Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenii

Glany!

Polecane posty

Gość olenii

Witam. W niedalekiej przyszłości mam zamiar nabyć glany. Zwykłe, klasyczne - lub martensy. Mam co do nich parę pytań. Jestem ciekawa, jak dobierać rozmiar - tak jak do normalnych butów? Czy może wybrać glany odrobinę większe? A co z czyszczeniem - jeżeli zabrudzą mi się, dajmy na to błotem? Mogłabym użyć do tego zwykłej mokrej szmatki, czy muszę kupować jakieś specyfiki? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi na te pytania i inne informacje, które mogą mi się przydać jako przyszłej nabywczyni glanów :) Pozdrawiam

Najważniejszym parametrem charakteryzującym glany jest ich zdolność wybijania zębów...

Gość nemoproblemooo
te wspaniale buty na kazdą porę roku nie są zbyt wymagające. Z błotem czy gliną jest nieciekawie jak przy każdych traperach bo sie wbija w rowki to trzeba wydłubac i wypłukać A tak to pasta zwykła do butów i już rulezz. Jeśli chodzi o rozmiar to jak w zwykłych butach. Minusy na jakie możesz się natknąć to ostre obtarcia stóp zanim je rozchodzisz i potem na piecie pod skróra takie zrogowacenie ( jakby tam była kuleczka) od wieloletniego uzywania . Ale mimo to polecam

Gość olenii
Wielkie dzięki za pomoc ;) Już zamówiłam, teraz tyko czekam na przesyłkę :D

Gość anxipanxi ty i twoje rady sa
odrazajace:P ->olenii-jak bedziesz kupowac glany zwroc uwage czy podeszwa nie jest za ciezka i malo elastyczna-wtedy sa niewygodne (odradzam np steele i nagaba) a czysci sie bardzo latwo-wieksze zabrudzenia zmywasz wilgotna szmatka, jak wyschna pastujesz, podeszwe traktujesz woda, moze byc z odrobina jakiegos detergentu

Gość Ty pomaranczowa cos tam
Anxipanxi ma racje. pomijajac zas wzgledy estetyczne, a raczej ich zupelny brak, w glanach wyglada sie jak klaun :P "ostre obtarcia stóp zanim je rozchodzisz i potem na piecie pod skróra takie zrogowacenie" \Tylko debil decyduje sie na chodzenie w czyms co rani stopy

ja uwielbiam glany i bardzo tesknie za moimi ktore musilam zostawic.... ja kupilam numer normalnz jaki mialam a czyscilam normalnie szczoteczka a potem gruba ilosc pasty i giotowe