Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olciaku

Czy już tabletki dzialają?

Polecane posty

Dzień Dobry. od 2 tygodni zażywam tabletek antykoncepcyjnych novynette i pierwszą wziełam w pierwszy dzień okresu. Pojawia się teraz pytanie,czy jeśli dziś chlopak sie we mnie spuścił to moge być w ciązy? prosze o pomoc,a nie o durne komętarze 12 letnich dziewczynek.

Gość Kafeterianka252
Pewnuie, że już działają:)

Gość naatalkaa
Ojej robisz straszne błędy, które okropnie rzucają się w oczy, zarówno gramatyczne jak i stylistyczne. A jak dodajesz że nie chcesz "durnych komętarzy(o zgrozo, komENtarzy!) od małoletnich, kiedy sama piszesz z takimi błędami, to śmiesznie to wszystko razem zabrzmiało. Jeśli masz dysortografię, to lepiej uprzedzić od razu, bo ktoś może Cię przez to nie potraktować poważnie. Mała rada na przyszłość. Lepiej napisać np. kochaliśmy się do końca albo skończył we mnie. Bo "spuścił się" brzmi bardzo wulgarnie i prostacko. I również niezbyt dobrze świadczy o człowieku. A co do odpowiedzi na pytanie, to owszem, jesteś zabezpieczona już od pierwszego dnia jeśli opakowanie zostało rozpoczęte w pierwszym dniu miesiączki.

Miałam podobny dylemat, ale moja ginekolog powiedziała,że jest się w pełni zabezpieczonej po miesiacu brania tabletek, dopiero po 2 cyklu przyjmowania.No ale nie wiem..

Gość ja powiem tak .....
zgadzam się z viki19 mój ginekolog powiedział dokładnie to samo że dla swojej pewności powinnam się przez pierwszy miesiąc brania tabletek zabezpieczać dodatkowo a to ze względu na to że każdy organizm jest inny i inaczej się przystosowuje do hormonów ja się właśnie tak zrobiłam dopiero przy drugim opakowaniu poszłam na całość a to i tak ze strachem :)