Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdf

Pocieszycie mnie? Ma pół roku a nie lubi się przekręcać.

Polecane posty

Gość dfsdf

Może to drobiazg ale moje dziecko wierci się a nie przekręca ani z plecków na brzuzek, ani tym bardziej odwrotnie. Czasem już się dołuję bo to jakby było opóźnione w rozwoju fizycznym. Siódmy miesiąc leci a gdy je położę na brzuszku to prędzej zacznie płakać niż spróbuje się przekręcić czy przesunąć. Czasem tylko okręca się wokół osi, jak wskazówka zegarka. Czy ktoś z was też miał tak z dzieckiem a nadrobiło takie opóźnienia?

Gość dfsdf
Tylko proszę zorientowanych o niepisanie o rehabilitacji bo właśnie czekamy z dzieckiem w długiej kolejce.

Wiesz moj synek tez dosyc pozno zaczal sie przekrecac z brzuszka na plecki i odwrotnie,on w ogole nie chcial na brzuszku lezec,ja mysle ze Twoj synek to leniuszek jest, sprobuj go jakos zachecac do przewrotow pokaz mu zabawke i tak oddalaj od niego jak siega,ja tak wlasnie robilam.Glowa do gory na pewno nic mu nie dolega,widocznie potrzebuje wiecej czasu na to wszystko,kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie,co wcale nie oznacza,ze jesli cos pozniej zaczyna robic to odrazu jest jakies chore.Glowa do gory bedzie dobrze pozdrawiam

Gość dfsdf
Anastazja i nadrobił twój synek takie "zaległości"? Fakt, ćwiczę z moim dzieckiem i czasem się przewróci ale strasznie niechętnie i nie chce powtarzać. :D

Gość pani doktorowa
mój synek zaczął sie przekrecac dopiero jak miał 8 miesiecy, wtedy w ciagu 2 tygodni nauczył se przekrecac, czołgac i raczkowac:) miał taki skok rozwojowy

Gość dfsdf
Pani doktorowa, bardzo mi ulżyło dzięki twojej odpowiedzi. I jakoś wrócił mi zapał. Idę pobawić się z maluszkiem. :D

Moja córeczka też ma pół roczku i jest leniuchem i nie przekręca mi się prawie wcale. Na brzuszku też specjalnie leżeć nie lubi. Wybieram się co prawda do neurologa sprawdzić czy z jej rozwojem wszytko ok, ale wydaje mi się , ze tak. Na boki się ładnie przekręca . Gorzej z obrotami na brzuch i odwrotnie. Nie chce jej się.

Gość paula@2op
u mnie to samo bardzo długo sie nie chciał przekrecac ,a póżniej nauczył sie wszystkiego w przeciagu 1-2 tyg .