Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilaskaj

spanie w leżaczku

Polecane posty

Gość lilaskaj

Cześć Mamusie! Mój dwumiesięczny synek zasypia niemalże tylko w leżaku bujaku, większosć prób przeniesienia go do łóżeczka spełza na niczym, wczoraj po kilkugodzinnej walce, opadliśmy z sił i pozwoliliśmy spać dziecku w tym ustrojstwie. Jak myśklicie czy te leżaczki mają bardzo zły wpływ na kręgosłup, jak bede u ortopedy to oczywiscie podopytam go ale wizyta dopiero za tydzien, więc może któraś coś wie:) Do tej pory drzemał sobie w leżaczku w ciągu dnia a w nocy spał w łozku ale od kilku nocy walczymy z leżaczkową szajbą!

Podobno mają bo nie ma podparcia pod plecki... Mój mały tez sobie spał w leżaczku w dzień bo uwielbiał leżaczek, ale w nocy w łóżeczku albo w wózku. Nie da się go przenieść jak zaśnie?

Gość brrrrrr
ponoć jest to bardzo niekorzystne dla kręgosłupa. Moi tez czasami złapią drzemkę, ale jak ich przenosze, to nie ma wiekszego problemu by zasnąli w łóżeczku. Myślę, że powinniscie dalej próbować. Wiem, żę to ciężkie, ale po najwyżej trzech dniach takiej walki- uda się z pewnośćią. Ja też o to walczyłam :/ Kiedy jest śpiący od razu go do wyrka- jesli marudzi i nie chce spać, wziąć na ręcę, uspokoić i odłożyć ponownie i tak do skutku. Taki aluch szybko skuma, że spanie jest w łóżeczku, a nie w bujaku.

Gość lilaskaj
No właśnie mój mały człowiek do tej pory bez większych problemów zasypiał w łożeczku, a teraz jak tylko się go położy to beczy, nawet próbowałam przeczekac ten płacz i stałam nad jego lóżkiem czekając aż się zmęczy płaczem i uśnie ale poległam w tej nierównej walce. Później usypiałam go w leżaku i przenosiłam do łóżka na śpiocha i było git, niestety teraz w momencie kiedy zostaje położony wybudza się rozgląda i jak dociera do niego ze to nie leżaczek to wpada w furie! Tak też sądziłam ze pewnie to niekorzystnie wpływa na kręgosłup i dlatrego walcze z tym ale coś kiepsko mi idzie, a mój facet uznał ze skoro jemu wygodnie i jest zadowolony to niech śpi w leżaku! Załuje ze kupiłam ten leżak dzieciak leżal na tapczanie na kocyku i też nie było źle a teraz tylko buju buju aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ortopeda to mnie ładnie zjedzie na wizycie pewnie!