Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka241

jakie sandalki

Polecane posty

Gość marlenka241

dla roczniaka? z zakryta pietka? jakiej firmy polecicie ecco czy bartek? jak cenowo wychodzi ecco?

Gość a jaka to różnica...
z jakiej firmy? pieta zabudowana, najlepiej bez profilowanej wkładki, z przodu regulacja na rzepy,wkładka skórzana lub całe skórzana,kto co lubi i heja ;) ja kupowałam w ccc

Gość marlenka241
w ccc jest taki shit ze bania mala, buty nie koniecznie tanie i kazdy zakup byl do dupy w moim przypadku i nigdy reklamacji mi nie uznawali, bo niby zle uzytkowanie ktore trwalo kilka dni albo elementy dekoracyjne wiec tej marce mowie nie

Gość a jaka to różnica...
no to nie wiem może w deichamanie?

zgadzam sie z marleną. CCC jest tanie ale długo nie pożyje. Ja kupiłam 3 tygodnie temu butki dla małego i tydzień temu już je szyłam bo się rozerwały a reklamacja tego nie obejmuje. Ale z 2 strony to buty na jeden sezon więc czy warto wydawać na nie majątek? Pewnie jak ktoś ma na to pieniądze to można zainwestować w bartka :) Mnie w sumie szkoda bo dwie pary z CCC wyjdą mi taniej niż jeden Bartek.

absolutnie nie z zakrytą piętką nie usztywniaj dziecku ścięgna achillesa

Gość musi byc zakryta pieta

Gość no wlasnie to buty
na jeden sezon, po za tym, ja córce kupuje dwie pary sandałów. Jedne dobrze zabudowane na plac zabaw, do biegania itd a drugie takie "wyjściowe" :)

pracuje w obuwniczym i powiem tak, rozszycie obejmuje gwarancja - na 100%, zresztą, na gwarancję sprzedawca musi Ci przyjąć wszystko, no oprócz wiadomo elementów dekoracyjnych czy fleków - choć prawda taka że czasami to robią jak się wyśle ale raczej klientów się z tym splawia :p poza tym, 99% rodziców kupuje z twardą zabudowaną piętą żeby dziecku nóżka się sztywno trzymala. my w sklepie mamy buty korneckiego, cenowo powiedzmy 70-80zl, ale jak sie cos stanie z bucikiem to zawsze naprawiają, zazwyczają wymieniają cale cholewki takze się oplaca kupić :)

Gość ja rowniez pracuje
w sklepie obuwniczym i widze jakie sandałki kupuja mamy. Dla mnie głupota jest kupowanie sandałów takiemu małemu dziecku z odkryta piętą :O a dlaczego? bo tajkie dziecko zaczyna chodzic i musi mieć stabilna nogę, po za tym widziałam jak niektóre dzieciaki krzywia nogi w sandałkach gdzie na pięcie jest tylko paseczek campari34 dlatego tu sie z Toba nie zgodzę, pięta powinna byc usztywniona

Gość Fakna babka z forum
:D podczytuje bo niedługo bede musiała kupic coś dla córci, jeszcze nie ma 8 mc a juz staje sama przy łóżku, albo przy czymkolwiek. Na razie na boska :D

Jakie buciki są więc najlepsze dla dziecka? Takie, które nie przeszkadzają stopom w pracy i w kontakcie z podłożem. Nie za ciasne i nie dłuższe niż pół centymetra od stopy, wykonane z "oddychającego" materiału (np. skóry, goretexu). Powinny się zginać i być sztywne tam, gdzie zginają się i usztywniają stopy. A to znaczy, że mają zginać się w kostce (do przodu i do tyłu) i pod palcami. But powinien być miękki, mieć cienką, sprężystą i lekko zaokrągloną z przodu i z tyłu podeszwę. Powinien też być jak najwęższy, bo wtedy stopa malca nie schodzi do środka i nie koślawi się. Najlepsze są buty sportowe, najlepiej sznurowane - w czasie chodzenia dopasowują się do ruchu i kształtu stopy. Zapiętek powinien się poruszać razem z piętą - zbyt twardy poznać po tym, że się wyciera, bo pięta dziecka nie przesuwa się razem z nim, tylko się po nim ślizga. A to oznacza, że but "nie trzyma" stopy, czyli jest do wyrzucenia. Dziecko ma chodzić w butach, a nie nosić je! Jakie błędy robią rodzice przy kupowawaniu butów? Słuchają starych prawd, że dobry but powinien być wysoki, mieć twardą podeszwę i sztywny zapiętek. A dla dziecka chodzenie w czymś takim przypomina marsz w butach narciarskich! Rodzice robią tak, ponieważ chcą zabezpieczyć dziecko. A lepiej dać maluchowi i jego stopom maksimum swobody - pozwolić mu poszaleć.

Gość TYLKO BARTEK
MOŻE I DROGIE, ŁADNE, PORZĄDNE:) NIE CHCE NIKOGO URAZIC ALE JA NIE ZAMIERZAM OSZCZEDZAC NA BUTACH DLA DZIECKA, SYN MA 2,5 I DALEJ MA BARTKI Z USZTYWNIANA PIĘTKĄ. DLA MNIE SMUTNE ZE DZIECKO ROCZNE MUSI CHODZIC W JAKIS SZMACIAKACH

my na razie biegamy jeszcze boso, w skarpetkach lub elastycznych "lapciach", nawet w parku bo stawiamy pierwsze kroczki dopiero :) Ale na lato beda potrzebne sandalki na prawdziwe chodzenie wiec ogladam. Naturino, ecco, geox maja dobra oferte dla takich maluchow, ale nie tania.