Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta sytuacja mnie przerasta

Czy ktos z Was nie ma kontaktu ze swoimi biologicznymi dziecmi?

Polecane posty

Ja kiedys w mlodosci oddalam dziecko do adopcji. wtedy byla to jedyna mozliwosc zeby to dziecko mialo jakas przyszlosc. Mialam 16 lat jak urodzilam, uczylam sie jeszcze, a w rodzinie nie miialam zadnego oparcia... Chcialam urodzic to dziecko, ale nie mialam mozliwosci go wychowac... Moja corka ma teraz 22 lata i mnie chyba nie szukala... A ja caly czas mysle o tym zeby ja odnalezc... ale to tylko mysli, poniewaz bardzo sie boje... Myslicie, ze mam prawo ja odszukac???

boje sie, ze ona mnie nienawidzi...

Gość alltheway
Prawo masz,ale lepiej z niego nie korzystaj. Jeśli ma ulozone zycie i nie jest swiadoma Twojego istnienia to swoja ciekawoscia zrujnujesz jej swiat. I tak nic Ci nie da to,ze Ją odnajdziesz. Wspolczuję.

no wlasnie tego tez sie boje, ze moge zrujnowac jej zycie... tego bym nie chciala...

Gość najlepiej byloby zebys sie
w jakis b dyskretny sposob dowiedziala, jak jej sie zyje, czy jest szczesliwa, czy wie,ze jest adoptowana. Bo czesto adoptowane dzieci chca poznac swoich biologicznych rodzicow. Jesli jednak nie wie o adopcji, daj spokoj. No chyab,ze wiesz,ze jej sie jakas krzywda dzieje.

a myslicie, ze mozliwebyloby zebym kiedykolwiek mogla zbudowac z moja corka jakas wiez emocjonalna?

Gość najlepiej byloby zebys sie
na pewno widzialas programy tv albo czytalas, jak czesto dzieci adoptowane chca poznac prawdziwych rodzicow ( majac dobrych wlasnych). jesli dziewczyna wie,ze jest adoptowana, na pewno byloby jej lzej, gdyby w jakis sposob mogla usprawiedliwic oddanie jej przez matkę. ksazdy chce znac swoja tpzsamosc, wiedzic cos o swoich korzeniach, to naturalne. No chyba,ze jest przekonana,ze rodzice adopcyjnisa jej wlasnymi - wtedy trzeba uszanowac spokoj. A masz jakies mozliwosci dowiedzenia sie, co z nia sie dzieje? Ja nie wypbrazam sobie,zebym nie szukala swojego dzecka, chocby po to,zeby wiedziec , czy nie ma zlego zycia.

Gość daj sobie z nim spokoj
moze warto sprobowac?