Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malej lali

Przedszkole lublin

Polecane posty

Gość mama malej lali

Witam. Czy są tu rodzice których dzieci chodza do lubelskich przedszkoli, głownie prywatnych? szukam opini

Gość lara142
ja będę pracować w jednym z nich..

Gość mama malej lali
w prywatnym czy w państwowym? Jesli mozna wiedziec:)

Gość lara142
prywatnym :)

Gość mama malej lali
ja właśnie zapisałam córke na startowa.. w sumie nie wiem jak tam jest

Gość lara142
ja nawet nie wiem gdzie jest startowa :) więc za wiele Ci nie pomogę hehe :)

Gość mama malej lali
a tak ogólnie, czym sie rozni prywatne od panstwowego? lepiej w prywatnym jest?

Gość krrrytykant
nie, w prywatnym nie jest lepiej * pracuja tam przecież tak samo wyszkolone przedszkolanki jak w publicznych *publiczne p-la oferują takie same zajecia dodatkowe jak prywatne * oplaty w przedszkolach publicznych sa niższe niż w prywatnych * nie oszczędza sie tak na jedzeniu- jak mabyć masełko na chlebie to w publicznych jest masełko a w prywatnych...cóż, różnie z tym bywa * w publicznych nie oszczędza sie na siłę na czym tylko sie da: ogrzewanie, oświetlenie- wiadomo, w prywatnym im wiecej oszczędnosci tym wiecej do kasy właściciela

Gość mama malej lali
niestety taka prawda... ale wydaje mi sie ze jest troche lepsza opieka, bo w prywatnym sa dwie Panie na 15 dzieci,a w panstwowym na 30 czasami bywa jedna.. byc moze sie myle.. nie wiem jak o tym wszystkim mysle to odechciewa mi sie wszystkiego, za bardzo sie boje o swoje dziecko:(

Gość appapappapa
25 dzieci na 1 wychowqawczynie tzn. sa 2 ale zmieniaja sie godzinowo, jedna konczy prace przychodzi druga, do tego w grupie najmlodszej jest pani pomoc, no i wozna w kazdej grupie mowie o swoim publicznym

Gość krrrytykant
dokładnie, pensum wychowawczyni w przedszkolu publicznym to 5 godzin, czyli na grupę przypadają 2. do tego własnie woźna i w maluchach pomoc wychowawcy. w prywatnych znowu oszczędnosc- wychowawczynie pracuję po 7-8 godzin, a dzieci jest wiecej niz w grupie w p-lu publicznym, wiadomo- im wiecej dzieci tym więcej kasy z czesnego. czesto przedszkola prywatne maja tzw podwójna dokumentację, np dzienniki. w jednym prowadzi sie stan faktyczny, czyli praca z 37 dzieci, a w drugim- przeznaczonym na potrzeby kontroli, wizytacji- wszystko jest w zgodzie z zasadami bhp i statutem p-la i figuruje tam np 25 dzieci. ot, takie małe przekręciki;-) aaa bo liczba dzieci w grupie jest uzależniona od warunków lokalowych, na jedno dziecko w grupie musi przypadać określona ilość m2 sali...

Gość krrrytykant
mama malej lali- po prostu obserwuj jak to przedszkole funkcjonuje, może własnie wszystko będzie ok i dziecku będzie sie podobało:) wszystko zależy od ludzi pracujacych w danej placówce:)

Gość lara142
powiem tak: przedszkole publiczne to instytucja, prywatne-firma ...

Gość glonec
gdzie aktualnie mozna uzyskac info dot. lubelskich przedszkoli??

Gość wlazik
Napewno nie polecam przedszkola Piotruś Pan na ul. Mariańskiej. Wogóle drodzy rodzice bardzo sprawdzajcie co dzieje się w prywatnych przedszkolach: jakie jest jedzenie (czy nie najtańsze z biedronki), wyposażenie sal, liczba faktyczna dzieci w grupie, wykształcenie nauczycielek, jeśli często zmienia się kadra to też jest to fakt że coć jest nie w porządu, zazwyczaj dyrektor. Ja popieram, że przedszkole publiczne to instytucja oświatowa a prywatne biznes, często nie liczący się z niczym aby jak najwięcej zarobić.

Gość MamaStasiaMama
A ja z kolei polecam przedszkole Junior. Bardzo profesjonalne. Dzieci nie tylko się tam bawią, ale również uczą. Są zajęcia z języka angielskiego, śpiewu, tańca. Przedszkole zapewnia systematyczne badania. Nauczyciele są mili, kompetentni. A co ważne mój synek chodzi tam chętnie i ma wiele kolegów :) Tutaj macie link, jakbyście chciały poczytać: http://junior.lublin.pl/

Gość Anka-MamaAdasia
Niedawno również szukałam informacji i opinii na temat lubelskich przedszkoli i niestety niewiele udało mi się znaleźć. Stąd też moja prośba do wszystkich Mam i Tatusiów, aby ocenili/opisali swoje przedszkole - co jest tam fajnego, a co może niepokoić. Można to zrobić np. na stronie: http://przedszkola.kilkulatki.pl Ja tam niedługo ocenię prywatne przedszkole, do którego chodzi mój synek (muszę poczekać aż administarator doda tam jego wizytówkę).

Gość Jana_K
Nie polecam Juniora. Panie często się tam zmieniają. Nawet dwa razy do roku. Są trzy grupy i dwie nauczycielki. Żadnej pomocy. Ogródek niezagospodarowany. Dzieci jak śpią to są same. Po przebudzeniu również.

Gość gośćkinga
Witam, jestem studentką Technologii Żywności i Żywienie Człowieka, zwracam się z prośbą do rodziców dzieci w wieku przedszkolnym o wypełnienie ankiety anonimowej , której wyniki posłużą mi jedynie do pracy inżynierskiej. Z góry dziękuje za pomoc :) Oto link : https://docs.google.com/forms/d/1hem5xSj7bxxag0sZKjFld5fSLUFgipzerqTuXFi_M-w/viewform

Gość Dagmara Jabłońska
Użytkownicy, Rodzice pięcio-, sześciolatków bądź znajomi takich rodziców :) Szukam rodzin chętnych do wzięcia udziału w badaniu natury pedagogicznej dla potrzeb pracy doktorskiej. Interesują mnie małżeństwa z dzieckiem 5-,6-letnim, i co ważne, aktualnie spodziewające się drugiego dziecka. Część badania dotycząca dziecka ma charakter zabawowy (historyjka obrazkowa, rysowanie…), część dotycząca rodziców to wywiad. Badania naturalnie NIE będą opisane imieniem i nazwiskiem, a wyniki posłużą mi tylko i wyłącznie do przygotowania rozprawy doktorskiej. Osoby mogące mi pomóc, zapraszam do kontaktu:) Na Maluchy czekają słodkie niespodzianki w podziękowaniu za udział w badaniu:) Proszę o kontakt na e-mail: jablonska.dagmara@wp.pl Miłego dnia!

Gość gość
Pracowałam w przedszkolu Żaczek. NIE POLECAM! Zatrudniane są osoby bez wykształcenia pedagogicznego. Stara i wypalona kadra. Krzyki, obrażanie dzieci, pomiatanie nimi, agresja - metody wychowawcze panujące w przedszkolu. Brak zatrudnionej osoby sprzątającej- w przedszkolu panuje taki brud, że nawet nauczycielki brzydzą się dotykać zabawek. Dywany, często zasikane, odkurzane od czasu do czasu. Zabawki (tania chińszczyzna) są połamane i stwarzają niebezpieczeństwo dla dzieci. Posiłki podawane są zimne, diety nieprzestrzegane. Dzieci wciąż jedzą cukier - na śniadanie kanapki z dżemem, na podwieczorek kanapki z nutellą (najtańsze masło czekoladowe). Na deser dzieci dostają wafelki bądź ciasteczka. Do tego 3 razy dziennie dziec***iją herbatkę granulowaną (98% cukru). Brak współpracy z rodzicami. Żadnych zebrań, nauczyciele nie prowadzą nawet kart obserwacji. Podstawa programowa nie jest realizowana. Szybko uciekłam z tego przedszkola i wierzę, że gorzej nie trafię.

Gość Ula782
Polecam nowe przedszkole "Lubliniaczek" na ul. Braci Wieniawskich 3. Jest to małe kameralne przedszkole, wyposażone w nowe pomoce i zabawki, panie są miłe i zawsze chętnie dzielą się spostrzeżeniami nt. dziecka. Moi synowie chętnie jedzą posiłki w przedszkolu. Obok przedszkola znajduje się plac zabaw.

Gość Evie3333
Otwarte na koniec sierpnia a Pani już taką pozytywną opinie dodaje 03.09 2015r......Ja mam niestety pecha do Pań nauczycielek w Państwowych przedszkolach.........córeczka jest odroczona chodzi do Państwowej zerówki...Panie nie mogą nad nią zapanować...po prostu się nie słucha a Panie nie są w stanie jej poświęcić tyle czasu ile ona potrzebuje...Może polecicie jakieś niepubliczne,,,,nie wiem może integracyjne??? dla rozwierconej panienki?? Pozdrawiam

Gość gość
odradzam przedszkole Zacisze - polecam Stonogę na Kalinie

Gość gość
Odradzam p 39 na Balladyny. Przedszkole moze i fajne dla dzieci zdrowych grzecznych z obserwacji tego co tam sie dzieje jako matka dziecka "innego" dochodzę do wniosku ze niewiele ma to wspólnego z integracji i akceptacja "inności". Polecam stonoga 2 na struga fachowy zespół, zajęcia ciągła praca z dzieckiem i ogromne serce i zainteresowanie dzieckiem czego brakuje w 39..

Gość Evie3333gość
A mogłabyś się ze mną skontaktować na priv?? chciałabym porozmawiać na temat tego przedszkola....Moja córeczka jest też wiercąca się...uważam że w państwowych przedszkolach dzieci powinny siedzieć na tyłku i się nie ruszać.....a jak się nudzi to wina rodziców....masakra!!!