Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chochelka5874i

wezwanie z urzędu pracy- czy to może być oferta pracy?

Polecane posty

Gość chochelka5874i

dostałam list z urzędu pracy-centrum aktywizacji zawodowej że mam się do nich zgłosić w wyznaczonym terminiew celu: rozmowa wstępna (tak jest napisane na wezwaniu) czy to może być oferta pracy z urzędu? czy może coś innego? prosze o szybką odpowiedz

Gość chochelka5874i
pytałam poważnie czy to może być oferta pracy? proszę o odpowiedz bo bardzo mi zależy

Gość tojatojatojatoaj
moze....powiedz, czy bierzesz zasilek?? bo zazwyczaj jest tak ze jesli ci placa to strasznie szybko znajduja ci prace bys wiecej nie dostawala od nich kasy.... ja siedze juz w domu 1.5 roku....jak narazie nie laska wezwac mnie czy pomoc znalezc prace....ciagle rozkladaja rece....

Gość chochelka5874i
nie pobieram zasiłku na wezwaniu jest napisane cel przybycia: rozmowa wstępna. co to może znaczyć?

To są prace interwencyjne płacone z puli Urzędu Miasta, a więc sprzątanie w parkach, na osiedlach i w budynkach użyteczności publicznej :O Jeśli odmówisz, stracis zasiłek :O Nie wiem, czy gratulować ci :O

Gość Może będą chcieli
Zapytać czy chcesz uczestniczyć w kursie aktywizacji czy poszukiwania pracy

Gość lola be
Tak, mówj chłopak też dostał takie wezwanie i teraz w pomarańczowym kubraczku chodzi wokół urzędu i sprząta. Ma 6, 50 na godzinę, płaca nie najgorsza, ale wstyd wielki. Kumple sie z noiego smieją. też dostał takie wezwanie.

Gość chochelka5874i
więc to racej nie jest oferta pracy? przecież z urządu pracy też można dostać jakąś ofertę i nie koniecznie muszą być to prace interwencyjne prawda?

Raczej nie ma dobrych ofert w urzędzie :O Są tylko oferty, których żaden normalny człowiek nie chce brać, więc wciskają naiwniakom na siłę :O

Gość Marioooolka
do mnie jak mieli ofertę pracy to wzywali telefonicznie

Gość .dxkkdkdk
a dziewczyna u mnie urzedzie miasta jest po stazu na pracach interwencyjnych i nie sorzata tylko siedzi przy biurku, to moze byc oferta pracy, staz, prac interw., kursu, szkolenia;)

Gość a jakie masz wyksztalcenie
? bo jsli masz konkretny zawod to na pewno nie wcisna ci sprzatania. mi kiedys cos przyslali a to bylo zwykle spotkanie z doradca zawodowym. takie bzdety ze szok gadala jak dziala urzad jak wyglada ich strona w necie. myslalam ze ich kopne w dupe bo stracilam na dojazd i nic z tego nie mialam

Gość chochelka5874i
też tak myślę że to będzie spotkanie z doradcą zawodowym bo na wezwaniu pisze cel: rozmowa wstępna. jeśli byłaby to oferta pracy to by chyba inaczej napisali prawda?

Gość chochelka5874i
z zawodu jestem technikiem handlowwym tyle tylko że nie mam zadnego doświadczenia zawodowego i dlatego ciężko mi znalezc prace wszędzie teraz chcą ludzi ze stażem i doświadczeniem MASAKRA!

Co Ty Jania opowiadasz? Nie masz pojęcia na czym polegają prace interwencyjne! Nie mają nic wspólnego ze sprzątaniem w parkach. Poczytaj ustawę najpierw, a później się wypowiadaj :O Autorko, najprawdopodobniej to oferta pracy. Być może subsydiowanej, ale niekoniecznie.

Gość chochelka5874i
sttaż na pewno nie bo mam 28 lat a staż jest do 25 lat

Autorko, właśnie, że już nie. Ustawa się zmieniła i teraz staż obejmuje szerszą grupę wiekową. Nie wiem dokładnie, nie pracuję w tym burdelu już od ponad roku i nie jestem na bieżąco. Wiem jedno - oni muszą Cię aktywizować na siłę. Może to być kurs, staż, prace interwencyjne, przygotowanie zawodowe, poradnictwo zawodowe, roboty publiczne - wątpliwe, bo na to kasy nigdy nie ma.

Staż na pewno nie, bo staże są maksymalnie do 25 roku życia- tak mi mówili w urzędzie. To może być spotkanie z doradcą, propozycja kursu, szkolenia, albo propozycja pracy. Jeżeli to propozycja pracy, to i tak czeka cię złożenie cv, albo rozmowa kwalifikacyjna, co nie oznacza, że na pewno ty się dostaniesz. Do mnie jeszcze nigdy nie dzwonili z propozycją pracy, 2 x dzwonili w sprawie stażu, raz w sprawie kursu aktywnego poszukiwania pracy, na co musiałam się zgodzić, bo grozili wykreśleniem z listy bezrobotnych i raz w sprawie spotkania z doradcą zawodowym. Teraz o takich rzeczach najczęściej mówią podczas podpisywania listy, już nie dzwonią.

Gość chochelka5874i
czy ktoś jeszcze był w podobnej sytuacji? piszcie!

KIEDYŚ MIAŁAM PRAKTYKI W URZĘDZIE PRACY .... i byłam na tego typu rozmowie wstępnej to było coś takiego ze jak sie rejestrujesz to później w określonym terminie jest takie spotkanie kilku osób co również szukają pracy. Jesteście na takiej sali gdzie babka z urzędu robi taki wykład na temat za reprezentowania siebie u pracodawcy ... o tym jak ma wyglądać list motywacyjny i cv ... cos tez na temat zakładania swojej działalności gdyby ktoś był zainteresowany ... daje póżniej takie karteczni gdzie wypełniają swoje dane wykształcenie itp ... i zaznaczają cyz piszą jaka praca by im odpowiadała ... i też dyskutuje z każdym na temat tego jaką pracę by chcieli ... itp itd ...

Gość dobrajestdocienkichwlosow
ja mam 34 i w ubieglym roku bylam na stazu. ustawa sie zmienila. jest kilka warunkow ktore kwalifikuja na staz. wystarczy jak spelnisz jeden. w moim przypadku bylo to bezrbocie powyzej 12 miesieccy

Gość Sandra19
Ja tez dostalam takoe wezwanie i nie wiem co to jest

Gość gość
Chcą ci zaproponować podwyższenie zasiłku do poziomu średniej europejskiej. Czyli jakieś 3 tysiące zł ;)