzych dzieci?

Gość mama z tymbarku
Szukam ostatnio trochę informacji na temat łóżek piętrowych i według informacji producenta łóżek, które mnie zainteresowały: http://lozkapietrowe.com/index.html "łóżka zaprojektowaliśmy tak aby nawet 2 lenie dziecko było w 100 % bezpieczne. Nasze łóżka służą również naszym dzieciom " Myślę, że te 2 latka to faktycznie w zupełnościwystarczy.

Gość ja bym 2 latkowi nie pozwoliła
Zastanawiałam się czy mi 4 latek z tego nie spadnie, ale super sobie radzi. 2 latek śpi na dole i też jest ok. Ma zakaz wychodzenia i na górę i jak na razie (po tym jak raz spadł i się poobijał) zakazu przestrzega. Łóżko mam takie http://allegro.pl/lozko-pietrowe-kacper-2-interbeds-promocja-i1498795644.html

Gość mama z tymbarku
No to myślimy dokładnie o tym samym łóżku :) widać sklep http://lozkapietrowe.com/ sprzedaje też na allegro, bo to dokładnie ten sam towar - moim zdaniem najlepszy na rynku jak za tą cenę. Producent na stronie podaje własnie granice 2 lat, ale pewnie sporo zależy od samego dzieciaczka...

Gość rustykola
ja również rozglądam się za jakimś solidnym łóżkiem i biorę pod uwagę piętrowe. Czy ktoś faktycznie kupował łózko w tym sklepie: http://lozkapietrowe.com > Stronka wygląda bardzo przyjemnie, wszystko cacy, łóżka śliczne, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś konkretnego od osób które korzystały z ich usług? Można im zaufać, wszystko przebiegło OK?

Kurcze, niby fajna sprawa takie piętrowe łóżko, ale podobno przydarzy się spadnięcie z niego :/

Gość lequa
W sumie znacznie bardziej podobają mi się te tradycyjne piętrówki z lozkapietrowe.com od tych dwu poziomowych. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to nie mam zastrzeżeń. Na stronie napisali, że już 2 latki śpią na ich łózkach... Zawsze można zamówić ten model z większymi barierkami...

Gość dobryrodzic
Hej, kupiłam łóżko w lozkapietrowe.com i na poczatku balam sie o swoje dziecko, zeby nie spadlo itp. Łóżka są wyposażone w barierki które trzymają sie bardzo mocno i nie ma możliwości żeby dziecko wypadło z łóżka, z resztą jak mówi mój mąż, dziecko samo musi dawać sobie radę, inaczej się tego nie nauczy, jeżeli nie pozwolimy mu na samodzielność i będziemy żyć w ciągłym strachu o nie.

Gość kaskadaaa
bardzo fajne są te łóżka. Córka ma 16 miesięcy i nie chce spać juz w łóżeczku więc może kupimy jakieś z tej strony jak polecacie

"ja również rozglądam się za jakimś solidnym łóżkiem i biorę pod uwagę piętrowe. Czy ktoś faktycznie kupował łózko w tym sklepie: http://lozkapietrowe.com > Stronka wygląda bardzo przyjemnie, wszystko cacy, łóżka śliczne, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś konkretnego od osób które korzystały z ich usług? Można im zaufać, wszystko przebiegło OK?" Ja kupiłam łóżko w tym sklepie i szczerze polecam, łóżko wysłali szybko i bez problemu je dostałam. Kontakt też dobry zważywszy na to że nie musiałam się kontaktować bo obyło się bez żadnych dodatkowych zamówień, czy problemów.

Gość pixi28
Temat przerabialiśmy na przykładzie mojej siostry, która długo biła się z myślami zanim kupiła łóżko piętrowe. Z MDF. Sprzedawca zachwalał i polecał, po 3 miesiącach strzelił stopień, a po pół roku jedna strona zaczęła pękać. Łóżko wymieniono na nowe. Jak przyszła kolej na mnie to podpatrzyłam w jakimś piśmie rozwiązanie gdzie łózko piętrowe rozkłada się na dwie osobne części do spania jak dzieci podrosną. Znalazłam taką firemkę http://www.tartak-meble.com.pl/sklep/lozka-pietrowe/lozko-pietrowe-jan/ z Bielska i w ich wypadku: a) wysoka barierka na górze (i to licząc z włożonym materacem) b) wysoka barierka na górze!!!

Gość kasia

Moja mała ma prawie 4lata druga 2 i też zastanawiam się nad łóżkiem piętrowym.