Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebiesko_oka___

Czy jesteście dumni, że jesteście Polakami?

Polecane posty

Gość niebiesko_oka___

Bo ja nie. Nie jestem patriotką i nigdy nie będę. Polska to bagno.

Gość totalna wiedźma
to pewnie jesteś za PO

Gość niebiesko_oka___
wypadłam z dupy Anny Komorowskiej :O

Z punktu widzenia historycznego moge byc dumny. Obecnie nie bardzo, bo poza niektorymi sportowcami naszymi Polska nie rozwija sie tak jakbym sobie tego zyczyl. Mlodzi ludzie nie sa wychowywani tak jak powinni. No i to wszystko wynika z braku myslenia u ludzi. Niestety.

jestem z tego dumna.wiem ze wiele rzeczy powinno sie tu zmienic na lepsze ale trudno.jedyne z czego nie jestem dumna to Polacy. w wiekszosci zawistni i fałszywi. rzadko spotykam "normalnych" pozytywnie nastawionych do innych. mimo to jestem dumna skad pochodze.

Gość złośnica :P
No oczywiście, że jestem dumna z bycia Polakiem, historia pokazała,że byliśmy jednym z najodważniejszych narodów.Mieliśmy i mamy swój honor.Może nie jestem zadowolona z niektórych decyzji naszego rządu. Ale polska to nie tylko nasz rząd ale my sami. A kto twierdzi że polska to bagno to niech ucieka jak naszybciej z tego bagna( prpopnuje do Grecji tam napewno jemu będzie lepiej ;/)

Gość CinterrosTorrteos
Nie, dlatego mieszkam w Szwecji. Minimalna wyplata to 6000zl na reke, koszty zycia porownywalne do PL, panstwo pro-obywatelskie, mile Panie w urzedach, sluzbie zdrowia i ogolne szczescie spoleczne, ktora pewnie w duzym stopniu wynika z dobrobytu, bo jesli sprzataczke stac na to, zeby sobie wybudowac dom - to jej zmartwien ubywa.

Gość nie widzę powodu do dumy
1) nie miałam żadnego wpływu na to, że akurat urodziłam się w Polsce i takie obywatelstwo wpisano mi w moim akcie urodzenie. Mówienie "jestem dumny że jestem Polakiem" kiedy doskonale wiemy, że mówilibyśmy coś zgoła innego gdybyśmy urodzili się w Chinach, Rosji, Monako itd. zalatuje hipokryzją, a w każdym razie nie obiektywnie pozytywną oceną zasług Polaków jako narodu. 2) Piękna, czasem smutna historia, ok, ale co z tego dla mnie wynika? Jaka duma? To nie ja ginęłam za flagę, nie ja tworzyłam dzieła sztuki, nie wynalazłam lampy naftowej i nie dowodziłam bitwą pod Chocimiem. Duma z zasług zupełnie obcych mi ludzi to chyba troszkę mało. Równie dobrze mogłabym odczuwać hańbę z powodu klęsk wojska polskiego w XVII w. a niby czemu? Nie ja tam walczyłam.

Gość rfggfgfgfgfgfg
autorka topiku to pewnie potencjalny koszerny woborca PO.. CZYLI DNO I POMYJE...

Gość rfggfgfgfgfgfg
dopuki rzadzi PO zyjemy w izraelu II

Gość trublinia
Ja też mam rodzinę w Szwecji i tam dla nich standard życia to jak dla nas bycie szefem w dużej firmie. Rozchodzi mi się o pieniądze. W Niemczech mam znajomych i również nie ma co porównywać. Jednak ja się czuję patriotką mimo wszystko. Kocham Polskę, bo umiem patrzeć na nią z innego punktu niż polityczny.

Gość CinterrosTorrteos
nie widzę powodu do dumy - trafne uwagi. Poza tym tak samo jest z religia, gdyby wszyscy Polacy urodzili sie w Pakistanie (pomijaj kwestie logiczne) to czciliby Allaha :D

Gość bbbbbbbbbbbddfdfd
CinterrosTorrteos -> ale niedorzeczne argumenty :o

nie jestem partiotka, bo jak mam kochac swoj kraj ktory nie jest mi w stanie nic zaoferowac?

Gość Sunbeam
no ja nie bardzo jestem zadowolona z tego, poniewaz trudno o pracę w tym kraju i coś o tym wiem bo szukam już 2 lata bezskutecznie ! nawet urzędy pracy niec nie mają... Polsce daja pensje bardzo niskie więc najlepiej praci=ować za naszymi granicami... _____________ Wejdż proszę. To dla mnie bardzo Ważne http://Sunbeam.gliteruje.pl http://gosia2807.gliteruje.pl

Gość CinterrosTorrteos
bbbbbbbbbbbbbb - ale taka prawda, religia to miejscowe pranie mozgu ;) Chyba nie powiesz, ze bylabys katoliczka, gdybys sie urodzila w Pakistanie?

Gość trublinia
Ten kto nie jest dumny z Polski to niech wypierdala z naszego kraju i się zrzeknie praw obywatelskich tak jak Cejrowski

HanaSzatana -> patriotką nie jesteś , racja ale pod dziwkę już podpadasz :classic_cool: ile trzeba ci zaoferować ,żebyś wzięła do pyska ?

Gość Sunbeam
no ja nie bardzo jestem zadowolona z tego, poniewaz trudno o pracę w tym kraju i coś o tym wiem bo szukam już 2 lata bezskutecznie ! nawet urzędy pracy niec nie mają... Polsce daja pensje bardzo niskie więc najlepiej praci=ować za naszymi granicami... _____________ Wejdż proszę. To dla mnie bardzo Ważne http://Sunbeam.gliteruje.pl http://gosia2807.gliteruje.pl

Gość CinterrosTorrteos
No ja wyjechalem, i juz nigdy nie wroce. Raj na ziemi w tej Szwecji, po dwoch latach pracy mam dom 140m2, 2 samochody, pelno sprzetu, traktuja mnie jak czlowieka, a po oplaceniu rachunkow zostaje nam - mnie i zonie - 5000zl oszczednosci co miesiac. 0 stresu w zwiazku ze sprawami materialnymi, na policje zawsze mozna liczyc, nie okradna Cie na ulicy - bo ludzie maja pieniadze, zyc nie umierac :)

Gość szuuuukajaccaaa
Tylko dlaczego bedac w Szwecji i tak kochajac to państwo wciąż odwiedzasz polskie fora, przeliczasz kasę w polskich zł. Tesknota???

Gość CinterrosTorrteos
Czasami odwiedzam PL, dlatego zlotowki sa potrzebne. Poza tym chce ukazac roznice, bo gdy napisze 15000SEK to na pewno nikomu to niczego nie rozjasni ;) Czasami tez kupie cos w Polsce, poza tym posiadam polskie konto w banku i oszczednosci w zlotowkach, bo w PL mam rodzine, ktora wspomagam. Moja droga, za czym mialbym tesknic? :)

Gość CinterrosTorrteos
Dlatego mieszkasz w Polsce, skoro razi Cie to, ze ludzie moga sobie tutaj robic, co chca. Nikt na nich nie patrzy i nie ocenia, po prostu kazdy zajmuje sie swoim zyciem - no wlasnie, ale to nie PL :)

hehe spoko mieszkam w Polsce bo mi się tu podoba ( szczególnie brak arabów i innych wykolejeńców ) a opinie światłych emigrantów mam w poważaniu. A Szwecja jako państwo socjalne w takim kształcie długo nie pociągnie 🖐️

Gość Taunus
No nie wiem czy tak za ta granica jest dobrze...mieszkalam przez jakis czas w Danii i tam wcale tak rozowo nie jest...moze w Szwecji lepiej, ale Dania akurat az taka cudna nie jest i to tez dla Dunczykow.A ludzie jak ludzie-jedni milsi, inni wrecz przeciwnie. Moglabym duzo wymieniac.. Niemcy tez tak pieknie nie maja i wielu rodowitych Niemcow ledwo wiaze koniec z koncem... Ja jestem dumna z tego, ze jestem Polka. Za wszystko. A to, ze rzad taki, warunki takie to co ma do tego patriotyzm. Gdyby tutaj zamiast mieszania Polski z blotem ludzie zaczeli ja wspierac, to sytuacja zmienila by sie na lepsze o wiele szybciej. Myslicie, ze za granica jest tak rozowo??? Pojedzcie i sprawdzcie jak to naprawde jest-jakie sa ubezpieczenia medyczne, lekarze, urzedy, kolejki, dyskryminacje, brak funduszy na szkoly, uczelnie, itp, itd...tak za granica na tym pieknym zachodzie borykaja sie z tymi samymi problemami lacznie z durnowatymi rzadami. Ale jest jedna zasadnicza roznica: nikt nie pluje na swoj kraj tak jak Polacy na Polske. Dunczycy wychwalaja ich kraj pod niebiosa, dunskie flagi sa rozkladane na kazdej uroczystosci w domu i ogrodach; Niemcy nie marudza na swoj kraj; Amerykanie naklejaja naklejki z flaga na autach i codziennie w szkole jest mowiona formulka do flagi i republiki Stanow Zjednoczonych i nikt nie narzeka, ze nie ma ubezpieczenia medycznego lub jego rodzice pracuja po dwie prace aby zaplacic rachunki... Tak wiec jestem Patriotka. Znam problemy i zalety naszego kraju..i ciagle kocham Polske. A dla tyc co tak chwala zagranice to niech realistycznie popatrza sie jak jest w innych krajach i moze stwierdza, ze nasz kraj wypada wiele razy lepiej pod wieloma katami:)

Gość CinterrosTorrteos
Taunus - na pewno szczegolnie wychwalaja osoby, ktore imaja sie prac fizycznych, np. sprzataczka w PL, ktora zarabia 600zl netto :) I tez nie rozumiem co maja wspierac? Na pewno wspieraja prezesi bankow, z zarobkami rzedu 2 - 3mln zlotych rocznie, ale to waska grupa :) Bylas w Danii, to wiesz jakie zarobki :) Zona nie musi byc z mezem, ktory ja bije, bo panstwo jej pomoze (szczegolnie jesli jest dziecko), poza tym jak pojdzie do pracy, to jest w stanie sie spokojnie utrzymac. W kazdym urzedzie automaty, pewnie w Skacie najdluzej czekalas z 30 minut, by Cie obsluzono. Ja kiedys rejestrowalem w Polsce samochod, to w kolejce stalem 4 godziny i nie obylo sie bez przepychanek innych osob :o Itd., nie ma co zaburzac prawdziwego orbazu PL, bo na pewno od mydlenia sobie oczu lepiej nie bedzie.