Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość video-555

co zrobic?

Polecane posty

Gość video-555

Hej :) mam pewin problem,znaczy nie ja tylko moja znajoma Moja znajoma powiedziala mi ze jest w ciazy,ma 19 lat i ma podpisana umowe o prace która kaczy sie 30,08,2010 jej facet pracuje i zarabia 1300 na reke. Czy naleza sie jej jeszcze jakies pieniadze,co zrobi urzad pracy gdy pójdzie sie zarejestrowac jako osoba bezrobotna by nie stracic ubezpiecznia? dodam jeszcze ze chca wziasc slub cywilny. czekam na odpowiedzi i zycze miłego dnia

Gość vido-555
wznawiam

Gość innaanna
Jeżeli w dniu zakończenia umowy o pracę znajoma będzie więcej niż 3 miesiące w ciąży umowa automatycznie przedłużona zostaje do czsu zakończenia urlopu macierzyńskiego.

Gość vido-555
innaanna - nawt jesli uczy sie i jest to umowa młodocianego?

Jeżeli jest to umowa o pracę, lub na okres próbny( nie zlecenie, albo o dzieło), a nie do końca macierzyńskiego tylko do dnia porodu, macierzyński po zakończeniu takiej umowy wypłaca zus

Gość video-555
jest to umowa o prace w celu przygotowania zawodowego na czas nie okreslony

Gość coś pokręciłaś
no to jakim cudem umowa na czas nieokreślony kończy się 30.08? to umowa na czas okreslony

Gość video-555
no własnie nic nie pokreciłam,mam ta umowe przed oczam pisze "strony zawieraja umowe o prace na czas ni okreslony trwajaca 14 miesiecy tj. od dnia 01 lipiec 2009 do dnia 31.08.2010" dowiedziałam sie teraz ze niejsce odbywania praktyki zostalo zlikwidowane,ma placony zus i siedzi w domu,wiec nie ma szans na przedłużenie umowy.