Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkl

Imię dla dziewczynki - Selena. Co myślicie?

Polecane posty

Gość gość
Selena Kowalska, Selena Kwiatkowska oj jakos słabo, jakies takie hamerykanskie na siłę

Gość gość
Ludzie wy naprawde powinniscie zostaw uw tym ustroiu komunistycznym, panowie do kopalni kobiety do garow, dzieci nazwac tak ze co drugi w piskownicu odwroci glowe (bedzie oczywiscie myslal ze do niego sie zwracja skoro co druga to wiktoria zuzia czy kubus) Naturalnie to kwestia gustu ale imie dla dziecka to indywidualna sprawa i kazy ma prawo nazwac jak chce , Jak ja nazwalam dziecko Vanessa na poczatku szok bylo to 10 lat temu, a teraz juz w kalendarzy polskim mamy takie imie, podejrzewam ze za 20-30 lat ludzie powiedza ze to rowniez polskie imie jak nl. Karina Kamila Monica aha w pl jest Monika, to prze takich debilnych rodzicow dzieci maja w szkolach czasami podkreslam czasami problem (ale tylko jak sa mali) pozniej wszystko sie zmienia pozniej juz sa bardziej zapamietywani :) Nie mowie oczywiscie o takich imionach jak Jessica gdzie fakt inaczej sie pisze inaczej czyta po polsku ale nie przesadzajcie ze imie Selena , to jakies egzotyczne ,(niewiele sie rozni od Helena, Elena czy Milena) po prostu typowe internacionalne gdzie jak wyjedzie do Europy czy USA nikt sobie nie bedzie lamal jezyka !! W polsce tez nie bedzie problemu kazdy idiota wie jak sie pisze gdzyz tak samo sie je wymawia. Szacunek dla ludzi ktorzy lamia stereotypy i podchodza indywidualnie do nowonarodzonego dziecka! Czemu nikt sie nie oburza na rosyjskie imiona ktore sa w dalszym ciagu tak bardzo modne Viva putin!! Powodzenia

Gość gość
Selena i Justin imiona dla bliżniaków - z***b..ste

Gość gość
Dałem swojej córce na imię Selena (`80). Wcześniej znałem to imię, ponieważ znajomy miał córkę o imieniu Selena (Wrocław), wówczas blisko 10. letnia pannica. W USC (Lubań Sląski) robiono mi wstręty, ale wykazałem (z nazwiska), ze wcześniej w tymże urzędzie już nadano takie imię (zbieg okoliczności) i wybiłem urzędniczce wszelkie argumenty przeciw, a dalej było bez problemów. To co wiem córka jest zadowolona ze swojego imienia (w końcu jego pochodzenie to mitologia grecka - bogini księżyca Selene). Jest i zawsze było dla ludzi oryginalne. W szkole co prawda imię łatwo zapamiętywane przez belfrów, ale skoro nie rozrabiała i z nauką była o.k. to i nie wadziło. Przy tym wszystkim nie jest pretensjonalne (jak np. Violetta), a w brzmieniu podobne do Heleny, Mileny itp. Jedna wada (ale tylko w Polsce), że nie ma jak do tej pory imienin. Musiała się przerzucić na urodziny, a że urodzona jest w wakacje, stąd kicha z przyjęciami

Gość gość
Poludniowoamerykanskie...?Tandeta.

Gość gość
Mi sie bardzo podoba to imię, chce nazwac tak drugą córkę ale zastanawiam sie nad zdrobnieniami... Selcia Sela?

Gość gość
okropne - halo, jesteśmy w Polsce. Z badań socjologicznych wynika, że imiona typu Dżesika, Nikola, Brajan itd. nadają rodzice z niższych klas społecznych. Selena też się kwalifikuje.

Gość gość
Różnica między Selena a Helena jest mniej więcej takie jak między sraka a sroka... To dwa zupełnie inne imiona. Helena wrosło w polską tradycję, Selena kojarzy się bardziej z Ameryką Południową i tandetą - równie dobrze można dziecko nazwać Izaura, Luz Maria albo Fiorella :P

Gość gość
Moim zdaniem w urzedzie nie powinni wtrazac zgody na nadawanie obcojezycznych imion rodzicom ktorzy sa polakami

Gość gość
ja mysle ze kogos p*******.

Gość gość
Nieciekawe :O

Gość gość
fatalne w Polsce, ale jak ktos mieszak za granica to ok

Gość gość
Zalezy za jaka granica :D

Gość gość
Mnie tam się podoba, Polacy to zawsze muszą się czepiać, a że nie polskie, a że dzieci będą się śmiały. Wam się nigdy nic nie podoba, mi się nie podobają np. polskie starodawne imiona. I tyle. Każdy ma inny gust. Dawaj imię i nie patrz na innych. I tak ma 70% szans, że wyjedzie z naszego grajdołka pracować za granicą, więc takie imię zadziała tylko na jej korzyść. Tak nawiasem, w podstawówce chodziłam do klasy z Liwiuszem, i nikt się z jego imienia nie wyśmiewał. Za to ja pamiętam go do dziś.

Gość a mi się bardzo podoba i już
lol, jak tak czytam coponiektóre komentarze to naprawdę niewiem czy się śmiać czy też płakać... tez porownanie vide ,,sraka vs sroka" s tymże ze Selena a Helena czy też Milena to imiona więc jest bardziej z czym porównać i nie różnią się zanadto.. jedynie tym, że Selena nie jest w Polsce jeszcze popularna.. jest to jednak imię coraz chętniej nadawane i w końcu za ileśtam lat całkiem znormalnieje i stanie się powszednie. Widać niektórzy ludzie mają problem z czymś nowym... najlepiej gdyby wszyscy nosili imiona typu Franciszek, Hania, Agnieszka, Kasia, Basia.... echh no tak musi być tak nudno i przewidywalnie, nie pozwólmy nikomu się wyróżnić. I tak na marginesie... żadne dziecko samo z siebie nigdy nie śmiałoby się z żadnego imienia... a wiecie dlaczego? Bo jeśli żaden dorosły, tudzież rodzic pierwszy nie zacznie się z czegoś wyśmiewać, to dziecko też nie będzie, to dorośli dają przykład swoim dzieciom i jeśli niestety rozmawiają przy swoich o imionach tak jak coponiektórzy na forum, to niestety, ale dzieci wtedy też są bezwzględne i chamskie, ale to już kwestia kultury i dojrzałości YntelYgentnych nadawaczy imion tradycyjnie polskich! ( nie wszystkich, ale jak widać większości).

Gość Śliczne
Piękne imię naprawdę i bardzo oryginalne, żałuję że nie nazwałam tak córeczki :( gratuluję rodzicom odwagi i pomysłowości oby więcej takich cudnych imion!

Gość gość
Taa,a na drugie Gomez :-D

Gość gość
Ladnie, imie to rzecz gustu, mi np. nie podoba sie imie Lena, podobne do Selena i wole Selena niz Lena( a to imie teraz ma co druga dziewczynka w Polsce).

Gość gość
Superanckie imię !

Gość gość
nie bo to poludniowoamrykanskie imie ale ruskie imiona jak : Lena, Nina, Nadia, Olga to juz tak wole Selena niz ruskie imiona.

Gość gość
Tak, smialo nazywaj tak dziecko, imię bardzo piekne, coreczka mojej przyjaciolki die tak nazywa i wszystkim imię się bardzo podoba :)

Gość gość
Superoweeee

Gość gość
strasznie tandetne

Gość gość
Świetne! nie słuchaj nikogo tylko nazywaj! extra jest :)

Gość gość
Extra tandeta :D

Gość gość
Niezbyt :O

Gość gość
Super imię,! Nie dla ograniczonych jak ci ktorzy pisza tandeta :p ciekawe jak wy się nazywacie pewnie jakie kaski czy inne anki i zal wam d**y sciska ze was lepiej nie nazwano. A gwoli scislosci to imię greckie a nie poludniowoamerykanskie !!! Zarabiste imię ! Amen

Gość gość
TANDETA.Poludniowoamerykanska.

Gość wracajcie do swojej zacofanej
jak widzę ktoś już 10 razy powtarza to samo daj se siana :D Super imię! GRECKIE!

Gość tutiki
Jest ok.