Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkka

!!!PLASTRY EVRA!!! cz.2

Polecane posty

piszcie dziewczyny i wypowiadajcie się o waszych doświadczeniach z plasterkami....

Gość Yolka...
Moje doświadczenia są jak najbardziej pozytywne. Wcześniej używałam tabsów, ale niestety ze względu na różne nie najlepsze efekty uboczne musiałam je zmienić, aż w końcu doszłam do plasterków i korzystam nadal. W pierwszym okresie po zmianie trochę przerażała mnie tylko cena bo pierwsze platry kupiłam za grubo ponad 50zł ;/ ale potem już było lepiej, znalazłem aptekę w moim mieście gdzie środki antykoncepcyjne są w extra cenach. Mogę przy okazji polecić osobom z Łodzi - CH Manufaktura - apteka Juventa. Plastry Evra kupuję tam za nieco ponad 35zł, z kolei tabletki np. Cilest jest po ok 11zł, a Yasminelle za 34zł z grosikami. A plasterki Evry mają jeszcze dla mnie tą zaletę, że nie muszę się tak dzień w dzień pilnować jak przy tabletkach, niestety dużo na głowie i człowiek zapomina o pewnych rzeczach mimo wszystko.

Gość visa25
hey dziewczyny :) Ja własnie bardzo powaznie przymierzam się do plasterków:) Mam pytanie Czy mozna hmmmm ;> je stosowac nie po 3 a po 4? Od zawsze moje cykle są regularne ale co 33-35dni plastry wszystko tu zmienią a jak pomyslę o okresie co 3 tyg to aż mi sie odechciewa plastrów ;| pozdrawiam :)))))

Gość Juliette22
stosuje plastry od 4 miesiecy i pierwszy raz przydarzyła mi się taka sytuacja wiec licze na waszą pomoc... A wiec w tamtym tygodniu od poniedziałku do niedzieli miałam przerwe na okres. Wystapił on w srode a mój dzień zmiany plastra to zawsze niedziela... Wczoraj powinnam przykleić pierwszy plaster po 7- dniowej przerwie ale zapomniałam i poszłam spać... Przypomniałam sobie rano o 11.30... I przykleiłam ten plaster ale nie wiem teraz co z moim zabezpieczeniem.... Czy jest normanie tak jak bylo? i Czy mój dzien zmiany plastra się zmienia? Proszę o pomoc...

Witam dziewczyny! Mam problem, zgubilam jeden plaster, nie chciałabym, żeby przez to zmarnowaly się pozostale dwa. jeśli któraś z Was ma do oddania lub sprzedania niekompletny zestaw, bardzo prosze o wiadomość- adria69@wp.pl. Jesli chodzi o stosowanie plastrów to robie to już od ponad dwóch lat, jeszcze mnie nie zawiodły. Przez pierwsze 5 miesięcy mialam problemy z wymmiotami w pierwszy dzień przyklejenia kazdego cyklu, ale wkońcu i to się unormowalo. Nie przytyłam, czuje się dobrze. Polecam jak najbardziej

Gość yazzzzzzzzzzzzzzzkaaaa
ja okres mialam tak bolesny jak przed braniem hormonów, wiec wrocilam do tabletek znow:)

Gość Juliette22
pomoze mi ktoś? To wazne... Nie wiem czy zmieniac ten dzien zmiany plastra i czy musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie...

Witam mam 19 lat chcę zacząć stosowanie plastrów Evra. Proszę o pomoc bo z tego co wiem potrzebuję recepty. Powiedzcie mi jak takową dostać i jak wygląda wizyta u ginekologa po taką receptę. Pozdrawiam

Gość lotkaa
witam stosuje plastry pierwszy miesiąc obecnie mam naklejony 3 plasterek w niedziele rano go zdejmne chciałabym sie dowiedzieć w którym dniu występuje zazwyczaj krwawienie z odstawienia i ile ono trwa w przyszłym tyg w czwartek przyjeżdża mój facet i nie chciałabym mieć wtegy okresu z wiadomych przyczyn, może da sie go jakoś przesunąć czy coś takiego pozdrawiam z góry dziękuję za odpowiedź

Gość roznie zalezy od organizmu
ja na początki miałąm w ten sam dzien co zdjelam tzreci plasterek, a potem 3-4 dni po zdjeciu trzeciego plasterka

ja przytyłam 4 kg po plastrach i musze uwazac teraz co jem;/

visa25, wydaje mi się że lepiej stosować je tak jak trzeba. Juliette, w ulotce piszą, że musisz zmienić dzień zmiany plastra i dodatkowo tydzień się zabezpieczać. Monia, Po prostu umów się na wizytę do ginekologa, zbadaj się, bo wnioskuję, że jeszcze nigdy nie byłaś, skoro pytasz jak wygląda wizyta. Już najwyższa pora. Najlepiej by było jakby ginekolog zrobił Ci badania i ustalił co jest dla Ciebie najlepsze. Ja polecam prywatną wizytę, ale to niestety kosztuje. lotka, ja zdejmuję plaster w poniedziałek wieczorem i w piątek nad ranem dostaję okresu, więc jak Ty zdejmiesz w niedzielę rano, to w czwartek powinien już być. Da się go przesunąć, ale nie radzę przy pierwszym miesiącu. U mnie okres trwa około 5-6 dni, ale są i takie, u których trwa 1,5-2 dni. Ja też przytyłam około 4kg...

Gość sarrrkaaaaaaaaa
witam dziewczyny :) Czy ktoraś z was ma problem z zylakami po plastrach. Wczesniej nigdy nie mialam zylaków a teraz jestem w polowie 2 opoakowania a nogach robio mi sie malutke zylaki... ma tak ktoraś,jeśli tak to co stosujecie na zylaki?

Gość ania_F
czesc dziewczynki!! Gdzie w poznaniu kupujecie najtaniej plastry?:) pozdrawiam

Gość mmarta1@o2.pl
Witam!!! Ponieważ z powodów zdrowotnych musiałam zrezygnować z antykoncepcji, mam do sprzedania 5 plastrów Evra. jest to jedno całe opakowanie i jedno nadpoczęte w którym zostały jeszcze 2 plastry. Chciałabym je sprzedać wszystkie i dlatego chce za nie tylko 70 złotych, ja pokrywam koszty przesyłki. Macie jeszcze jeden plus - nie musicie iść do ginekologa =). Jak napiszecie do mnie na maila to wysle zdjęcia plastrów i odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania. Mój mail to: mmarta1@o2.pl Pozdrawiam!!!! =)

Gość anulkaak@interia.pl
Hej mam problem i proszę pomożcie mi.. Dzien zmiany plastra ma w sobotę, jednak w poniedziałek odkleił mi sie plaster w 90% i nie chciał się przykleić. Postanowiłam nakleić kolejny. Powiedzcie czy zmiana plastra zostanie tak jak wczesniej i to znacyz ze zawsze musze mieć jedno opkowanie wiecej?

Wydaje mi się, że dzień zmiany pozostaje ten sam, doczytaj w ulotce, jest napisane coś o odklejaniu. Ja żylaków nie zauważyłam, jedynie na piersiach mam bardziej widoczne żyły.

Gość anulkaak@interia.pl
No tak chyba zrozumiałam czytając to ale nie bylam pewna a do mojej gin mam 130 km i wiecie hehe

Gość lotkaa
czy jak palster sie mi troche odkleja to czy moge go przykleić zwykłym plastrem żeby lepiej sie trzymał

Kiedyś jak mi mocno plaster zahaczał o spodnie to przyklejałam zwykły plaster na rogu, ale po to, żeby się nie zdarł cały niechcący. W ulotce piszą, żeby nie podtrzymywać plastra innymi plastrami i opaskami, ale myślę, że dla zabezpieczenia przed dalszym oderwaniem możesz przykleić ten zwykły ;)

Gość lotkaa
właśnie wyszłam z kąpieli i zauważyłam ze mój plaster trzyma sie w jakoś 50%, pośrodku zrobiło sie jakieś wybrzuszenie, jest to moj trzeci plaster, mam go zdjąć w niedziele o 8 rano. mam pytanie czy jeśli odkleji mi sie jutro lub w sobote to musze przykleić nowy, czy zostawić i odczekać 7 dni przerwy a następny przykleić po 7 dniowej przerwie czy jak dostane okres i czy w tym czasie bede zabezpieczona

Tego nie wiem, a też się zastanawiałam, co będzie jeżeli plaster odkleję np. dzień wcześniej. Nie ma nic o tym w ulotce. Niby już przy zmianie pierwszego i drugiego ma się 48h do przodu zabezpieczenia i nic się nie dzieje jak się nie zmieni na nowy, ale nie wiem jak to jest w przypadku wcześniejszego odklejenia. Ja bym pewnie przykleiła nowy, chociaż szkoda tak na 1 czy 2 dni :P Spróbuj go jeszcze dokleić.

Gość mmarta1@o2.pl
lotkaa ja Ci proponuje zostawić i spróbować go mocno dociskać jak zobaczysz, że coś się odkleja. Ponieważ może to wynikać z tego, że na początku słabo przykleiłaś plaster to musisz zaraz po założeniu docisnąć go pare razy mocniej i potem uważać, żeby się nie zaczepiał o spodnie itp. bo mi się nigdy nie zdarzyło, żeby się odkleił po kompieli, saunie itp. chociaż przyznaje 40 minut z nim nie siedziałam w wannie. Raczej będziesz zabezpieczona, bo skoro to jest 3 plaster to jajeczko się nie wyprodukowało na początku cyklu. Martynkka Oczywiście, że jest o tym napisane w ulotce co zrobić w przypadku odklejenia plastra!!!

Gość To może ja.....
Plastry stosowałam przez rok. Było dużo lepiej niż przy tabletkach. Ale zrezygnowałam z Evry, bo: - zero ochoty na sex :-( - żylaki na nogach (pod kolanami) :-( Miałam jeszcze kłucia serca i skurcze łydek. Ale to poporstu z niedoboru magnezu i potasu. Pamiętajcie, przy antykoncepcji trzeba uzupełniać minerały. Brałam Aspargin i pomogło. Pozdrawiam

Wiem, że jest napisane co zrobić jak się odklei, ale chodzi mi o to, że np. zapomnę się i zamiast odkleić ostatni plaster w niedzielę, odkleję dzień wcześniej, w sobotę. Co wtedy?

Gość mmarta1@o2.pl
wtedy podejrzewam, że by się nic nie stało, tylko tyle, że byś może musiała dzień wcześniej przykleić następną serię plastrów?! no naprawdę nie wiem...ja zawsze się starałam tego pilnować, bo dla mnie to ważna kwestia nie mieć dzieci =)

Ja też się zawsze pilnuję, nawet zmieniam o tej samej godzinie, ale dziewczyna tu właśnie pisze, że ma odkleić w niedziele, a boi się, że plaster odpadnie wcześniej.

Gość mOi_gia
mam obecnie spirale - zastanawiam sie strasznie nad zmiana na plastry... kolezanka miala CHIP'a ale widzialam u niej ciagle zmiany nastroju i notoryczne zalamanie.. po roku go wyjela i teraz juz normalnie funkcjonuje.. ja zawsze sie obawialam hormonalnych metod - wiec mam spirale niehormonalna.. poiedzcie mi jak duzo przytylyscie? dziekuje A

Około 4 kg od sierpnia, chociaż jakoś do stycznia waga się nie zmieniała, teraz tak na wiosnę przytyłam :(