Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnaANIAbardzo

pytanie do samotnych

Polecane posty

poproszę o ten przepis na krucho-drożdżowe. zaawansowana kucharka to ja może nie jestem, ale spróbować warto. Blanka, jesteś czy odstraszyły Cię kulinarne tematy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aganieszka32
A co ty!!! W pipidówku u mnie to hitem jest Biedronka!!! No na szczęscie asortyment wzbogacają! Ostatnio pomidory suszone dorwałam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Haniu nie chce sie wtracac w Wasza rozmowe...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie Biedronka też jest, ale ten Real to już w wielkim mieście... Suszone pomidory... ekskluzywnie... do czego używasz? do sałatek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Spogladam czy Grzechu jest czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Czyt. nie chce szufladkowac;) He he:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aganieszka32
Przepis zdobędę i prześlę. Suszone pomidory kupuję w oliwie-fajne miękkie są.Ja je daję do farszu szpinakowego, a ten do tarty lub do nadziania makaronu-muszle.Ha, makaron tez był ostatnio w cud markecie Biedronce!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Blanka, wtrącaj się, proszę:-) Blanka, te klopsiki to robisz z surowego mięsa? Może głupio, że sie zapytam: pulpety robi się z mięsa gotowanego, a klopsiki z surowego? A może to zamienna nazwa? Pamiętam z dzieciństwa, jak kiedyś jadłam u babci pulpety z gotowanego mięska z dodatkiem kaszy manny... Pychota... Oczywiście sama nie robię takiego dania - tylko wspominam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aganieszka32
W kwestii miesa się nie wypowiem...nie jem go.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Hanuś robie z miesa mielonego zamrozonego. Mniammm...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aguś, a farsz szpinakowy to robisz czasem z białym serem? Gdzieś czytałam, że tak można, ale nie znam proporcji i przypraw do tego. Moja szefowa robi kotlety mielone ze szpinakiem suchym (rozmrożonym/odsączonym lub świeżym) - tzn. dodaje szpinak do mięsa i wyrabia. Podobno to dobre...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Chyba, ze zachce sie kurczaczka z rozna z ziemniakami:) Jutro sie okaze co u nas na obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aganieszka32
Mój farsz jest taki: szpinak, feta, twaróg, czosnek, gałka muszkatułowa, czarne oliwki, suszone pomidory.Nie pytaj o proporcje, bo na oko robię.Szpinak po rozmrożeniu podsmażam chwilę na maśle, daję gałkę, a jak wystygnie to ressztę. A czy Grzesiek to nie w Krakowie teraz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Haniu moje dziecie coraz ma faze na klopsiki i potrafi je jesc kilka dni z rzedu:) A jeszcze jak chwali mame ze takie pyszne zrobila:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Haniu ja codziennie na skrzydlach frune do kuchni. Uslyszec pozniej taka pochwale od synka, i zobaczyc ta zadowolona minke-bezcenne...:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aganieszka32
Ja zmykam, mam fajną książkę. Dobranoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
I to klepanie sie po brzuszku-jakie pyszne... :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Haniu dzieci sa szczere do bolu:D I to jest najfajniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Apetyt ma naprawde swietny, nie musze go namawiac do jedzenia. Nie wiem jak to jest miec niejadka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Niby za co mam sie obrazic?????? Kurde nie czaje Was dzisiaj...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oj, Blanka - lepiej się nie obrażaj:-) Po prostu siedzisz najdłużej, nie chcę, byś myślała, ze nie chce nam sie z Tobą gadać, tylko że czas do łóżka. Dzięki za wyrozumiałość:-) Moje drogie - życzę Wam słonecznego weekendu - nawet jeśli pogoda nie dopisze, to aby w sercach było mnóstwo słonka! Dobrej nocy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blanka Zet
Dobranoc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witaj Haniu Poniżej przepis na Topielca-nietopielca 80 dag mąki 1 miękka margaryna 2 garstki cukru śmietana 18% 250 g i 5 dag drożdży= wymieszać Potem wszystkie składniki zagnieść Moja mama nie topi, lecz na trochę odkłada ciasto na bok-pod miskę. Robi z tego rogaliki z różą lub marmoladą. W wersji na słono-zamiast cukru do ciasta daje 2 łyżeczki soli i wtedy nadziewa kapustą kiszoną z grzybami. A kształt klasycznych pierogów. A Twój przepis na rabarbarowe z budyniem już przekazałam dalej i wiem,ze sie udało. Dzięki! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×