Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania19XXXXXXXX

antykoncepcja-pytanie do dziewczyn:)plisssss

Polecane posty

Gość ania19XXXXXXXX

pytanie moje kieruje do dziewczyn i kobiet ktore biora tab antykoncepcyje.No wiec biore diane 35 ze wzgeldu na cere ale tez zaczelam wspolzyc z chlopakiem....moj ginekolog powiedzial mi ze tabletki antykoncepcyjne mam pic ZAWSZE pierwszego dnia cyklu...a nie tak jak jest w ulotce ze zawsze zaczynamy od pierwszego dnia,pijemy przez 21 dni robimy 7dni przerwy i znow zaczynamy nowe.Moj lekarz powiedzial zebym pila zawsze 1 dnia cyklu tak przez 21 dni zrobila przerwe i znow kiedy dostanego okres zaczynala pic kolejny,bez wzgledu na to czy to bedzie 4dzien przerwy czy 5.Noi moje pytanie brzmi czy abletki ktore biore dzialaja dobrze jako antykoncepcja?moge sie kochac ze swoim chlopakiem?wspomne ze wizyte mam dopiero pod koniec czerwca a narzie chcialabym sie poradzic was.Prosze o jakies odpowiedzi

Gość cudak jakich mało
1. co to za tabletki do picia? 2. bierzesz zgodnie z ulotką 3. zmień lekarza

PIERWSZĄ tabletkę bierzesz pierwszego dnia cyklu (czyli w pierwszy dzień okresu). Po wybraniu wszystkich 21 robisz 7-dniową przerwę i zaczynasz kolejne opakowanie bez względu na to, czy krwawienie miesiączkowe jeszcze trwa. Przeczytaj dokładnie ulotkę.

Gość zze cooo
pic tabletki? ja zawsze myśłałam że tabletki się bierze:) no ale niech będzie. Diane35 to również tabletki antykoncepcyjne, więc zabezpieczają przed ciążą. A bierze się tak jak w ulotce. Pierwszą tabletkę w pierwszym dniu okresu aż do wybrania całego listka, potem 7 dni przerwy i bez względu na to czy okres się skończył, czy nie zaczynasz kolejne opakowanie. Z przerw czasami można zrezygnować, żeby sobie okres przesunąć, ale to skracanie to jakaś bzdura jest.

Gość rece opadaja ......
pijesz te tabletki ????

Gość ania19XXXXXXXX
dziewczyny ja wiem co pisze w ulotce ale moj lekarz powiedzial ze mam pic co miesiac pierwszego dnia cyklu a nie tak jak pisze ze 7dni przerwy i dopiero....jesli dostane okres np 4dnia rzerwy to wtedy musze wypic.Dlatego pytam czy te tabletki chronia mnie przed ciaza?jesli pije troche inaczej....?

Dziękuję...ale to kompletnie nie na temat. Tu sie o piciu tabletek rozmawia!:)

To jak Ty bierzesz te tabletki? Rozpuszczasz w wodzie? :D:D nie rozumiem A lekarza to lepiej zmień

Gość cudak jakich mało
no jak pijesz to już nie wiem.

to jak bedziesz piła co iesiąc te tabletki napewno załozysz kolejny temat pt dlaczego jestem w ciązy pomimo zazywania anty heheh

Gość ania19XXXXXXXX
dobrze moja pomylka BIORE:)a nie pije

Gość ania19XXXXXXXX
ejj no jestem tu nowa..wybaczcie;p

chantalka odpowiedziała ci na twoje pytanie 21 tabl 7 dni przerwy ósmego kolejna tabletka i tak w kółko

nie ważne który to dzień okresu, ważne żeby brać 21 dni siedem przerwy i 21 dni itd

Tak czy tak jestem pod wrażeniem tego, co kombinuje Twój lekarz. Dbo o przyrost naturalny czy jak?:)

Gość pomocna dlon ;p
pierwsza tabl bierzesz w 1dzien miesiaczki (tak jak w ulotce) wtedy jestes zabezpieczona od razu, bierzesz przez 21 dni , potem masz 7 dni przerwy i tu powinno wystapic krawienie (jestes zabezpieczona w tych dniach) i w 8 dzien bierzesz znowu tabl 21 dni i znow przerwa itp :) pozdrawiam

Witam, Mam do sprzedania tabletki antykoncepcyjne yasminelle. Nowe, zafoliowane, długa data ważności. Cena za opakowanie 35 zł. Mój numer gg 33692123. Pozdrawiam Monika