Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodadziewczyna

wielki strach przed dentystą

Polecane posty

Gość młodadziewczyna

Mam cholernego doła, płacze przez cały dzień ,ząb mnie boli i strasznie boję sie borowania ...czy po znieczuleniu tak bardzo boli wiercenie zęba ?? To bedzie moja pierwsza wizyta i dlatego tak sie lękam...

Po znieczuleniu nie powinno Cię nic boleć. Naprawdę. Tylko idź do jakiegoś dobrego dentysty, a nie byle konowała.

a skąd wiesz, że Ci nie wyrwie...jak boli to trochę dziwne:o

dziwne że człowiek który umie pisać i posługiwać się komputerem nigdy nie był u dentysty.....

Gość dento fobia
Ja cię rozumiem - panicznie boję się dentysty. Do tego stopnia, że po ostatnim wejściu do gabinetu (jeszcze przez wejściem na fotel) zemdlałam i dentysta odesłał mnie do kogoś innego. To straszne - dorosła baba a boi się dentysty. Ale nie potrafię nic na to poradzić. Przy znieczuleniu (tym dodatkowo płatnym) nie powinno boleć, a jeśli boisz się zastrzyku to dentyści często mają takie żele dla dzieci, którymi smaruje się dziąsło przed wbiciem igły. Naprawdę działa. Ale cały sukces - to znalezienie ludzkiego dentysty, który zrozumie, że naprawdę się boisz.

Gość dento fobia
Teoretycznie za znieczulenie się nie płaci - ale to lepsze jednak kosztuje.

ja znieczulam zwykłą ligno z nor a pacjentom gębusia sztywnieje na 3 godziny.

tez sie kiedyś bałem dentysty :-o a teraz sie nie boje bo nie ma czego :p

Gość dento fobia
do germanotta brawo za psychologiczne (czytaj LUDZKIE) podejście do osób bojących się dentystów. Trochę empatii.

autorko poproś jakąś bliską osobę niech idzie z tobą idź prywatnie i poproś o znieczulenie dziś dentyści - zwłaszcza prywatni- mają świadomość tego, że wiele osób po prostu się boi jak trzeba będzie to ci jeszcze żelem posmaruje, żeby zastrzyk nie bolał:) jak się boisz , że trafisz na innego to najpierw podzwoń i zapisując się na wizytę przyznaj się, że się boisz i wypytaj uwierz tak robi wiele osób:) i dentyści są do tego przyzwyczajeni

Gość przerazonaaaa_20
2 lata temu leczylam zeby na kase chorych... efekt jest taki, ze prawie wszystkie te zeby sa do leczenia (chyba dentystka zle je wyczyscila, bo psuja sie od srodka a naprawde dbam o zabki i dziasla ;/;/). Poza tym na ostatniej wizycie u tejze pani "dentystki" zemdlalam z... bolu mimo znieczulenia :(:( Nigdy nie balam sie dentysty, ale po tamtym zdarzeniu jak zaznaczylam nie bylam 2 lata u stomatologa i sa teraz tego skutki. Zeby baaardzo mnie bola, pewnie szykuje sie kanal, ale ja sie boje!!!!!!! Musze isc prywatnie, ale te ceny :(:(

Gość marusiaa
Rozumiem cie doskonale.Ostatnio miałam usuwaną ósemkę(chirurgicznie)Bałam się okropnie,bo naczytałam się różnych historii o tym.Cały miesiąc płakałam,ale w końcu wzięłam się w garść i poszłam.Nic mnie nie bolało.Dostałam znieczulenie.Idz do sprawdzonego stomatologa a na pewno wszystko będzie ok.Napisz poźniej jak było:)Trzymam kciuki.