Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkka

!!!PLASTRY EVRA!!! cz.2

Polecane posty

Gość parampapam
Hej Gdyby któraś z Was była zainteresowana to w Krakowie w aptece Vena Vita (os. Oświecenia) jest promocja na plasterki Evra. Nie wiem dokładnie kiedy się kończy (chyba 21 czerwca ale nie jestem pewna) w każdym razie cena za opakowanie to jakieś 37 zł z groszami. Z kolei w aptece HYGIEIA koszt plastrów to ok 41zl :) pozdrawiam

Gość ana_bella
mam do sprzedania 1 plasterek EVRY, chętnych prosze o kontakt na forum

Gość ana_bella
Ania1704, napisałam do Ciebie na maila.

ana_bella ja jestem zainteresowana, bo wlaśnie mi jednego brakuje ;). Jeśli możesz to pisz na gadu: 7205329 ;)

Gość aswnatka
up

Gość carrie86
Czy robiłyście kiedyś tak, że z ważnego powodu nie zrobiłyście przerwy tygodniowej ? Ja za tydzień mam wesele koleżanki i dziś chyba przykleję plaster mimo, że wypada mi teraz tydzień przerwy. Sądzę, że to nie wpłynie na skuteczność bo zabezpieczam się plastrami już 2 miesiąc.

Gość madzialenkaaa
Ja raz nie zrobiłam przerwy, a i tak dostałam okres i dodatkowo przez miesiąc miałam plamienia;/ Także za tydzień mam wesele, ale przerwę zrobiłam, nie chcę ryzykować...

Jak nie jak tak, raczej nie jesteś. I chyba masz nowy dzień zmiany plastra, doczytaj w ulotce. Carrie, ja raz tak zrobiłam i nic mi nie było, ale nie po 2 miesiącach, a po około 4 czy 5. Powiedziałam o tym pani ginekolog i nie widziała w tym nic złego, no ale każdej dzieje się co innego, mi się akurat nic nie stało.

Gość carrie86
Ja bardzo dobrze reaguję na plastry więc absolutnie nie boję się nie zrobić tej przerwy. Tak naprawdę przerwa w stosowaniu antykoncepcji wcale nie jest potrzebna, jest stworzona dla nas kobiet na zasadzie placebo (żebyśmy czuły, że nadal jesteśmy kobietami skoro mamy okres;) )

Gość mamcia2
ja tez wyjezdzajac na wakacje ciagnelam 2 opakowania naraz ale niestety zamiast okresu mialam minimalne plamienie przez pare dni a pozniej wszystko wrocilo do normy

cześć dziewczyny....a jak z waszą wagą ?nie przytyłyście?

Gość carrie86
Ja się pilnuję i ważę i nie zauważyłam wzrostu wagi (przyjmując 2lata temu tabletki przytyłam kilka kg).

Gość biedroneczka026
Witam Was dziewczyny! Mam pytanie, wiem ze ktoras z Was juz o to pytala ale.. wole zapytac jeszcze raz.. Wczoraj odkleil mi sie po kpieli plaster (ostatni z opakowania, teraz czeka mnie tydzien przerwy), dzisiaj jest dzien w ktorym powinnam go odkleic. oczywiscie przykleilam wczoraj nowy plaster bo tamten nie chcial juz sie przykleic i dzis go odkleilam tak jak powinnam.. czy w tym tygodniu bez plasterka jestem normalnie zabezpieczona czy powinnam raczej uwazac..? Prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje!

Pierwszy raz używam antykoncepcji hormonalnej. Zdecydowałam się na plastry. Jestem po 3 plastrach i aktualnie zaczęłam 2 dzień bez. Na początku czułam się fatalnie. Teraz już jest ok ale od początku mam plamienia czyli już 3 tygodnie. Mam nadzieję że to się skończy. Wagi też pilnuje bo boję się przytyć.

Na początku naklejania, w sierpniu, ważyłam 46 kg, w kwietniu około 51, teraz od jakiegoś czasu poniżej 50, 48-49. Więc nie jest tak źle. biedroneczka, myślę, że jesteś zabezpieczona, przecież nie miałaś plastra na sobie tylko przez chwilę.

Gość biedroneczka026
Martynkka dziekuje za odpowiedz, chcialam sie poprostu upewnic, czasami sa takie watpliwosci..;) No ale jak jeszcze ktos mysli tak jak ja to jestem spokojniejsza ;) Dzieki! Pozdrawiam!

Gość carrie86
Słuchajcie w Warszawie w aptece AKER ( w połowie drogi między pl. Starynkiewicza a pl. Zawiszy) plastry kosztują ok.42zł. Nigdzie nie znalazłam taniej.

cześć! mam pytanko. plastry stosuję od 3 miesięcy. teraz niestety jestem chora i dostałam antybiotyk (amoksiklav - penicylina). w ulotce plastrów nie ma napisane że penicylina obniża skuteczność plastrów a w ulotce antybiotyku jest tylko mowa o doustnych środkach antykoncepcyjnych. czy któraś z was brała antybiotyk i jak jest ze skutecznością wtedy plastrów, czy trzeba wtedy stosować dodatkowe zabezpieczenie. pozdrawiam

Miesiąc temu dostałam amoksiklav i brałam go przez 7 dni, po kilku dniach dostałam następny antybiotyk na okres 10 dni. Skończyłam go, nie minął tydzień i znowu jestem na antybiotyku, ciągle angina. Nie zabezpieczałam się dodatkowo, ale i kochałam się tylko kilka razy w tym czasie, z końcem na zewnątrz. I w sumie dopiero teraz pomyślałam czy działanie plastrów nie słabnie. Też już kiedyś zadawałam to pytanie i chodzi chyba o to, że i tabletki anty i antybiotyk lądują w żołądku, a plastry wchłaniają się przez skórę. Chociaż ktoś tu pisał, że długie branie np tabletek przeciwbólowych może osłabiać działanie. Może i branie antybiotyków też.

Dzięki Martynkka za odpowiedź. Niby ten antybiotyk nie jest wypisany w ulotce ze osłabia działanie plastrów ale nigdy nic nie wiadomo. Na najbliższy miesiąc pomyśle o dodatkowym zabezpieczeniu.

Gość babor
Stosuje plastry Evra od trzech tygodni i jestem z nich zadowolona. Nie przytyłam na razie, ani nie schudłam. Chociaż na początku bardzo często odczuwałam głód, ale równie szybko mogłam go zaspokoić, po małej ilości jedzenia już czułam się najedzona ;) Może wkrótce będą efekty na wadze ;D Plastry są wygodne, czasem tylko trochę swędzi, ale można się przyzwyczaić. Przyklejam na łopatce i jedyne co mi przeszkadza to że nie chcę żeby był widoczny, więc ciągle muszę pilnować, żeby nie wystawał zza bluzki. Teraz muszę przykleić w innym miejscu, bo niedługo idę na wesele i będzie go widać. Mam tylko mały problem, bo plaster często się gniecie, robią się małe zagniecenia, gdzie nie przylega całkiem do skóry. Był już wcześniej post na ten temat że to nic strasznego, ale wolę się upewnić. Więc mogę jakoś tego uniknąc ? ;)

Gość carrie86
Nie przejmuj się zagięciami. Grunt żeby się trzymał. Na rogach czasem się lekko odkleja ale to wystarczy przycisnąć i od ciepła dłoni w miarę plaster się znów klei. Mi jeszcze nigdy nie odkleił się (tfu żeby nie zapeszyć) a zagięciami i czarną obwódką się nie przejmuję.

używam obecnie 3 opakowanie plastrów i zdecydowanie jest to moje ostatnie!!!!! przede wszystkim będąc pół godziny na basenie z plastra nie zostało nic. zaraz się odkleił( a zaznacze że naprawde staralam się go przyklejać z godnie z instrukcją.) z tego względu ze mieszkam nad samym jeziorkiem, większość czasu spędzam w wodzie. dzis sytuacja się powtórzyła. już inny plaster, podczas opalania ponownie odszedł;/ nosze je naklejone na podbrzuszu. poza tym cały czas tyję, ważylam 53 kg, po 3 opakowaniach juz 57;/ to moje ostatnie opakowanie. w poniedzialek idę do ginekologa po recepte na tabletki ponownie. będę miała DO ODSPRZEDANIA 3 plastry.

Gość carrie86
skąd jesteś kunegunda1988 i za ile plastry odsprzedasz i czy to w oryginalnym opakowaniu?

Gość mamcia2
Nie wiem od czego to zalezy ale ja bylam nad morzem kapalam sie codzeinnie w basenie i w morzu a spedzalam po kilka godzin w wodzie i nigdy plaster mi sie nie odkleil!!!! a poza tym bedac za granica nosilam go na ramieniu i niczym sie nie przejmowalam ze go widac choc tam mysleli ze to anty nikotynowy tu tez go nosze w tym samym miejscu i wykladam na to co kto o nim mysli

Wydaje mi się, że to zależy od rodzaju skóry. Ja zastanawiam się teraz nad miejscem na plaster na lato. Jak się wam nosi na pośladku?

Gość gagatka7910
Hej ja mam do sprzedania 7 opakowań EVRY - oryginalnie zafoliowanych za 30 złotych paczka. Jak ktos kupi wszystkie, to wysyłam gratis. Używałam przez 3 lata i to najlepsza antykoncepcja, jaką miałam - czułam się rewelacyjnie, ale teraz ze względów hormonalnych muszę całkowicie zrezygnować. piszcie na gg: 427613 albo na email: gagatka79@gazeta.pl.

cześć. ;) Ja przykleiłam swój pierwszy plasterek 3 dni temu (urodziłam dziecko, nie karię piersią więc szybko dostałam okres.) Nie czuje żadnych skutków ubocznych jak na razie, ponadto okres normalnie dosyć obfity i bolesny, teraz z plasterkami konczy się (3 dzień) i całkowicie bezbolesny. Czy to możliwe? Zaznaczam, że to mój pierwszy plaster i pierwszy okres po ciaży. Stąd też zastanawiam się, czy to na pewno okres (hihi), albo czy dobrze plaster przykleiłam, czy on w ogole działa... czy da się to jakoś sprawdzić, jakimś testem, czy czyms? Liczę na odpowiedzieć dziewczyny! :)

Więc ciesz się, że masz teraz taki okres. Często ten pierwszy okres z plastrem jest krótszy.