Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhjhjhjhjhjhhjhj

Kiedy płaci Zus?

Polecane posty

Gość jhjhjhjhjhjhhjhj

Jestem na zwolnieniu lekarskim. Z zakładu pracy zawsze dostawałam wypłatę pierwszego.Teraz czekam na wypłatę z ZUSu, dziś juz 5 a przelewu nie ma.Czy Zus wypłaca pieniądze w tym samym terminie co pracodawca, czy ma jakieś swoje terminy?

Gość nanananna
zadzwon to się dowiesz

Gość mi sie podoba
Nie placi w tym samym terminie. Placi 30 dni od dnia otrzymania dokumentow, ale zdarza sie,ze kasa jest później.

Gość jhjhjhjhjhjhhjhj
A czy mogę liczyć na 100% wypłaty?

Gość ciekawe dlaczego ??
wypłaca wam zus ja jestem od 4 tc na zwolnieniu i wypłaca mi normalnie zakład pracy 100% a czemu wam zus??

Gość mi sie podoba
Placi jej ZUS, bo firma zatrudnia mnniej niz 20 pracowników. Wyplaca srednią z 12stu m-cy.

Ja przy dostarczanym zwolnieniu otrzymywałam zus ok 10 następnego miesiąca. To nigdy nie jest 100%(choć tak się nazywa) ponieważ jest wyliczane inaczej niz zwykłe wynagrodzenie- dot. zwolnienia w ciąży Najprawdopodobniej dostaniesz pieniądze pocztą. A wypłaty od pracodawcy rozumiem że dostałaś tylko część.

Ja przy dostarczanym zwolnieniu 15- go 20 go otrzymywałam zus ok 10 następnego miesiąca. tak miało być.

Gość e kadrowa
To zależy gdzie pracujesz. Pieniądze albo wypłaca zakład pracy /w imieniu ZUS-u/ albo sam ZUS. Jeżeli zakład pracy powinnaś normalnie dostać w dzień wypłaty, natomiast jeżeli ZUS to 30 dni od złożenia dokumentów. Jeżeli to pracodawca składa Twoje dokumenty do ZUS, to upewnij się, czy już tam są. Co do wysokości zasiłku, to w przypadku ciąży dostaniesz 100% wynagrodzenia.

Gość jhjhjhjhjhjhhjhj
Naprawdę dostanę pocztą?A dlaczego Zus nie może przelać mi na konto. Za pierwsze 33dni zapłacił mi pracodawca, teraz mam dostać kasę z ZUSu,ostatnie zwolnienie zaniosłam do pracy 7 kwietnia,dziś niosę kolejne.

Gość mi sie podoba
Dostaniesz an konto, jak zglosisz do ZUSu ze chcesz otrzymywac na konto. Musisz zlozyc odpowiedni druk.

mnie przysłali pocztą( wynagrodzenie dostaje na konto). Ty zaniosłaś 7, a kiedy twój pracodawca złożył papiery w zusie??

Gość Przemka
Mnie płacił pracodawca w imieniu ZUSu. Terminowo. I na konto. Tak jak wypłatę. Nie odczułam zmiany.

Gość jhjhjhjhjhjhhjhj
Tak właśnie zaczęłam się zastanawiać....Bo moja firma zatrudnia ponad 20 osób na umowę o pracę (chyba)i ok.50 osób na umowę zlecenie.To kto mi będzie płacił? Chyba firma w stałym terminie.Bo wczoraj koleżanka z pracy mówiła,że oni jeszcze nie mieli przelewów.

Gość firma jak ponad 20 na etatach

Gość jhhhhhjhhhh
Właśnie dostałam kasę.Jednak płaci mi firma z pieniędzy ZUSU. I faktycznie wyciągnęłi mi średnią z ostatniego roku.Czyli 100%.