wcielone zlo 0 Napisano Maj 1, 2010 witam,mam oto taki problem.mam w domu obraz (chyba orginal) nie ma podanego autora.napewno jest to obraz olejny namalowano go cos ok 100 lat temu moze wiecej.przedstawia on 3 kobiety (nimfy) nad rzeczka,z 2 labedziami.akcja rozgrywa sie gdzies w lesie.2 kobietyu maja ciemne a 1 jasne wlosy.czy ktos moz ewiedziec jaka jest nazwa tego dziela?lub kto moze byc autorem przypuszczalnie.z gory dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upsia Napisano Maj 7, 2010 up up up do gory jak kangury :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gupeek Napisano Maj 7, 2010 zapewne ktorys z obywateli II RP. watpie by ktokolwiek umial Ci podac konkretniejsze dane bez rozmowy z kimkolwiek kto ten obraz nabyl na temat tego, skad go wzial... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Znajdziek Napisano Maj 11, 2010 A ja mam też oryginalny olejny obraz. Na oko późny Gomułka. Obraz przedstawia scenę polowania na Jelenie. Cecha charakterystyczna: jednemu jeleniowi zapomnieli namalować nogę. Mam też plastikowy zegar z kukułką do opchnięcia jakby ktoś chciał ;P http://www.pasjaksiazek.pl/konkurs_znajdziek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cicho baby Napisano Maj 11, 2010 przedstawia on 3 kobiety (nimfy) nad rzeczka,z 2 labedziami.akcja rozgrywa sie gdzies w lesie.2 kobietyu maja ciemne a 1 jasne wlosy.czy ktos moz ewiedziec jaka jest nazwa tego dziela?lub kto moze byc autorem przypuszczalnie autorem niechybnie będzie Vermeer, tylko pewnie coś w datach pokręciłaś. Szkoda, że nie sygnowany, bo byłby dużo więcej warto, a tak to tylko jakieś 2mln $ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nundre 0 Napisano Maj 12, 2010 Kurczę, Znajdziek, u mojej ciotki na wsi jest obraz z wilkami goniącymi wóz zaprzężony w konie i jeden koń też nie ma nogi :-) Kiedy byłam dzieckiem zawsze starałam się jednak tę nogę znaleźć, to do tej pory chyba najwnikliwiej przestudiowane przeze mnie dzieło malarskie ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wcielone zlo 0 Napisano Maj 18, 2010 witam wszystkich.dalej autor jest nie okreslony.wrzucam foto obrazu,troche sie odbija swiatlo w lewym dolnym rogu ale widac co tam sie znajduje,moze teraz znajdzie sie ktos kto bedzie wiedzial czyje to dzielo http://twojezdjecie.pl/fotka_391271.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach