Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calineczka12345

wasze objawy przed porodem??

Polecane posty

czesc jestem w 39 TC i chciałam zapytać jakie były wasze odczucia ,objawy tuż przed porodem lub tak kilka dni przed????

Ja miałam tydzień przed porodem bóle nieregularne, które np były w nocy a dzień nic lub odwrotnie. Jakieś 3 dni przed porodem zaczęło mi się plamienie czyli zaczął odchodzić czop śluzowy.

Gość jofejijrio
a dzien wczesniej nic nie zapowiadalo porodu:)

One tylko trochę bolą. Takie bolesne zaczęły mi się w piątek wieczorem ale one też nie były regularne. Regularne zaczęły się robić w sobotę i no i oczywiście był co raz silniejsze. Urodziłam w niedzielę wieczorem

Gość ej powiedz
ja nie mialam zadnych objawow. w terminie porodu pojechalam na wizyte do gina, a on do mnie: rozwarcie-4cm, pani rodzi! :)

Gość 222222
kiedy się wam obniżyło dziecko? jestem w 37 tc i nie wygląda mi na to żeby się obniżył... :o a też męczę się jak nie wiem co...

Ja tez bylam cala obolala.Ledwo po schodach wchodzilam tak mnie rwalo w pachwinach. Dzien wczesniej nic sie nie dzialo.W dniu porodu bylam jakas dziwna od rana i nie moglam pozbyc sie mysli,ze to juz niedlugo..probowalam odgonic,ale wracaly jak bumerang. Wieczorem kolo 22 poszlam spac i nie moglam zasnac..O 23 stwierdzilam,ze ide do lazienki na siku,chociaz spacer sobie zrobie.Jak sie podnosilam poczulam takie jakby gruchniecie,zrobilam krok i chlusnelo ze mnie jak nie wiem.. A kilka nocy wczesniej tez mialam takie delikatne skurcze,ale po godzinie mijaly. Tego dnia synek szalal w brzuchu tak bardzo,ze az mi sie plakac chcialo,bo wszystko mnie bolalo.

Gość ej powiedz
z poczatku sie cieszylam, dopiero pod szpitalem dotarlo do mnie, ze nie wszystko jest ok, bo przeciez nie mialam zadnych skuczy, plamien itd. okazalo sie, ze mialam za duzo wod plodowych, przebijali mi pecherz, ale na cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :) porod trwal 6godz.

tak jakis 37-28 TC teraz jestem w 39 i juz nie mogę prawie chodzic a tu nie ma skurczy juz tak bym chciała urodzic

Gość serenika
a ja do końca czułam się jak skowronek ,czasami tylko mnie łapał ból w pachwinie.Pewnego dnia mąż mnie wkurzył,poszłam siusiu a tu mi ciurkiem sobie wody płyną -no i szpital

Okolo 2 tyg,a tak konkretnie,ze juz lazic nie moglam to pare dni

Gość agata bbbb
ja sie boje i to bardzo.ze nie zdaze do szpitala jak zaczne rodzic choć mam zaplanowana cesarkę ze wskazaniem

Calineczka,ja tez sie nie balam.Ja chcialam juz urodzic,mialam dosc ciazy i tego bolu! Jak mi wody odeszly to nie powiem,bo troche mi sie rece trzesly,bo uswiadomilam sobie,ze to juz..ale w szpitalu juz bylam zupelnie spokojna.Polozne byly super

ja doszukuje sie tyko objawów i myśle sobie ze moze to juz a tu nic spac juz nie moge 3 noc prawie wogole! co dzin gorzej sie czuje ale nadal nic konkretnego sie nie dzije czasem zakłuje mocno no i boli w pachwinie chodze jak kaczka sikam po 6 razy w nocy w dzin to nie licze i ciagle mysle tyl;ko o jednym

Gość serenika
calineczka nie myśl- jeszcze nie wiesz co przed tobą,tyle nieprzespanych nocy,tyle zmartwień strachu o dzieciątko,.......

całą ciąże się martwię o dzieciątko żeby tylko było ok!! od jakis 3-4 tyg mało spie co 2 godziny siku !! wiem ze to nie to samo ale juz tak mnie wszystko boli już tak bym chciała urodzić!! o dzidzia stralismy sie 2 lata i juz nie mozemy sie doczekac

Gość tghj
jak tak czytam o objawach i samym przebiegu ciąż i porodów to jak boga kocham odechciewa mi się dzieci. A swoje lata już mam :|