Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala35...

Moj facet tyran..zrobil mi straszna awanture

Polecane posty

odejdz od niego!!!jesli masz na bilet do polski to wracaj!zycie sie jeszcze ulozy.masz szczescie ze dziecko jest male i wiele nie rozumie z tej sytuacji.bedzie latwiej.a jak wrocisz do polski to zawsze bedzie ktos kto tobie pomoze i odzyskasz wiare i radosc.a propo w jakim panstwie zyjesz,ja tez jestem za granica...

Gość ola35...
karollka chcialabym, by wszystko bylo czarne lub biale, ale tak nie jest w zyciu i nie masz prawa tak o mnie mowic na podstawie tylko kilku moich zdan. Nie znasz dokladnie mojej sytuacji, nie osadzaj mnie zatem. Nie mam rodziny, jestem wychowanka domu dziecka, chcialam stworzyc normalna rodzine, ale nie udalo mi sie, co w zyciu sie zdarza niestety. Nie jest ciezko odejsc, ja wiem. Ale w momencie kiedy nie masz dokad i jestes w obcym kraju to juz nie jest takie proste jak moze w polsce. To nigdy zreszta nie jest proste, gdy nie ma sie na kogo w zyciu liczyc. Jak mam to zrobic?? Isc na policje, oskarzyc go o kolestowanie i wrocic do mieszkania, ktore jest jego i do ktorego on ma zupelne prawo?? Po to, by mi jeszcze cos za to zrobil? Mam spakowac rzeczy, lozeczko dziecka, zabawki, talerze, posciel itp ??? I co mam z tym zrobic???

Gość ola35...
pojsc z baazami na policje??? Jak je tam doniose?? Mam zostawic wszystko tutaj, nic nie brac?

w jakim jestes kraju?bo czasami prawo w zachodnich krajach jest po twojej stronie...w holandii moga go nawet z jego wlasnego domu wyrzucic i zarzadzic alimenty na ciebie,jesli sa dowody ze cie bil...

Gość no przeciez oczywiste
lubela a skad ty jestes??

Gość ola35...
on mnie nie bije, on sie pastwi psychicznie. Anglia

cholera,nie wiem jak jest w anglii,a to musialabys isc do prawnika..napewno sa jacys "socjalni".walcz o honor i swoja kase:) zreszta juz nawet nie o ciebie chodzi,a o przyszlosc dziecka.pracujesz teraz?

Gość ola35...
Njagorsze jest to, ze jest weekend i nic nie moge zrobic.

Gość ola35...
juz nie. nie pracuje. Wiem co masz na mysli, mowiac o tych pieniadzach, ja nie chce ich dla siebie, tylko dla mojego dziecka. Ale czego tu wyamagac od faceta, ktory nigdy nic mu nie kupil, nawet za baterie do zabawki musze mu zwracac. Tak bylo zawsze, taki byl uklad, ze to ja wykladam pieniadze na dziecko a teraz?? Wylozylam dla niego i to bardzo duzo, bedzie mi b.ciezko spalacac to do banku,ale dam rade jak bede musiala.

spokojnie,przede wszystkim nigdzie nie wychodz,zebys nie zastala zmienionych zamkow....masz prawo tam mieszkac,bo jestes matka jego dziecka.spokojnie przeczekaj,nie pokazuj ze cie to ruszylo,nie ciagnij klotni,ot stoicki spokoj.a w poniedzialek zajmij sie rozwiazaniem problemu-idz i popytaj jak sie sprawy maja w anglii.jesli masz meldunek w tym mieszkaniu,to nawet cie wyrzucic nie moze.nie denerwuj sie,on cie nie tknie,bo wie,ze tam prawo jest ostrzejsze i to oznacza dla niego spore koszty.zalatw co musisz na chlodno i zyj szczesliwie:)

a z czego ty mu oddajesz jak nie pracujesz?masz jeszcze jakas kase?bo musisz miec za co zyc zanim sad ci czegos nie przyzna

Gość ola35...
bardzo chcialabym tego. Jest mi wstyd, ze to tak wyglada, wstyd, ze moje dziecko ma takiego tate, taka babcie. Juz nie chodzi o mnie, ale o niego. Jest piekna pogoda a ja sama z nim znowu na spacer pojde...bo facet z mamusia zwiedzaja miasto ( ona nie jest tu pierwszy raz) i nawet dziecka nie wzieli. Wstyd mi najzwyczajniej i zal.

spokojnie,kazdy moze popelnic blad.moze rzeczywiscie spacer dobrze wam zrobi,ladna pogoda w koncu:) dla mnie to smieszne,ze nie chcial wydawac kasy na wlasne dziecko. zycze spokojnego weekendu i powodzenia w poniedzialek!bede trzymac kciuki:)

Gość ola35...
dziekuje ci... Ja wiem, ze jestem desperatka, piszac nawet tu naforum, ale szczerze, to nie mam z kim nawet porozmawiac, kogo sie poradzic, poszukac wsparcia, cieplego slowa, zawsze sama...

Gość przed slubem pewnie byl inny
znajdz najblizsze Citizens Advice Bureau i pojdz do nich po porade. oni pomagaja ludziom w roznych sytuacjach i to za free. potem uderzaj do councilu, powiedz ze masz taka sytuacje i czy moglabys sie starac o jakies TYMCZASOWE mieszkanie. jak powiesz ze to tylko na pare miesiecy az sie urzadzisz i pozbierasz to masz wieksze szanse niz na takie na stale. a potem moze sie zmienic. jak nie dostaniesz to wynajmij gdzies pokoj. za kazdym razem kiedy bedzie ci grozil to zapisuj (nie nagrywaj na komorce bo jest to nielegalne i nie stanowi dowodu w sadzie ani na policji) i kazda grozbe zglaszaj na policje. zwlaszcza jesli oficjalnie mowi ze cos ci zrobi itp. cdn

Gość ola35...
zenada to moje zycie.

kurde sorka,ale cos mi wypadlo...twoje zycie nie jest zenada.patrz ile kobiet jest bitych i zostaja z mezem,ty widzisz,ze to chore i chcesz odejsc,wiec tak zle z toba nie jest:) nic sie nie martw i nie daj sie wyprowadzic z rownowagi.szacunek trzeba sobie u ludzi wyrobic. najlepiej zostan w anglii,tam pomoc socjalna jest duzo lepsza,a jak staniesz na nogi,to moze pomyslec co dalej. wierze,ze ci sie uda:)

Gość i na ta cala szarpanine
patrzy i slucha wasze dziecko... dla tego dzieciaka wez sprawy w swoje rece,jak juz raz dostal wyrok,dostanie i drugi! po co go wpuscilas do domu jak mial zakaz? czemu wrocilas do niego? to jakis chory maminsynek!

Gość i co tam u Ciebie autorko ??
czytałam tą opowieść i jestem ciekawa jak sobie poradzisz Opowiadaj prosze co sie dzieje

Witam!!! uciekaj od niego jak najdalej!bylam w podobnej sytuacji -bez dziecka,z tym ze bylo bicie na porzadku dziennym ,w nocy nad ranem w dzien ..okropne!!!!! jest duzo organizacjii w anglii ktore pomagaja takim kobieta.Mi proponowano wyjazd do innego miasta i znalezienie pracy i oczywiscie mieszkania!!! anonimowo...pozdrawiam i trzymaj sie,jak znajde wizytowke tej organizacjii to przesle nr tel!

w anglii takiemu nic nie zrobia!!! pobil mnie ,zlamal mi nos-na policji ktora byla wzywana-nie przyjechali przeprosili,gadalam z babka,powiedziala ze takiej "twarzy nigdy nie widziala" obdukcje mialam i co- nic wywinal sie,powiedzial ze to nie on i sprawa ucichla....

Co jest obsługiwana mieszkaniowy? Nottinghamshire Women's Aid Ltd manages twelve houses in the local area, on behalf of Nottingham Community Housing Association. Nottinghamshire Women's Aid Ltd zarządza dwanaście domów w okolicy, w imieniu Wspólnoty Nottingham Housing Association. Our Supported Housing Scheme is available to women and their children who are fleeing all forms of domestic violence and require support to maintain a tenancy. Nasze Romów Program jest dostępny dla kobiet i ich dzieci, którzy uciekają przed wszelkimi formami przemocy w rodzinie i wymagają wsparcia w celu utrzymania najmu. There are two workers who provide ongoing support tailored to your individual needs. Istnieją dwa pracowników, którzy w sposób ciągły wsparcie dostosowane do indywidualnych potrzeb. Back to top Powrót do góry Who can apply? Kto może się ubiegać? Women with or without children who are escaping physical emotional or sexual abuse. Kobiet z lub bez dzieci, które uciekając fizyczne emocjonalne lub seksualne. Is it for me? Jest to dla mnie? Are you escaping from or affected by domestic abuse? Czy na ucieczce z lub dotkniętych przemocy domowej? Do you feel you would benefit from regular support? Czy czujesz się będzie regularnie korzystać z pomocy? Do you need support to maintain a tenancy? Potrzebujesz wsparcia w celu utrzymania najmu?

Gość wiesz co autorko
przeczytalam i stwierdzam ze jestes tak durna ze szok w kratke...nie bede sie wypowiadac wiecej bo szkoda slow po prostu.Faceci traktoja tak tylko te slabe kobietki ktore nie potrafia miec za grosz wlasnego zdania i szacunku dla wlasnej osoby i we wszystkich patologicznych rodzinach winne sa wlasnie kobiety bo gdyby sie nie daly tak traktowac nie byloby patologi.A tak to sobie zawsze cos tlumacza,placza i jecza i zawsze jakies ale,bo dom ,bo dziecko.Wymyslaj sobie tak dalej prawda jest taka ze jestes glupia i nie potrafisz zostawic debila a za granica jak jestes to masz jeszcze lepeij bo ja tez mieszkam nie w polsce i jest wiecej mozliwosci znalezienia pracy,mieszkania pokoju,czegokolwiek.

Gość retetete
do wiesz co autorko - nie pojmuje jak mozna sie tak obnosic ze swoim arogancja. Trzeba byc naprawde idiotka, zeby takie posty pisac. Wstydzic sie powinnas. Swoje gowniane rady i epitety zachowaj dla siebie.

Gość ola35...
wczoraj kazal mi sie wynosic, razem z dzieckiem, wyzywal mnie od szmat, kurew, leni, wszysko przy swojej mamusi, czul sie bezkarny, spedzilam pol dnia i noc u znajomych, zglosilam to na policje, jutro mam isc w tej sprawie do CAB i councilu, wiec zobaczymy...mam nadzieje, ze mi ktos pomoze.. Nie jestem osoba, ktora liczy na jakies darowizny itp, ale zostalam teraz w sytuacji bez wyjscia..