Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jestemm

ile wasze 2 latki oglądają telewixji lub netu?

Polecane posty

Gość ja jestemm

Gość a kto normalny sadza 2latka
przed komputer:-o Zastanowcie sie jak chowacie dzieci,bo swiat sie zakonczy,ludzie nie beda dozywac 30 przez brak ruchu:-o

Jak miala dwa latka, to nie ogladala w ogole. Pierwsza bajke na dvd dostala jak miala dwa i pol roku i od tego czasu ogladala sobie raz dziennie. W lecie bedzie miec 3 latka.

aga i chwała Ci za to! Dzieci sa coraz "slabsze" przez wirtualny swiat

Gość ja jestemm
tzn ja mam w kompie teletubisie i elmo i tym myslałam

A czy twoje dziecko juz oglada jakies bajki, czy ty po prostu sie zastanawiasz, zeby zaczac ogladac? Bo moze ono sie jeszcze tym nie interesuje?

Gość ja jestemm
no własnie ona ma 1,5 roku i bardzo chce oglądac i komentuje i przezywa to co ja mam zrobic? nie puszczac...

Najlepiej nie sadzac..Wiesz,ze Tv u tak malego dziecka zaburza rozwoj?Jest zbyt mala

W tym wieku, to mozesz puscic raz dziennie bajke odpowiednia do wieku- jeden odcinek-, ale badz przy tym i nie sadzaj dziecka przed monitorem, zebys sama miala chwilke dla siebie. Nie widze w tym nic zlego, jesli dziecko obejrzy sobie z mama jeden odcinek. We wszystkim tym chodzi o to, zeby nie przyzwyczajac dziecka do siedzenia przed telewizorem i gapienia sie. Jak bedziesz widziec, ze dziecko woli ogladac bajki niz sie bawic lub isc na spacer, powinno to ci dac do myslenia. Ale jesli ogladacie po jednym odcinku na dzien- powiedzmy na wyciszenie wieczorem- to czemu nie?

Gość ja mojej córce też nie sadzam
przed tv teraz jak pogoda się zobiła to na polku nawet i 5h siedzimy. w domu malujemy rysujemy bawimy sie ale bron boze nie tv czy komp

Jeszcze dodam, ze moja corka nie ogladala do dwoch lat zadnych bajek, bo nawet nie wiedziala, ze cos takiego istnieje. Wiec sprawa byla prosta. Teraz widze, ze interesuje sie postaciami z bajek, bo bawi sie czesto ze starsza kuzynka, wiec... No ale u nas nadal jest tylko jedna bajka dziennie.

Gość pani doktorowa
czytam i nie wierzę... dla mnie normalną rzeczą jest to, że dziecko ogląda bajki, nie wiem czemu miałoby tego nie robic.. mój synek ma prawie dwalatka i często ogląda a to krecika a to świnkę peppę, bardzo te bajki lubi, jak włączam mu pierwszy raz to mu tłumaczę o co w danej bajce chodzi-oglądam z nim i opowiadam co się dzieje- a później korzystam z chwili spokoju.. przecież to normalna sprawa. no bez przesady dodam jeszcze, że mój syn pięknie się rozwija, bardzo dużo mówi, mogę się z nim pięknie dogadac i te całe "złe" bajki absolutnie mu nie szkodzą a czy Wy jak byłyście małe nie oglądałyście bajek??? telewizji????

Gość pani doktorowa
hahaha no tak.. skoro tak powiedziała to jutro zdecydowanie nie dziecku nie włączę;) nie przesadzajcie dziewczyny, wszystko jest dov=bre i zdrowe jak umiemy zachowac umiar

Gość pani doktorowa
przepraszam za literówki

Gość pani doktorowa
no tak wyjdą szkody... powiem tak - superniania..hmmm może i czasem mądrze gada, ale czy wiesz może że ta kobieta nie była nigdy w knajpie/na dyskotece????!!!(powiedziała to w jednym z wywiadów - oglądałam go). ja nie mówię że to coś wspaniałego(taka dyskoteka), ale który normalny człowiek nie był nigdy w takim miejscu.. poza tym otyłośc - ta babka jest przy kości.. jeszcze raz napiszę - uważam że nic się dziecku nie stanie od telewizji i bajek włączanych z umiarem

Gość a co to znaczy kochanie...
a moze ta pani nie chcialaby zeby mlode spoleczenstwo tak wygladalo jak ona?zastanow sie!poza tym otyłośc-ta babka jest przy kości..

Gość pani doktorowa
hehehee bawi mnie ten temat.. noo nie chciałaby.. Wy kompletnie tego nie rozumiecie, to jest przesłanie do matek debilek, które posadzą dziecko przed telewizorem i mają spokój na cały dzień, mądre kobiety/mamy wiedzą, że telewizja telewizją, ale dziecku trzeba tez zapewnic całą masę zdrowych atrakcji, a godzina dziennie bajek nie uczyni z dziecka grubasa.. to samo jest z jedzeniem - zapewnienie zdrowej diety to wazna sprawa, ale jeśli dziecko chce spróbowac czekolady/coli czy innej "trucizny" to bez przesady że nie może tego zrobic, nie umrze od gryza/łyczka jeszcze raz napiszę - wszystko ale z umiarem