Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita z lipnicka 27

Pytanie do mechanikow - Skrzypiące wycieraczki

Polecane posty

Gość Anita z lipnicka 27

Czesc! Moj problem polega na skrzypiacych wycieraczkach, ktore doprowadzaja mnie do szalu. Jak wlaczam wycieraczki to tra o szybe i slychac nieprzyjemny dzwiek. Jak sie pozbyc tego problemu? :o

Gość mechanik z zamilowania
Trzeba szybe wysmarowac smarem lub olejem i to zmniejszy tarcie.

Gość nie-mechanik, ale wiem
Wycieraczki mogą być zużyte! Jeśli dawno ich nie wymieniałaś, może to być przyczyną

Gość Emmett Fitz-Hume
Kiepskiej jakości wycieraczki masz. Kup Bosh albo Valeo i skrzypienie zniknie.

Masz prawdopodobnie źle dopasowane wycieraczki do modelu auta... Dobrze dopasowane wycieraczki nigdzie nie odstają, ani nie skrzypią. Nie wiem też jaki masz model auta - bo jeśli jakiś starszy, to np. płaskie wycieraczki nie będą już pasować. Jakbyś chciała kupić takie porządniejsze i odpowiednie dla swojego auta, to ja polecam np. tu: http://dipp.pl - duży wybór (praktycznie do każdego modelu) i dostawa też jest szybka.

Gość Garbarka
Też miałam dawno temu takie wycieraczki, które wydawały takie straszny dźwiek jak chodziły, jak musiałam jechac w deszczu to była tragedia, później zainwestowałam w porządne wycieraczki i nic mie nie skrzypi i nie trzeszczy, do tego takie gładziutkie szyby są po nich, dopasowali mi odpowiedni model do mojego samochodu, kupiłam z firmy Visee jakby ktoś byłby zainteresowany

Gość gość
Ja tez miałam taki problem i okazało się,że po prostu kupiłam złe-niedopasowane do mojego autka;) Na szczęscie znalazlam tanią stronke, na której wpisujesz dane samochodu, a ona sama najlepiej dobiera :) Trzymaj - http://visee.pl/

Gość gość
No często są własnie źle dobrane :/

Gość DamianBB
Dokładnie jeżeli wycieraczki są stare, zużyte i też średniej klasy to będą skrzypiały. Dlatego trzeba o nie dbać i uważać. Ja sam kilka miesięcy temu zmienilem na Visee aquatec, są bardzo ciche przy nawrotach, dzięki konstrukcji zużywają sie równomiernie i do tego mają specjalne metalowe mocowanie, więc będą służyły dośc sporo czasu. Jeżeli nie umiecie ich odpowiednio dobrać to na ich stronie macie specjalną opcję gdzie do wybranego modelu auta wyselekcjonuje ci te najodpowiedniejsze.

Gość WojtkowskiMaciej
Dlatego warto wybrać model wycieraczek, który jest idealnie dopasowany do naszego typu auta i co najważniejsze aby jednak służyły nam trochę dłuższy czas. Myśle, że warto zerknąć do oferty Visee i tam dobrać je do naszego auta. Wysoka trwałość, równomierne zużycie pióra na całej długości, cicha praca przy nawrotach i dobre właściwości aerodynamiczne :)

Gość gość
WojtkowskiMaciej dziś wycieraczki tej firmy przy większym deszczu rozleciały mi się, guma odpadła od tego ramienia .

Gość gość
wiadomo że skrzypiące wycieraczki to coś wkurzającego dlatego ze swoim pojechałem do Euromaster panowie szybko mi wymienili i teraz wszystko chodzi jak trzeba

Gość Florek112
Na stronie producenta Visee masz specjalnie przygotowany konfigurator w którym możesz odpowiednio dobrać sobie wycieraczki do Twojego modelu auta. Dodatkowo pokazuje, gdzie w twojej okolicy znajdują się sklepy w których możesz je kupić. Jest opcja pobrania od razu ze strony rabatu na pierwszy zakup i co wazne masz też odpowiednio przygotowaną instrukcję montażu.

Gość Srun

Trzeba szybę otworem posmarować, ale nie dużo, uwierzcie mi, że problem piszczacych wycieraczek zniknął jak ręką odjął. 

Gość Srun

Towotem*