Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dariaaaaaaa

Bałaganiara i pedant - co robić ?

Polecane posty

Moze mój problem wyda się błahy ale naprawdę nie wiem co robić . Mój chłopak ma się do mnie wprowadzić . Nie ukrywam tego,że jestem bałaganiarą.Oczywiście nie latają mi muchy nad zlewem i nie wypada mi wszystko kiedy otwieram szafę,ale mam trudności z tak zwanym "sprzątaniem na bieżąco" .Mojego chłopaka bardzo to irytuje i zwraca mi uwagę że tak nie może być,co jak będę miała dziecko itd.. Wiem że ma rację ale mnie to trochę wkurza. Z kolei jego trzeba budzić do pracy przez ok. pół godz. po czym i tak wyjeżdża spóźniony.Denerwuje mnie to że muszę "czuwać" nad nim rano i zrywam się codziennie o 6,kiedy np ja idę na 12 lub 13. Powiedzcie mi,czy mam prawo się bronić i "zasłaniać" jego zasypianiem ? Jak mam się z nim dogadać ? Czy sprzątać wszystko żeby zawsze panował porządek czy postawić warunki.. Pomóżcie..

Gość niech sam sprząta jak lubi
i skoro potrafi to zrobić lepiej. W czym problem? Każdy jest dobry w czym innym. Może Ty za to nieźle gotujesz albo w jakiś inny sposób rekompensujesz swój brak umiejętności bieżącego sprzątania?

No więc denerwuje mnie tym bo codziennie ma pyszny obiad pod nosem,czy zapas piwa w lodówce. Jestem tolerancyjna ale nie jestem snobką i chce wiedzieć co inni myślą...