Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wizyta u kucharki

Menu weselne- co chetnie widzielibyście na stole?

Polecane posty

Gość Wizyta u kucharki

Mam dzisiaj umówione spotkanie z kucharka i mam zrobić listę tego co bym chciała w menu. A ja nie mam za bardzo pomysłów. Dania główne, na ciepło już mam. Większy problem mam z przystawkami:( zarówno ja jak i narzeczony chcemy żeby było sporo przekąsek, bo teraz na weselach miesiwa mało idzie, raczej każdy szuka ciekawych przystawek. Co proponujecie? Byłabym wdzięczna za konkretne pomysły, wtedy łatwiej mi będzie rozmawiać z kucharka. Z góry dziękuję za pomoc

Gość Majowy weekend na weselu
W ten weekend na weselu był podany na zimno jako przekąska, czy jak to nazwać:( pieczony kurczak bez żadnych kości faszerowany mięsem wieprzowym mocno doprawiony ziołami. Bardzo szybko zniknal ze stołu:)

ja juz po to moze doradze: zamiasta miesa do obiadu dla chetnych pieczony cammembert z zurawina zimne przystawki: sal meksykanska sal z gyrosa sal jarzynowa sal caprese z mozzarella dorsz w galarecie- nie polecam sledzi ze wzgledu na zapach jajka z pieczarkami sliwka zawijana w boczek w ziolach i zapieczona schab ze sliwka i miesa pieczone tyle pamieta:-)

może lepiej zapytaj kucharkę co potrafi ugotować, bo co z tego że ją poprosisz o coś czego ona nie będzie potrafiła zrobić i nie wyjdzie. Moim zdaniem kucharka ci da najlepsze rady, a jak sama nie masz pomysłu to kto ma mieć?

Gość Wizyta u kucharki
Dziękuję maanda:) podoba mi się pomysł z cambertem i śliwka zawinieta w boczek. Co do śledzi tez mam podobne odczucie, ale pewnie będą. Ja ich jeść nie będę;) zamówiliśmy u pewnego pana który jest szefem kuchni w 4 gwiazdkowym hotelu półmiski z różnymi rybami w galarecie.

Gość Wizyta u kucharki
Oczywiście, że kucharka najlepiej doradzi. Jednak sama nas prosiła, żebyśmy ułożyli menu według naszego widzi mi się a potem będziemy o nim dyskutować. Jest to nasza znajoma i sprawdziła się już na kilku dużych imprezach w naszej rodzinie. Bardzo często robi imprezy w naszej okolicy dlatego chcemy, żeby czymś urozmaicic menu a nie tylko to co ona najszczęściej przygotowuje.

Gość kusiocka
-zupki chinskie -ziemniaki puree -kotlety z Biedronki -surowka z marchewki i chrzanu -jako przystawki moga byc kanapki z mielonka -z alkoholu teraz w Biedronce promocja jest na piwa, 1.50 zl mozna tez przelac najzwyklejsza nalewke do ekskluzywnych butelek ktore nabedziesz w skupie butelek -Powinny byc promocje w sklepach na czekoladowe zajaczki,jajka bo juz po wielkanocy...wiec cos slodkiego juz jest jak cos mi jeszcze pryzjdzie do glowy to napisze

Gość Wizyta u kucharki
Jeżeli masz takie menu na swoim weselu to współczuje Twoim gościom;-) ;-) ;-) Dobrze, że oprócz takiego przypadku jak Ty są jeszcze forumowiczki, które rozsądnie odpowiedzą na moje pytanie.

Ja bym uważała z tymi rybami- nie za dużo. Nie każdy lubi. Ważne są dobre sałatki i mięska na zimno. Bo to ludzie wcinają po alkohol. No ze strony mojego B bardzo dużo ludzi lubi galaretki więc będzie z kurczaka i z rybki.

Gość Wizyta u kucharki
Ten półmisek z rybami to 10 porcji ryby na 10 osób. Czyli po kawałku na głowę. Myślę, że będzie Ok. Ten pan powiedział, że najlepiej sprawdza się taka opcja. Wędlina będzie wszystko tzw. Wiejska robiona w domu i wedzona w prawdziwej wędzarni, żadnej kupnej wędliny z dziwnymi dodatkami.

często chodzimy na wesela i ja często nieststy wracam z nich głodna ;) a to dlatego, że własnie na stołach króluja ryby pod tysiącem postaci - a ja ryb zwyczajnie nie lubię :) na kazdym weselu teraz prawie jest prosiak, albo udziec czy tez indyk pieczony - z pysznym sosem i smażonymi ziemniaczkami - pyszne danie :) konieczne sa owoce!! najwięcej schodzi winogorona :)

Gość A moze takie
Na półmiskach takich niedużych, na salacie ułożone były zawiniete w boczek lub szynkę kawałki szparaga plus ogórka lub szparag plus papryka lub szparag plus ćwierć jajka. Te "roladki" były zalane delikatnie bulionowa galaretka. Acha i szynka lub boczek były w środku delikatnie posmarowane majonezem.

Gość zjedz czarna gorzka czekolade
losos wedzony ....

ostatnio "modne" są dania z fetą, brokułami i szpinakiem :) mozna zrobić schabowe zawijane ze szpinakiem z serem feta albo szpinak i żółty ser uwielbiam takie kotlety (oczywiście do obiadu)

Gość Wizyta u kucharki
Magda Ewa Maria napewno będzie dużo owoców, sama nie tylko na weselach dużo ich zjadam. Ciasto będzie domowej roboty, nie z cukierni. Będą tylko te półmiski z ryba i troszkę śledzi (tato i teść się domagają). Sama często wracam głodna z wesela dlatego chciałabym takie menu które zadowoliłoby i jarosza i uwielbiającego miesiwa, i nielubiącego ryb.Ten pieczony indyk do dobry pomysł na ciepłe danie w trakcie wesela:) dziękuję za sugestie:) łatwiej dyskutować nad spisanymi pomysłami niż wymyślać na predce na spotkaniu.

Gość Wizyta u kucharki
Brokułow nam nie brakuje:) Brokuły z pomidorem i jajkiem ułożone na talerzach posypane cebulka i z "plamami" majonezu, doprawione solą i pieprzem bardzo często robię ją w domu. Chętnie byście zjedli taka sałatkę?

co do ostatniego pomysłu na te brokuły z jajkiem i majonezem ... zastąp majonez musztarda francuską!!!! pychota :) i oczywiście nieśmiertelne golonki, flaczki, krokiety z barszyczkiem :D

Gość Pyszne są
Jajka nadziewane pasta z żółtek z jajek plus bardzo drobno posiekane pieczarki i cebula i usmażone. Miejsca po żółtkach wypełniamy pasta i na wierzch odrobina majonezu:)

Gość Pieczone kawalki kurczaka
W panierce sezamowej.

ostatnio spotkalam sie z prosiakiem, ale ukształtowanym z karkówki i schabu, tylko głowę miiał prawdziwą, robił wrażenie wiem tez ze wiejski stół zawsze znajduje amatorów, tylko kiełabasa ma byc domowa i smalec i czarny chleb

Gość csaadsv
to sa propozycje mojego cateringu moze Tobie sie przydadza: kurczak faszerowany galantyna z kurczaka galaretka drobiowa- U MOJEJ ZNAJOMEJ NAJWIĘCEJ POSZLO rolada z indyka faszerowna miesiem w galarecie rolada z indyka faszerowana serem zółtym i szynka w galarecie schab w galarecie schab z morela w galarecie schab z śliwka w galarecie rolada z karkówki w galarecie pieczeń z karkówki w galarecie pomidory faszerowane jajka faszerowane ogórki faszerowane koreczki rolada serowa smalec wiejski w gliniaczkach boczek faszerowany miesem boczek faszerowany miesem i śliwką Łosos, pstrąg, karp w galarecie pstrag faszerowany łososiem karp faszerowany sosoem chrzanowym w garalercie łosos wedzony z kawiorem i jajkiem zrazy po grecku śledz po japonsku. po cygańsku, w oleju , po węgiersku, po kaszubsku, no i oczywiscie wszelkie sałatki:)

Gość Wizyta u kucharki
Dzięki. Napewno coś z Twojego menu wybiorę:)

Gość mysle ze 678
kanapki z konserwą turystyczną lody z biedronki mielone z biedronki te gotowe wystarczy podgrzać' ciasto -typu babka drożdżowa waniliowa wystarczy pokroić wino marki wino polo coctla ziemniaki z wody kotlety z jaj mizeria kacze kupry zapiekane w sosie tzatziki serowa serenada czyli 4s sery w tym 4plesniowe podawana na gorąco z grzankami wódka dziada czyli własnej roboty

Gość Wizyta u kucharki
Skoro jadasz takie rzeczy które wypisałeś to jesteś mniej wymagający niż mój kundel;) co do wódki dziada.... Pewnie w życiu dobrego bimberku nie piles i ci żal... ;-) :-) ;-) DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE ROZSĄDNE POMYSŁY, KILKA Z NICH WYKORZYSTALIŚMY. POZDRAWIAM

Gość angela_k30
my będziemy mieli poza zimnymi przekąskami wiejski stół i sporo wędzonych ryb (wesele nad morzem)