Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemota

Wpłaty na poczcie zna się ktoś? Help!!

Polecane posty

Gość niemota

NIedawno na poczcie wpłaciłam pieniądze za sukienke którą kupiłam na allegro wydałam na nią dużo pieniędzy toteż 10 00000 razy sprawdzałam czy dobrze przepisałam dane . Troche jestem zaniepokojona bo już minął tydzień a sukienki nie ma! Wiec sprawdzam jeszcze raz dane i oczywiście pomyliłam sie wpisując nazwe miejscowości. Czy to ma jakieś duże znaczenie? całą reszte wpisałam dobrze, ale denerwuje sie że przez tą nazwe miejscowości którą musiałam wpisac 2 razy pieniądze nie dojdą ponieważ wyskoczy jakiś błąd albo coś. Dlaczego pieniądze na poczcie nie wpływaja odrazu na konto tylko trzeba czekac kilka dni? Może ktoś mądrzejszy ode mnie odpowiedziec na moje pytania? :/ :(

Gość hfbysdegfvbsdyegfsz
trzeba wiedziec ze poczta jak i wielke wiele bankow nie wysyla od razu wplat tylko tzw sesjami. Jesli wplacasz u ajenta np poczta czasami zejdzie kilka dni az uzbiera on odpowiednia ilosc czy tez wysokosc wplat aby przeslac jednorazowo. Polecam sprawdzone banki typu spoldzielcze gdzie wplata dokonana dotrze do odbiorcy w ciagu 48 h. ponadto pani ksiegujaca na poczcie wplate powinna wykryc blad w miejscowosci czy nr konta-poniewaz system sam odrzuca bledne nr konta-ktore zreszta nie przejmuj sie sa najwazniejsze niz sama miejscowosc

Gość taka sobie ja ...
skontaktuj się z sprzedawca z allegro i zapytaj czy przelew już doszedł i czy wysłał przesyłkę

jeśli robiłas przelew na konto - to niestety - poczta realizuje przelewy nawet do dwóch tygodni (maja prawo i dłużej) - nie wiem jak ma się tu sprawa z ta miejscowością - ale chyba gdyby było coś nie tak to dostałabys zwrot na adres domowy (wpisany na druku), jeśli byłby to przekaz pocztowy t byłby większy problem - ale na pewno nie w ten sposób wpłacałas kasę :)