Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytać mi wolno!?

czy onanizm jest normalny?

Polecane posty

Gość zapytać mi wolno!?

Bo niby to choroba..... A według KK to jest grzech... i że należy sie powstrzymywać.... I ogólne to jest zło...

Gość 54453df
kk to sciema

Gość zapytać mi wolno!?
TAK JEST NAPISANE W KKk. poczytaj sobie KATECHIZM KOSCIOLA KATOLICKIEGO

Gość POlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dla mnie jest normalny i mam gdzies co mysli o tym KK

Gość zapytać mi wolno!?
ale inni jak myślą???

Gość bulbul żul
to nie jest normalne. Normalny facet tego nie robi

Gość mmen
a co masz zrobić jak chce ci się ruchać a nie masz kobiety ? tylko marszczenie freda wchodzi w grę :D

Gość dziadostwonascenie
A kto ci powiedział że nienormalny?

każdy ma swoje zdanie: praktukujący katolicy uważają to za cięzki grzech, inni uważają, że marszczenie freda to nic złego, a nawet ma dobroczynne działanie..

Gość taka piękna istuteczka
ehehehhhehehhh.... to jak mój facet to robi.... to co mam go rzucic? stwierdzic ze jest chory i grzeszy????????? chyba to zrobie.

Gość przystojniaczek23
to jest żałosne...i tyle

Gość mmen
jaki tam chory. jak widzie fajne laski i sie ruchać chce i co mam się tak męczyć?. wole sobie ulżyć - strzepać :classic_cool:

Gość taka piękna istuteczka
co jest żałosne??????????????????????//

Gość przystojniaczek23
walenie konia, trzepanie gruchy, marszczenie freda, itp jest żałosne i tyle, co wy kurwa zwierzęta ?

Gość molas roro
dokładnie popieram przystojniaczka choc nie przypuszczałam ze kiedykolwiek w zyciu go w czyms popre... TO JEST CHORE I NIENORMALNE!!!!!!!!!!! O B R Z Y D L I W E

Gość kurczak pieczony
jestem katoliczka, praktykuje i wierze w Boga, ale akurat taka "zasada" wydaje mi sie zsotala stowrzona po to zeby ludzie wlasnie nie zrobili ze swiata sodomy i gomory. to jest traktowane jako temat tabu. jak to powiedzial moj wykladowca: wszyscy to robia a nikt sie do tego pnie przyzna. jest cos takiego jak napiecie seksualne (freud sobie tego nie wymysli) i jesli sie nie ma partnera...to co? oczywiscie ja nie mowie tu o uzaleznieniu od onanizmu, ale badz co badz...wszytsko- tylko w normie:)

Gość molas roro
TY Z KURCZAKAMI TU NIE WYJEŻDZAJ I TYM BARDZIEJ Z FREUDEM

Gość przystojniaczek23
tylko ludzie słabi psychicznie to robią, tak mi sie wydaje, muszą i koniec, ale gdzie wasz naturalny popęd zniknął ? potem bedziecie z kobieta i wam nawet nie stanie bo woli przyjaciela Pana rączke...

Gość kurczak pieczony
przystojniaczek- poczytaj troche o ludzkiej seksualnosci. onanizm nie moze zastapic prawdziwych stosunkow jesli sie ma partnera. wtedy jest problem i trzeba isc do seksuologa- ale tak jak mowie- wszytsko jest dla ludzi tylko w normie- nie mozna przesadzac.

Gość kurczak pieczony
sadze ze to jest sprawa indywidualna od kazdego i kazdy chyba ma swoje zasady i poglady- najwazniejsze to sie ich trzymac.

Gość przystojniaczek23
ta poglądy o waleniu konia to jest żałosne i tyle, wszystko jest dla ludzi ? oj chyba nie wszystko...

Gość kurczak pieczony
a bron? narkotyki? alkohol? z rekach ludzi niemadrych kazda rzecz staje sie niebezpieczna. i przystojniak- to Twoje poglady, nie kazdy musi je dzielic.

Gość przystojniaczek23
jestem samcem narzucam swoje poglądy, uważam je za doskonałe

Gość kurczak pieczony
:D do łez mnie rozbawiłeś.

Gość przystojniaczek23
Omne nefas veris abluitur lacrimis !

Gość only meeee
jeśli ktoś ma wieksze potrzeby sexualne, dla mnie jest jasne ze lepiej jak sam rozładuje to napięcie, a nie bedzie uprawiał sexu z przypadkowymi osobami. ludzki organizm jest tak skonstruowany, że sex jest jedną z potrzeb. oczywiście, jakaśtam kontrola musi być, ale ja nie widze w tym nic złego jak ktoś kto nie ma partnera/ partnerki , że sam to zrobi. nikogo tym nie krzywdzi. i nie uważam tego za grzech, jest to całkiem normalne,są przypadki ze nawet małe dzieci sie onanizują, które nawet nie wiedzą co to jest sex. także to jest obecne i normalne dla mnie.

Gość molas roro
ty to mozesz nie uwazac za grzech nie masz moralnosci to spadaj do gnoju!

Gość only meeee
wole nie miec moralności, niz kazac komus spadac do gnoju. to naprawde świadczy o twojej jakże głębokiej wierze katolickiej .

Gość only meeee
ja tu nikogo nie obrazam. poza tym ciekawe czy w realnym życiu tez tak wygłaszasz swoje opinie i kazesz ludziom spadac do gnoju, mysle ze twoja "madrosc" ogranicza sie tylko do wypisywania i atakowania ludzi na forum. takze szkoda ciebie . a wracając do tematu- jakbym miala faceta ktory byłby np zagranicą, cieszylabym sie ze jak wy to nazywacie "marszczy freda" , a nie zdradza mnie. jesli sie uprawia sex regularnie ciezko jest wytrzymac pozniej bez sexu. i to nie jest zwierzęce, tylko hm życiowe. ;]