Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nympho

Czy kosmetyki z wysokim filtrem UV opoóźniają opalanie?

Polecane posty

Gość Nympho

Bo wiadome jest ze chronią skóre i zapobiegają wnikaniu szkodliwych promieni:D tyle pisze na opakowaniu np. A ja jestem ciekawa czy szybciej opale sie na heban bez ochronnych kremow i balsamów czy wlasnie z nimi? Help!!! A pytanie dotyczy solarium:D

to tak czym wyzszy filtr tym mniej przepuszczaja slonce powyzej 50UV to juz sa blokery czyli w ogole nie przpuszczaja promieni slonecznych

Gość Nympho
czyli czym wyzszy filtr tym mniejsza szansa na heban?

czym wyzszy to mniejsza szansa na opalenie, dobre sa tak 15/20 opala ale nie zaszkodzi slonce. blokery sa dla osob na piegowatych bo od slonca sa piegi a bloker zatrzymuje promienie i piegow nie ma

Gość Nympho
all right. A ja kupiłam z garniera olejek z filtrem ponad 40!!! I wydałam 26EU. Shit!

Gość Tak pani wyzej ma racje
Im wyzszy filtr tym opalanie bardziej spowolnione. Mozesz sie opalac bez jesli chcesz, ale to szkodliwe dla skory no i opalisz sie na czerwono (mimo ciemnej karnacji, wiem, bo tez m isie zdarzylo bez kremu, a jestem ciemna) potem bedzie braz, ale grozic bedzie łuszczenie skory no i bedzie piekło. Ja uzywam niskich filtrow np 5, a nwet 2, twarzy nie opalam, ze na twarz powinno sie stosowac 30

Gość gość
Kochana, wiadomo, że opalenizna jest sexy, ale pomyśl o swojej skórze w przyszłości. Głównym skutkiem zewnętrznym przyczyniającym się do starzenia się skóry jest właśnie promieniowanie! Dlatego warto zabezpieczać się filtrami. Najlepszym moim zdaniem jest filtr P20. Doskonale chroni, nie bieli buzi, nie jest tłusty. Możesz wybrać niższy faktor jeśli chcesz się opalić- a jednocześnie będziesz chronić skórę przed szkodliwym działaniem promieni.

Gość gość
A co ma wysokosc filtra do tego czy jest tłusty??? Spf20 moze byc w wersji dla cery suchej w postaci tłustego kremu, moze byc jako mleczko, a moze byc jako fluid dla skory tlustej i mieszanej. Poza tym spf 50 tez nie chroni w 100% i trzeba czesto ponawiac aplikacje.

Gość gość
Spamerze, albo się opalasz, albo chronisz skórę. Opalanie oznacza, że skóra chroniona nie jest, bo promienie do niej docierają.

Gość gość
Czy taki kosmetyk jest tez odpowiedni jesli chodzi o małe dzieci ?

Gość ollliwkowa
Oczywiscie ze tak, jeszcze lepiej własnie jak zastosujesz taki bo będziesz miała wówczas pewność ze w sposób kompleksowy dbasz o skóre swojego dziecka.

Gość gość
Tak, jest odpowiedni dla dzieci, ale absolutnie nie może mieć w składzie alkoholu (a w tym p20 alkohol jest na samym początku składu, więc jest go bardzo dużo).