Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLUCHA beret

Ktoś Jeszcze ZAŁAMANY MATURĄ ???????????

Polecane posty

Gość kornelia makuszynska
ufff polski ustny to stres ogromny ale my jeszcze kiedys nie mielismy takiego czegos jak prezentacja tylko losowalas 3 pytania z lektur z liceum i jedziesz a teraz...wystarczy ze wydukasz te opowiadanie na pamiec i juz masz zal:o

Gość KLUCHA beret
juz jutro ////???? jak to mozliwe ?? tak wczesnie >>? powodzenia :)

Gość leń i nieuk ze mnie
"ufff polski ustny to stres ogromny ale my jeszcze kiedys nie mielismy takiego czegos jak prezentacja tylko losowalas 3 pytania z lektur z liceum i jedziesz a teraz...wystarczy ze wydukasz te opowiadanie na pamiec i juz masz zal" A ja bym właśnie wolała te 3 pytania niż przygotowywać prezentację :O

noo wlaśnie...:/ same pod rząd matury:/ cały tydzień, w piątek znowu niemiecki ustny:/ i też na 8 rano :/ wykończe sie psychicznie chyba:/ w dodatku nie umiem pracy do końca zbytnio, pewnie do 2-giej gdzieś posiedze...:/

noo wlaśnie...:/ same pod rząd matury:/ cały tydzień, w piątek znowu niemiecki ustny:/ i też na 8 rano :/ wykończe sie psychicznie chyba:/ w dodatku nie umiem pracy do końca zbytnio, pewnie do 2-giej gdzieś posiedze...:/

len i nieuk rozumiem tylko porownaj takie 3 pytania wymagaja przygotowania znajomosci lektur a taka prezentacja to co ma na celu?odpowie mi ktos??

Gość leń i nieuk ze mnie
paanterra>> może ciebie to pocieszy, ale ja w ogóle nie mam przygotowanej prezentacji :D

Dzisiejsza matura z matematyki to przecież podstawy podstaw. Jeśli ktoś ma chęci, uważa na lekcjach i nie jest leniwcem pospolitym powinien zdac z palcem w doopie. Ja maturę zdawałam 4 lata temu, ale jak dziś przejrzałam sobie arkusz i fora internetowe, z których wynikało, że obecna młodzież to głąby totalne, to się za głowę złapałam. Ludzie, jak można nie rozwiązać chociaż 50% tych zadań! to ja, po 4-letniej przerwie pamiętam te zagadnienia, mimo że orłem z matematyki nie byłam.

te prezentacje to nic innego jak dwa razy wiecej stresu bno jak sie zatniesz to juz dupa:oa jak masz pytania konkretne to wiesz co gadac

Gość leń i nieuk ze mnie
kornelia makuszynska No tak z jednej strony masz rację, ale myślę, że zawsze ma się jakieś pojęcie o lekturach. Poza tym moim zdaniem takie wiadomości powinny być sprawdzane w maturze pisemnej. Tak matura jaka jest aktualnie, może np sprawdzać możliwość poprawnego wysławiania się, ocenianie czyjegoś rozumowania i wyciągania wniosków, oraz radzenie sobie ze stresem, odpowiednie przygotowanie prezentacji do wypowiedzi publicznej, utrzymywanie swoich argumentów i bronienie swojego stanowiska.

Gość leń i nieuk ze mnie
Odpowiedzi z lektur są jedynie czystą formułką, bez potrzeby wykorzystywania naszych własnych przemyśleń.

Gość leń i nieuk ze mnie
Podejdę :P Na szczęście mam ciekawy temat i mam nadzieję, że będę w stanie się wysłowić bez przygotowania....

taka le te pytania ktore my kiedys mielismy nie byly formuowale w ten sposob ze np|:w ktorym roku mickiwiecz napisal dziady:D,tylko byly pytania w stylu czy uwazasz ze idee i przeslanie ktore w tych dziadach byly zawarte moglyby byc aktualne takze dzis take musisz sie opowiedziec tak lub nie podac argumenty a stres jest wszechobecny:)

Gość vwtetrtrvtbrr
ja mialam 3 pytania i tez uwazam ze bylo latwiej, prezentacja duzo pieprzenia i duzo stresu a te pytania to banal byl:)v

ja ma też prezentacje multimedialną...ale nie znalazłam dziś informatyka, żeby mu powiedzieć, by komp był w klasie... napewno znajde go o 7 rano...:/ Kazali nam załatwiać sobie komputer na ustną, ale przecież, skoro jest w bibliografii napisana w materiałachh pomocniczych prezentacja multimedialna, to oni sami powinni przygotować komputer w sali a nie...:/

Gość leń i nieuk ze mnie
Więc szkoda, że nie ma takiej matury ustnej jak kiedyś :P Dzięki temu, nie byłabym jedyną osobą, która tam idzie bez wcześniej przygotowanej prezentacji, i byłyby równe szanse :D Może jeszcze kiedyś nastąpią zmiany w tym kierunku...

Gość leń i nieuk ze mnie
U mnie będzie przygotowany komputer, i ja mam przygotować kadry z filmów, których jesczze nawet nie powycinałam :O Ps. Nawet nie wiem kiedy mam tę maturę ustną :O