Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuzzajka

Tabletki Sylvie 30

Polecane posty

Gość kuzzajka

witam biore Sylvie 30 przed koncem listka < zostały 2> dostałam plamienia myslałam ze to okres poczytałam na forach i podobno to normalne przy braniu pierwszego listka wiec kolejnego dnia wzielam ostatnia tabletke zrobilam sobie przewe 7 dniowa i okresu nie ma ? co mam robic ? mam zaczac nastepny listek ? Prosze pomóżcie

Gość afadro
Przez pierwsze 3,4 miesiące wszystko może być zachwiane. Możesz mieć plamienia, jakieś dolegliwości typu bóle głowy, brzucha itp. Krwawienie w czasie 7 dniowej przerwy może się nie pojawić. Gospodarka hormonalna musi się przestawić na inny rytm, stąd to rozchwianie w czasie pierwszych paru miesięcy.

Gość koczkodanka
Najważniejsze abyś zachowała ciągłość i systematykę. Plamienia mogą się zdarzać nawet do 5-6 opakowania pigułek!! Później wszystko się unormuje :)

Gość afadro
No a jak się nie unormuje to do lekarza niestety musisz się wybrać on coś zaradzi. Nie można tych spraw bagatelizować, bo to hormony, one kierują ogromna ilością procesów w naszym organizmie.

Gość koczkodanka
No to fakt - jak się nie unormuje to do ginekologa, bo to byłaby naprawdę jakaś rzadka anomalia. Czy to po sylvie czy każdych innych pigułach okres normuje się w przeciągu 2-3 miesięcy, czasami trwa to nieco dłużej.

Gość afadro
Kuzzajka no i jak? byłaś u gina? a może uspokoiło się wszystko?

Gość kuzzzajka
Ten temat zakładałam bardzo dawno temu, to już kilka miesięcy minęło! Dalej biorę sylvie i wszystko się już dawno oregulowało. Co prawda jeszcze przy drugim opakowaniu miałam lekkie plamienia, ale później już wszystko ustąpiło :) Jestem zadowolona z tych tabletek.

Gość afadro
No to dobrze, zawsze początki z antykoncepcją są trudne. Cieszę się, że pigułki Ci służą, bo czasami ciężko jest trafić na takowe.