Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajobongooo hej !

ślub za rok. co już można kupować pomału?

Polecane posty

Gość bajobongooo hej !

są już rzeczy, które można pomału gromadzić? jak myślicie? wolałabym już teraz zacząć, bo później jak to wszystko się zwali na kupę na ostatnią chwilę, to boję się, że nie udźwigniemy...

Gość bajobongooo hej !
a co to są drobiazgi poligraficzne? :) np. etykiety na wódkę?

Gość Obrączki?? ZIA puknij sie w łe
B !!:|D I co jeszcze powiesz może buty..:/ A co to autorki-my mamy juz wódke,naklejki na wódke-strasznie się mi spodobały i kupiłam:D:D:D i tyle:P daleko jeszcze...ale myśle juz tez nad kupnem pomały zaproszeń może i chyba tyle na razie

Gość slub 23 pazdziernik
ja kupowalam zaproszenia zawieszki na wodke maskotki dla dzieci na konkursy kieliszki na wodke te co sie rozbija szampanówki dla nas poduszke na obraczki ksiege gosci aby sie mogli wpisywac

Gość slub 23 pazdziernik
potem blizej wesela wodka szampany i wina sukienke zamowilam zespol kamerzysta fotograf auto dekoratorzy sali

Gość ertujvhu
zaproszenia to chyba tylko takie, co się ręcznie wypisuje... rok przed ślubem macie już dopiętą listę gości? my mamy pudełka na ciasta, naklejki na wódkę, oczywiście sala, ksiądz, nauki, fotograf, zespół już dawno odfajkowane. teraz zabierzemy się chyba za wódkę, obrączki, kokardki...

ja mam ślub za miesiąc a jeszcze większości rzeczy nie mamy;)

Gość ertujvhu
to pogratulować odwagi :)

Gość ehhhhhh............
obraczki na rok przed slubem ?? ktos sobie chyba jaja robi buhehe obraczki to na miesiac przed nie wydziwiajcie

Gość To nie wydziwianie
Teraz akurat dostalam premię i przeznaczylam ją na obrączki, myślę że nawet finansowo będze nam jakoś lżej, jak rozłożymy w czasie kupowanie tego wszystkiego. Jestesmy na rok przed ślubem i mamy już zarezerwowaną salę, kapelę , termin w Kościele, nauki przedmałżeńskie za nami... poszukujemy jeszcze kamerzysty. I mam jedną uwagę, niech każdy załatwia sobie wszystko w swoim czasie, tak jak Mu się podoba, to nie wydziwianie, tylko każdej pary indywidualna sprawa. Jedni wolą załatwiać wszystko na miesiąc przed weselem, inni rok wcześniej, a inni stopniowo i tyle

Gość wódkęęęęę
Wódkę? Wódkę to my kupowaliśmy tydzień przed. Jeden kurs do sprawdzonej hurtowni i gotowe.

ksiege gosci aby sie mogli wpisywac" przecież to nie pogrzeb :P kieliszki na wodke te co sie rozbija szampanówki dla nas" takie rzeczy to dostarcza organizator imprezy weselnej & własciciel sali :D

A czemu niby obraczek nie mozna kupic kilka miesiecy wczesniej?? Bo niby rozmiar palca ci sie zmieni? Ja tez bede kupowac jakos pol roku przed slubem, bo jestesmy tylko kilka razy w roku w Polsce, a poza tym juz dawno wiemy jakie chcemy, wiec moge spokojnie juz je kupic. Mozna tez kupicc duzo wczesniej wodke i inne alkohole, moze cos z dekoracji, jesli bedziecie potrzebowac. Jesli masz upatrzona suknie to tez mozna wczesniej i od razu garniak dla mlodego. Buty tez spokojnie mozna wczesniej kupic.

Gość ja mam slub w przyszlym roku
a obraczki zamowione wczoraj :) Jak przyjdzie do roznoszenia zaproszen, nauk, ustalania menu, wystroju, repertuaru muzycznego, latania za kiecką, dodatkami, garniakami, butami i zalatwiania spraw urzędowych to przynajmniej obrączki ktorym nic a nic sie nie stanie przez ten czas bedą sobie spokojnie czekaly. I z glowy.

Kurcze, ja mam ślub wyznaczony od 2ch lat na 7.sierpnia 2010 czyli juz całkiem niedługo, a mamy załatwioną tylko sale i zespół....nawet nie księdza bo wynikły z nim pewne problemy i chcemy zmienic kościół... Jakoś nie panikuję-będzie co ma być;)

nie polecam kupowania obrączek na miesiąc przed. to nie jest towar po który wchodzisz do salonu i po 5 minutach masz go w ręce. obrączki robi się na zamówienie pary młodej, a czas wykonania waha się od 1-3 miesięcy :) my mieliśmy czekać miesiąc, ale wynikły jakieś komplikacje i dostaliśmy obrączki dopiero po dwóch miesiącach. na szczęście zamawialiśmy je pół roku przed ślubem :)

Dziewczyny ale autorka nie pyta się co kupować bo nie zdążą tylko co kupować żeby rozłożyć koszty. Obrączki to duży wydatek a nie zepsują się przez rok. Plus to, że ceny złota i kamieni lecą w górę. ;) Aha drobiazgi poligraficzne chodziło mi właśnie o np. zawieszki na wódkę.

Ja kupuje obraczki 2 tyg przed slubem, juz się dowiedziałam ile się czeka więc nie będzie poblemu

Gość Boże co to sie porobilo
zgadzam się z Zia

Gość Autorko
Spokojnie, możesz kupic obrączki i wszelkie drobiazgi typu kotyliony dla gości i rodziców, zawieszlki na wódkę, tablice rejestracyjne, wódkę bym kupiła pozna jesienią lub zimą bo jest tańsza. Martwy sezon z wielkich imprez. My kupiliśmy w grudniu a ślub mamy we wrześniu.

Gość lokatka
my tez czesc rzeczy kupowalismy juz w grudniu zeszlego roku, a slub w sierpniu. np. kupilismy obraczki - tak jak ktos tu napisal - nie zepsuja sie, a jeden z wiekszych wydatkow juz mamy z glowy :) w grudniu zamowilam tez suknie, zaproszenia kupilismy prawie rok przez slubem - lista gosci byla juz dawno ustalona, a model bardzo mi sie spodobal i nie chcialam czekac :P wyszlo nam to na dobre, bo po nowym roku te same zaproszenia byly juz 0,50zl drozsze :P przed swietami wielkanocnymi kupilismy juz zawieszki, balony i takie pierdolki bo akurat bylismy na gieldzie kwiatowej, gdzie jest hurtownia :) wyszlam z zalozenia ze malymi kroczkami do przodu :P