Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

salsakatarinka

CZY JEST TU JAKIŚ MĘŻCZYZNA KTÓRY ZNA SIĘ NA KOMPUTERACH!??????

Polecane posty

Gość Skazany na sukces
Nie ma tu mężczyzn, ale są osoby znające się na sprzęcie.

no to świetnie :) No więc gdybyś był tak uprzejmy i powiedział mi laptop z którym procesorem jest lepszy: Intel Core i3 Intel Pentium Dual-Core Wszystkie inne parametry mają takie same. Ram 3gb, 320 gb i reszta też się pokrywa. Obydwa to Dell. I jednego z nich kupię, ale nie wiem który z tych dwóch wybrać.

Gość Skazany na sukces
proste , droższy czyli z i3 :). Ale i tak lepiej kupić dodatkową gwarancję i obadać wykonanie.

Gość Skazany na sukces
Nowszy to nowszy, zależy do czego to ma być. Jak do gg. to kup tańszy bo jak się rozleci to zostanie CI 200zł :).

Gość no bez jaj
nowszy/drozszy nie znaczy lepszy :/ trudno powiedziec, ktory lepszy, bo nie podalas konkretnego modelu

do LabView i pisania prac. I chcę go mieć na dłużej. Conajmniej z 4-5 lat. Obecny komputer ma 7 lat i już naprawde zasługuje na emeryturę.

Dell Inspiron 1564 i3-330M 3GB 320GB X4500MHD W7HP ten z dual core byłby w małym osiedlowym sklepie który chyba nawet nie ma strony

core i3 jest znacznie lepszym prockiem, choćby przez zaimplementowane HT, czyli dwuwątkowość oraz posiada więcej cache posiada także nieco lepszą architekturę, dzięki czemu przy tym samym zegarze jest szybszy niż seria C2D. to ma być laptop czy stacjonarka?

Gość Skazany na sukces
Lepsze są studio , Inspiriony to tańsze modele. LabView nie potrzebuje dużych mocy obliczeniowych teoretycznie bo to nie program graficzny a wspomagający procesy techn. pomiarowe.

radzę jednak poszukać jakiegoś modelu z inną kartą graficzną bo owe zintegrowane wynalazki z intela to maksymalna ciuloza

Gość Skazany na sukces
Oczywiście nie mam i nie używam wiec mogę się mylić ale nie powinien zapychać kompa. Oczywiście Jarosław (Kamecha) ma rację ale jeszcze raz zwracam uwagę na gwarancje.

Eh no ale te 2 tysiące to tyle ile chciałbym dać, więcej kasy nie mam porostu. Już od 2 miesięcy oglądam te laptopy i oglądam i nic tylko się zastanawiam, a wiecie jak to jest sie radzić panów w sklepie, każdy zachwala swój. Ja nie zamierzam na tym grać w żadne gry, ani robić właściwie nic co mogłoby potrzebować jakiejś zaawansowanej karty graficznej. Ale przyznaję się że mimo tego że znam tam labview i umiem napisać hello world w 15 językach, to na sprzęcie się po prostu nie znam :) To jeszcze się zastanawiam. Tylko jeszcze jedna sprawa: znacie taką firmę Asus? Jakieś opinie?

hmm.. ok... do przeglądania neta i worda intel może się nada... krążą słuchy, że x4500 potrafi nawet dekodować x264 ;) Asus bardzo dobra firma

Asus z takimi samymi wnętrznościami tylko że chyba nawet ma 4 gb ramu kosztuje 100 zł taniej niż ten Dell. Tylko że w raczej niepewnym sklepie.

No dzięki :) Widzę, że go tam za bardzo nie chwalą :D Kurcze jeszcze chyba to przemyślę. Bardzo wam dziękuję za pomoc.

no boli mnie te 3 gb ramu bardzo. Teraz niby mam 512 więc w porównaniu z moim to piorunująco dużo, ale jak widzę że inne mają 4 to mnie ciągnie do takich.

hmm... chyba jednak wziąłbym asusa zarówno dell jak i asus to bardzo dobre firmy ale jak sama widzisz po recenzji, nie wszystkie ich produkty są udane...