Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula82"

mleko modyfikowane w dlugiej podrozy

Polecane posty

Gość agula82"

wybieramy sie z mezem i z naszym 4 miesiecznym synkiem w podroz z uk do polski samochodem. zastanawiam sie jak najlepiej w tak dlugiej podrozy przygotowywac malemu mleczko i co ze sterylizacja butelek.

Gość my czesto jezdzimy ok 600km
zabieram wtedy ze soba 2 termosy jeden z woda na mleczko drugi z wodą na umycie butelek w termosie z wida na mleko wode mam taka w sam raz nzeby nie studzic mleka

butelki wysterylizuj w domu (jak juz musisz) ja bralam jeden termos z wrzatkiem, a oprocz tego butelke 1,5 l z zimna przegotowana woda, ale nasza podroz to byly 24 h, lacznie z promem

Jak długa czeka Was podróż? W domu możesz sobie odmierzyć potrzebną ilość mleka na 1 porcję i przechować w pojemniczku po deserku.Wtedy gdy nie można będzie się zatrzymać masz już gotową porcję i zaoszczędzisz sobie czas. Ja w drogę zabierałam przegotowaną wodę i podgrzewałam samochodowym podgrzewaczem.A w drugiej butelce była woda do wymycia butelki.

wodę gorącą można dostać na każdej stacji benzynowej lub zajeździe, ja bym zabrała przegotowaną zimną żeby dolać do wrzątku do odpowiedniej temperatury a jeśli chodzi o sterylizowanie butelek, to ja nie sterylizuję (tylko raz na początku) myję wodą z płynem do naczyń, też możesz to zrobić na stacji tylko w łazience użyć wody mineralnej a nie tej z kranu ;) swoją drogą podziwiam, bo ja bym się nie wybrała z tak małym dzieckiem w tak długą podróż, zwyczajnie nie wydaje mi się żeby przebywanie dziecka tyle godzin w foteliku samochodowym było zdrowe, nie myśleliście nad tym żeby męża (z kimś) wysłać samochodem (pewnie macie sporo rzeczy stąd taka decyzja) a samej z maluchem lecieć samolotem??

Gość goga26111
mozesz wziac gotowe w kartonikach (porcje 200ml) Aptamil,Cow&Gate.No chyba,ze dziecko je tylko cieple to nie wiem.A do butelek w Bootsie slyszalam,ze sa tabletki albo woreczki do sterylizacji w podrozy.Tez sie wybieram z 6 miesiecznym i bede to testowac

Ja czesto tez podrozuje z synem(Bxll).Pierwszy raz z nim jechalam jak mial 3 miesiace.Dokupilam kilka butelek po prostu nowych a wode w termos.I kupilam normalna zywiec zdroj..

woda w termos i jest ok ... ty po kazdej porcji mleka sterylizujesz? ja tylko jak kupuje nowe nigdy nie sterylizowalam i dziecko niemialo nigdy problemow ani plesniawek nic...smoka jedynie zmieniam co miesiac

Gość ja wyparzałam wrzątkiem butelk
do kiedy dziecko miało 20 miesięcy, dziś uważam że przesadzałam... choć nie jest jakieś chorowite ani osłabione przez to... ma 4 lata prawie. drugiemu zamierzam wyparzać tylko do roczku - góra. rodzę za 5 miesięcy.