Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudy grubas

Jestem chudym grubasem - prosze o pomoc !

Polecane posty

Gość chudy grubas

Witam ! Jestem zalamana swoim odkryciem : przy wadze 54 kg i wzroscie 165cm mam o wiele za duzo tluszczu ! Czytalam na temat chudych grubasow i niestety sie do nich zaliczam. Mialam robione badania na silowni i mam zawartosc tluszczu w org 26% !!! Rowniez mam specjalna wage w domu i wychodzi mi tluszcz w podobnych ilosciach. Dodam, ze nie jem zadnych tlustych rzeczy, od lat miesa nie jadam, mam 28lat. Czy ktos mogl by mi odpowiedziec co mam robic ??? Dodam, ze mam duzo tluszczu na udach i biodrach, poza tym cwicze calanetics i jezdze na rowerku. Zalamalam sie

Tkanka miesniowa i tkanka tluszczowa, to dwie odrebne tkanki, w sensie, ze nie mozna zrzucac jednej a budowac drugiej. Zastanow sie co najpierw? Zrzucasz, czy budujesz? - bo jesli teraz zrzucisz tkanke tluszczowa to mozesz byc chudym chudzielcem ... ale czy to takie "apetyczne"?

Gość chudy grubas
Dziekuje za odpowiedz, Borsi ! Prosze, powiedz mi co mam robic ? Chce zrzucic ten tluszcz z nog i potem ujedrnic, choc mam w sumie jedrne cialo. Dbam od lat o siebie i dlatego tak mnie zaskoczyly te wyniki. Jak myslisz, co jest przyczyna mojego wysokiego tluszczu ???

Gość chudy grubas
Ja pisalam kiedys na jakims topiku wlasnie ze mam grube nogi i wtedy to ja do Ciebie powiedzialam Borsuczko, hihi :)

Gość alissssse
Ja bym zaczęła od solidnego treningu siłowego żeby zbudować trochę mięśni (sadełka też niestety przybędzie, ale przy mądrej diecie i obserwowaniu organizmu nie powinno być go dużo), a potem ładna redukcja (im więcej mięśni tym łatwiej spalić tłuszcz, no i ladniej się będzie wyglądać po) :) Zajrzyj na forum SFD, tam Ci pomogą ułożyć trening i dietę :)

yyy ... ja nie jestem zwolennikiem miesni u kobiety ... dlatego polecam bardziej aeroby na niskim ujemnym bilansie (dieta niskoweglowodanowa obowiazkowo). Aczkolwiek jesli chcesz rozbudowac sie, to trening silowy jest konieczny.

Gość chudy grubas
Dziekuje za odpowiedzi. Zatem przejde na diete niskoweglowodanowa oraz bede robic cw.aero. Nie wyobrazam sobie miec wieksze uda, nawet umiesnione :) Pozdrawiam

No tak, ale jak przejdziesz na diete to ... bedziesz chudla. Dodatkowo aeroby na diecie = wiekszy ujemny bilans. Na diecie mozesz smialo cwiczyc silowo, bo wowczas nic nie urosnie. Nawet jest to zalecane, bo ochronisz miesnie przed spalaniem, czego nie osiagniesz wykonujac aeroby.

Gość alissssse
Borsuku, a Ty wiesz, ile kobieta się musi namęczyć, żeby te mięśnie zbudować? ;) Bo ja wiem (oj, wiem...) ;) A poza tym wcale nie mówię o wyglądzie odtłuszczonej kulturystki, ale o sylwetce "fitnessowej", z ładnie zarysowanymi naramiennymi, tricepsem, z rozbudowanymi lekko plecami (bo to wyszczupla optycznie talię) i piersiowymi (eksponuje nawetmały biust) umięśnionym pośladkami etc. - nie powiesz mi, że to nie jest ładne ;)

Gość europe11
Kochana, Ty mozesz tak reagowac na nabiał! niektorzy bardzo po nim tyja!

Gość alissssse
Naked_Truth, staram się :) sztanga moim przyjacielem ;) Obecnie zaczęłam redukcję, ale siłowe dalej stanowią gros treningu :)

ojej- moja bratnia dusza silowa :D Kochana, zagladaj na 'mam wielki problem' , bo chetnie pogadam :P

Gość alissssse
O, jakimś cudem nie zajrzałam nigdy to tego tematu :( Postaram się nadrobić zaniedbanie, wpadać i się odzywać, choć na Kafe ogólnie zaglądam dość rzadko, uprzedzam :)

alissssse ... no po takim opisie, jaki wysmarowalas ... to musze przyznac racje, wspaniala taka sylwetke :) Ale bez fotki i tak sie nie obedzie :P

alissssse----> teraz masz misję: opowiedz o tym budowaniu mięśni wszystkim pannom, które nie pójdą na siłownię, bo będą jak Pudzian wyglądały ;)

Gość alissssse
do poprawki: nie każ mi robić rzeczy niemożliwych :P Przekonanie o tym, że mięśnie rosną od samego patrzenia na sztangę jest w narodzie kobiecym przerażająco silne :D Borsuku, jak skończę redukcję to mooooooże :P:P:P

Oj, wez przestan, to ile jeszcze mamy czekac? :( Wrzucaj teraz ;), ja zapewniam komplementy, dzieki ktorym zakonczysz redukcje i bedziesz mogla w koncu normalnie jesc ;)

Gość alissssse
Ależ ja jem normalnie: kurczaczek, wołowinka, rybki, warzywka, orzechy - same pyszności :D A ile czekać? Do skutku :D Sama bym chciała wiedzieć, kiedy ten skutek będzie :D

Gość chudy grubas
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Ja jednak bede duzo cwiczyc i mniej jesc, poza tym robie cwiczenia ciezarkami na rece i callanetics. Strasznie mnie jednak dziwi ten tluszcz, bo czasem osoby z nadwaga maja mniej tluszczu ode mnie. Aha, i waze 52.5, a nie 54, wiec jeszcze smieszniej. Pozdrawiam zaloge !

a ja tak czytalam troche znienacka waszą rozmowe i z jednym sie nie zgodze. Jakas kolezanka napisala, ze kobietom cięzko wypracować masę mięśniową. Nie zgadzam się i jestem tego żywym chodzącym przykładem:) A i nawet się cieszę, że te mięśnie na ciele mam:)