Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natasia

zniszczone włosy

Polecane posty

Witam. Mam pytanie. Co zrobić ze zniszczonymi końcówkami? Czy odżywki naprawdę pomagają? Jak tak, to proszę o podanie , jakie. Najbardziej zastanawia mnie to od czego mam zniszczone włosy. W ogóle ich nie prostuję, nie suszę, nie farbuję, staram się podcinać jak najczęściej.

Gość pasuje dac
moze twoj problem spowodawany brakiem jakichs witamin ja mam zniszczone i suche wlosy biore tabletki ze sprzypem i cynkiem dobre sa tez maski na wlosy naklada sie ja na pol godziny po myciu

Gość pasuje dac
jesli tez czesto kozystasz z solarium lub chodzisz na basen to to moze byc powodem ze masz zniszczone wlosy

Gość pasuje dac
ja kupuje w drogeriach np natura lub w rossmanie dobre sa naturalne z lozysk dobrze odbudowuja wlosy

Właśnie o to chodzi, że na solarium też nie chodzę. Może są zniszczone od tego, że myje je codziennie?

polecam maseczke z zoltek i olejku rycynowego wlosy sa po niej mieciutki i mile w dotyku

Gość pralka aeg
Same sie niszczą. Od pocierania o ubranie, od wycierania ręcznikiem. Pewnie masz niezbyt grube włosy. Końcówki po prostu trzeba podcinac, chocby się nie wiem jak o włosy dbało

Gość pasuje dac
moze tez to byc powodem ja myje dopiero wtedy gdy sa bardzo tluste jak np masz takie dni ze nie wychodzisz z domu to postaraj sie nie myc ich tak czesto i nigdy w badzo goracej wodzie nie myj

Gość z obserwacji
moja bratowa myje codziennie i ma coraz gorsze wlosy ale jak jej mowie to mnie nie slucha

Właśnie mam zamiar spróbować maseczki z żółtka. Mógłby ktoś powiedzieć jak to dokładnie się robi i ile razy w tygodniu to się stosuje?

Gość polecam ci na to
Kallos Placenta - Krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z łożysk 1000 ml taka maska do włosow w zielonym opakowaniu koszt ok 36 zl

ja rowniez mam zniszczone koncowki i cale wlosy sa jakies szorstkie.prostownicy i suszarki uzywam sporadycznie, moze raz na 3 tygodnie, tyle ze u mnie dochodzi jeszcze problem lopiezy, ktorego dopiero co sie wyzbylam, przez to nie moge uzywac wielu szamponow bo zaraz powraca...moglby ktos polecic jakies delikatne kosmetyki regenerujace, najlepiej ziolowe?

Musisz zmienić dietę. Brakuje Ci witamin skoro, nie farbujesz, podcinasz regularnie itp. Spróbuj Vitapil- wzmocni włosy i paznokcie.

Owszem możesz zacząć stosować jakieś kosmetyki, które pomogą w regeneracji zniszczonych końcówek, ale myślę, że dobrze by było, żeby nie mieć takich problemów w przyszłości regularnie podcinać końcówki. Myślę, że to jest jedyny skuteczny sposób na to, żeby mieć piękne i zdrowe końcówki.

Zniszczonych koncowek nic nie naprawi, chocbsy wydala miliony na kosmetyk. trzeba wlosy podciac i tyle, to wplynie dodatkowo na ich porost. po podcieciu, zrob sobie z raz w tyg. maseczke z olejkiem rycynowym na wlosy; zmieszaj go z maska biocare www.splendore.pl/BIOCARE_Silk_Regeneration_Hair_Mask_1000_ml_p4139.html do tego polecam szampon z Biosilku, swietny dla przesuszonych wlosow www.splendore.pl/Szampon_regenerujacy_BIOSILK_p5686.html

Zniszczonych końcówek nie da się naprawić żadnymi kosmetykami. Trzeba je poprostu sciąć a potem dbać o włosy. ;)

Gość dream_life
Ja polecam kosmetyki z serii midolo. Moje włosy nodbudowały rewelacyjnie. Używałam maski i szamponu, ale podobno z ampułkami efekt jest jeszcze lepszy. http://www.kalamis.pl/search.php?text=midollo

Włosy mogą być zniszczone z wielu różnych powodów. Po pierwsze wszystko zależy od Twojej diety i sposobu odżywiania się. Jedząc pełnowartościowe posiłki dostarczamy niezbędnych witamin i mikroelementów. Po drugie kondycja Twoich włosów zależy od stylu życia jaki prowadzisz. Duża ilość stresu, nie wysypianie się źle wpływa na włosy, powoduje m.in. nadmierne ich wypadanie. Po trzecie życie w mieście także źle oddziałuje na włosy. Mnóstwo chemicznych substancji, zanieczyszczeń....itd. Na bardzo zniszczone włosy najlepsze jest udanie się do salonu fryzjerskiego. Odżywki dają ulgę tylko na chwilę. Polecam Ci szczególnie strzyżenie nożyczkami THERMO CUT. Końcówki włosa są automatycznie uszczelniane podczas strzyżenia gorącym ostrzem. Dzięki temu włos nie traci naturalnej wilgotności, a włosy po strzyżeniu są piękne, lśniące i odżywione. Druga dobra metoda: regeneracja włosów ultradźwiękami. Dzięki użyciu aktywatora dźwiękowego ampułka lub maska jest wtłaczana wgłab włosa. Pozwala to na uzyskanie lepszych efektów, niż po stosowaniu zwykłych odżywek. Może któraś z Was stosowała te metody?? Polecam. Naprawdę wartoo! :))