Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loerka1987

Matura a matematyki byla obraza dla nawet malointeligentnych uczniow

Polecane posty

Gość loerka1987

Przeciez absolwent gimnazjum nie mialby problemow z jej zdaniem. Co dzieje sie z polskim szkolnictwem? DLaczego spada tak nisko?

Gość upada tak nisko bo
jak powedział Jacek K " ciemny lud wszystko kupi " i do tego dąży władza - hodowania głupich obywateli , którzy nie będą się sprzeciwiać

Gość gpdgdg
polski byl dla głąbów

bo to bedzie tak jak na zachodzie - jak dzieciak powiedzmy w Polsce w 4 klasie przyjezdza do Anglii i idzie do szkoly, to przerzucaja go do 6 od razu, bo za madry (pamietajcie tez o barierze jezykowej ). Jak zobaczylam zadania maturalne, smiac mi sie chcialo bo to byly zadania z 6 moze 7 kl podstawowki (wg starego systemu)...

Zdziwilibyście się jak dużo studentów nie umie rozwiązać podstawowych działań na ułamkach :O Dla nich ta matura byłaby za trudna

no jak dla mnie to hitem bylo zadanie na obliczenie 30% ceny spodni.....:D:D:D

Gość Amaleta nie przesadzaj
nie bądź taka mądra :-)

Gość ellena....
takie łatwe, a zobaczymi ile procent zda...

Gość obecne matury sa dla
idiotów, a idiotami łatwiej manipulować poprzez rózne socjotechniki,podejrzewam ,ze stara mature zdałoby moze 10% obecnych maturzystów

Gość kiok
Matura byla banalna i sami nauczyciele sa zdegustowania, a najlepsze jest to, ze wystarczy miec 30% z podstawowej, ktora byla zenujaco prosta, aby ptrzymac swiadectwo dojrzalosci!!

Gość dfgdgdhgjhfdj
Ja bede miala ok 60% z matmy i jestem zdegustowana swoja glupota!! Popełniałam glupie bledy bo szukalam niepotrzebnie jakiegos zagmatwania w otwartych bo wydawało sie byc za proste 😭

Teraz mnie pogryziecie - nie szkodzi przeżyję. Mam do powiedzenia tylko jedno - matura to była za moich czasów, tzw. "stara". Kiedy szło się na egzamin ustny, np. z polskiego, losowało się 3 pytania i nie wiedziało, czego one mogą dotyczyć - teorii literatury, gramatyki, historii literatury... Teraz macie jakąś cieniznę, prezentację, którą i tak wielu z wam piszą korepetytorzy. Przykro mi, ale to, co teraz zdajecie, nie jest już maturą, tylko egzaminami kończącymi szkołę średnią:(

i dodam,że skoro była taka łatwa matma , było zdawać rozszerzoną, a nie fukać na forum:P

Gość kiok
Klita, dokladnie. Ja nawet na zwyklych sprawdzianach w LO nie mialam tak prostych zadan jak na wczorajszej maturze. Do tego na ustna musiala opracowac z 50 dowodow, ale obecni maturzysci nie wiedza pewnie, co to znaczy:O Ustny z Polaka to byla loteria, na pisemnym samemu trzeba bylo sobie dobrac lektury i ulozyc to w jakas logiczna calosc. Podejrzewam, ze obecni maturzysci w ogole nie zdaliby starej matury, skoro takie banalne zadanka to dla nich problem.

Gość ggggggggggggggggggggg
Ja też pisałam mature jeszcze starą, tej nie widziałam na oczy ale jeśli była taka łatwa to wina tylko i wyłącznie polskiego szkolnictwa. Nauczycielki są kiepskie i tylko jedyne co umieją liczyć to pieniądze, które sobie "wystrajkowały" najbardziej upośledzona społecznie i niedokształcona grupa...

Klitajmestra w pełni się z Tobą zgadzam. Pisałam nową maturę kilka lat wstecz i byłam zaskoczona jej łatwizną. W czytaniu ze zrozumieniem odpowiedzi nasuwają się same a wypracowanie na podstawie fragmentu lektury każdy jest w stanie napisać. Bardziej uprościć nie mogli. Prezentację zrobiłam sama i uczyłam się jej dwa dni.

Gość ludzie nie szukajcie na
prosze podac zadania lub linka do stronk. Zobaczymy:)

Gość leal22
wejdz sobie na interie, tam jest zakldka matura 2010 i masz arkusze z matmy i polaka. Ja czekam na angol, aby zobaczyc co to byla za latwizna.

Gość ludzie nie szukajcie na
dzieki:)

To fakt matura była bardzo łątwa, a zamiast się cieszyć no narzekają. To była pierwsza przymusowa - musiałabyć łatwa bo jakby nagle nie zdało matury 40% maturzystów to dopiero by było. Jakby była trudna to dopiero by narzekali. Trzeba się cieszyć, że nawet głąby zdadzą a nie narzekać. Pewnie odbiją sobie za rok :P

Gość takajednazamotana
ja zdawałm parę lat temu matematykę, ale jak teraz popatrzyłam na zadania, to wcale mi się proste nie wydają - nic nie pamiętam:) ciągi to dla mnie abstrakcja, nawet delty w równaniu policzyć nie potrafię, bo wzoru nie pamiętam. ale może jakbym ją dostała 8lat temu, jak maturę zdawałam to mówiłabym inaczej:)

dla mnie sirednia byla przesada, 30% znizki , 118 ierzcholkow, ile krwedzi.. katastrofa;d z tym do potegi ZEROWEJ tez latwe jak ktos cos troche kuma

Gość ja powiem tak .....
zgadzam się w 100 % z Klitajmestra jestem ciekawa jaki procent maturzystów by zdało maturę jakby nagle wrócili do tzw starej matury ilu by było stać na napisanie rozprawki z polskiego gdzie tematy były przekrojowe i bez znajomości epok... przerabianych lektur nie sposób było napisać tym bardziej że 80 % młodzieży nie czyta a swoje wiadomości opiera na brykach a lektury są przerabiane np 1 tom ustna matura to samo szło się wyciągało karteczkę z 3 pytaniami i albo wiedziałeś albo nie zresztą tak samo było ze wszystkimi ustnymi egzaminami sama mam maturzystę w domu i ta matura na poziomie podstawowym obojętnie czy polski czy matematyka jest po prostu śmieszna

Gość ale pierrrdolice
taka latwa matura z polaka?? no ciekawe czy na starej maturze musialo sie umiec wpasowac w klucz odpowiedzi. napiszcie ja a potem jak opublikuja klucz odpowiedzi to tak cwaniakujcie. prosta matura z matmy? a dekle jakie bylo zalozenie??? zeby uczniownie nie olewali matmy i mieli jako takie pojecie na przyszlosc. bo bez matmy niektorzy nie wiedza jak obliczyc te 30% ceny spodni. tu nie chodzilo o jakas olimpiade, ale zeby wyrobic w licealistach jakis poziom logicznego myslenia. humaniscie ona az tak bardzo na nie wiem jakim poziomie nie jest potrzebna, a ona byla OBOWIAZKOWA. wy matme sobie wybieraliscie a to roznica! jak komuś do szczescia byla potrzebna wybieral podstawowa. i co im po tych maturkach na 30% zdanych?? nic!!! bo jak ktos chce dostac sie na studia musi zdawac rozszerzenia na bardzo wysokim poziomie. ja zdawalam oprócz "latwego" polskiego do szczescia mi nie potrzebnego. rozszerzoną CHEMIE i FIZYKE. jak jestescie tacy mądrzy i w piorka obrastacie to zdajcie sobie ją na 98% chemie i 96% fizyke