Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz pit....

Jak US zwróci mi podatek? Wysłałam im przez internet tylko PIT-37

Polecane posty

Wyślą do mnie pytanie o numer mojego konta bankowego, czy w ogóle nie zwrócą mi nadpłaconego podatku? W tym roku pierwszy raz w życiu się rozliczyłam.

Gość przecież adres swój podałaś
w PIT. Listonosz przyniesie do domu zwrot jeśli go wyliczyłaś

I coś słyszałam, że wtedy potracą o jakąś opłatę pocztową, tak? Duża ta opłata? Szkoda, że ten "nowoczesny" program e-deklaracje kiedy wyszło, że mam nadpłatę nie zasugerował w żaden sposób, że można podać US numer konta bankowego

Gość tak można kupic
sprawdź na stronie poczty, jak duża to opłata 🖐️

to tobie trzeba sugerowac?? a myslalas ze co? beda jeszcze ci wezwanie do podania konta wysyłac? naród ćwierćinteligentów! zero znajomosci prawa obowiazujacego w polsce! nieznajomość prawa szkodzi!

Normalnie za wpłatę pieniędzy jest 2,50 zł opłaty. tyle, że kiedy ja komuś wpłacam np za zakupy to do cholery dodatkowo płacę te 2,5 a nie obcinam je z tego co dostaje odbiorca bo wtedy odbiorca nie dostałby tyle ile trzeba

--->skaa Studiujesz prawo? Ja nie. Każdy powinien studiować prawo jako pierwszy kierunek a dopiero potem coś innego?

Gość przecież adres swój podałaś
opłata pocztowa zwrotu z pit to 1% + 4.70

super! szkoda, że opłata pocztowa za zwrot PIT nie wynosi więcej niż sam zwrot - musiałabym wtedy jeszcze dopłacić

Gość yyyyyy
zapewne US ma umowę z pocztą polską w sprawie przekazów pieniężnych jak np przy wysyłaniu pism do podatników i nie będziesz musiała nic płacić

w sumie, gdybym miała do zwrotu mniej niż 4,70 to pewnie tak właśnie by mnie urządzili

ha! pewnie kiedy wpłacają komuś na konto bankowe to też potrącają jakąś opłatę? może np 20% + 15 zł, bo przecież wpłata na konto to trudna operacja

Gość nie zwracają w ogóle jeśli
zwrot jest mniejszy niż 8 zł. Zapisują to na poczet przyszłego roku

Gość dzadzudzi
nie trzeba studiować prawa, żeby znać takie ELEMENTARNE informacje, swoje podstawowe prawa jak i obowiazki :O poza tym pytanie sie na forum jak us zwroci ci nadplate jest bez sensu. nie lepiej zadzwonic do urzedu i dowiedziec sie jak jest? ps. tak, będą cie wzywac do podania nr konta, do tego jeszcze rozmiaru buta, wzrostu i wagi... :O trzeba bylo samemu podać i po kłopocie. Jak nie podałaś nr konta to dostaniesz przekazem pocztowym na adres, ktory podałaś. aaaaa, no a jakbys sie przeprowadzila to wyobraz sobie, ze tez trzeba poinformowac us o zmianie adresu. chyba, ze nie chcesz dostac zwrotu :O