Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosiana_88

ślub cywilny - a sukienka

Polecane posty

Gość kosiana_88

możecie przesłać mi zdjęcia sukienek na ślub cywilny i ile mniej wiecej kosztowały. Bardzo sie boje tego dnia i nie wiem w co sie ubrac (bede juz 4 miesiacu ciazy )

Gość dzidzia65
A ktory to bedzie miesiac??

Gość dzidzia65
acha . zle doczytalam. wtedy bedziesz w 4 mies. ja bralam cywilny w 7/8 mies.

Gość kosiana_88
te dwie pierwsze mi sie bardzo podobaja z lisa... właśnie o to mi chodzi, ale chyba wolałabym krotszą do kolan, bo to wkoncu cywilny. POszukam coś podobnego w razie czego mama mi uszyje bo pracuje w znanej firmie odzzieżowej. Tylko muszę mieć konkretny wzór bo cena 2200 za sukienke na cywilny jest dość duża Ale dziekuje za propozycje

Racja--> a ja wole czekolade kosiana_88 bierz taką jaka Ci się podoba,ja też będę miała tylko cywilny ale w plenerze i mam taką zwiewną choć w ciąży nie jestem,ale kto wie ;)

moja kumpela tez ma cywilny niedlugo i bedzie miala tez normalna slubna, tylko ze bez welonu, a zamiast tego kwiat we wlosach. potem normalne wesele....

Gość kiteek
nie bierz slubu w 4miesiacu- pomysl o dziecku!! Mam znajoma, ktora bedac w piatym miesiacu wziela, tylko cywily, stres itp. i nieszczescie gotowe:(

też miałam sam cywilny ale miałam długą suknię :)

Gość kosiana_88
Dla mnie to zaden stres a po ślubie cywinym bedzie male przyjecie w domu z najbiższymi wiec bede uwazac na dzidziusia. A normalna sukienke chce na slub koscielny ktory bedzie po rownym roku wiec troszke zle bym sie czula idac 2 razy w sukniach slubnych :) Rozumiem że można poszaleć z wydatkami, ale my sie skłaniamy do szaleństw przed kościelnym :) jeśli ktoś ma jakieś ładne sukienki tego typu http://www.lisaferrera.pl/suknia/7389 http://www.lisaferrera.pl/suknia/7411 o proszę o przesyłanie zdjęć bede bardzo wdzięczna:)

Gość kosiana_88
zupełnie odpadają, są takie typowo ciążowe, a ja raczej rakiego brzucha nie bede miec to beda pierwsze dni 4 miesiaca. Bardziej bym się skłaniała do czegoś bez ramiączek

Gość chardoney
Przecież w 4 miesiącu ciąży jeszcze nie widać, więc może mieć normalną sukienkę a nie ciążową

Gość Miarka ty jak coś
zaproponujesz to ręce opadają. Nie wiem czemu pierwsza biegniesz do tematów gdzie ktoś o radę prosi, a gust to Ty masz mocno średni, zawsze zaproponujesz takie nie wiadomo co, co do niczego nie pasuje. Zresztą swoją sukienkę też masz średnio dobraną. A 4 miesiąc cięzy często jest niewidoczny, oczywiście to kwestia indywidualna, ale moje 4 koleżanki teraz są w ciąży i u każdej do 6 miesiąca nic się poznać nie dało.

Gość Abbey
Fakt w 4 miesiacu to brzucha widac specjalnie nie bedzie. Ale i ja uwazam ze do cywilnego fajniej miec krotka sukienke. Ja szykuje sie na cywilny i tez szukam czegos specjalnego, w ciazy nie jestem ale mamy juz dzidziusia :D

Gość Abbey
Droga Miarko musze Ci powiedziec ze numer dwa jest rewelacja! Mam kilka innych pomyslow, ale ten dodaje tez do ulubionych

skoro bardzo Ci się podobają te w stylu empire co Ci linki podrzuciłam to ja proponuję Ci uszyc sobie coś w tym stylu, ale w innym kolorze. Może jakieś pastele albo nawet coś bardziej wyrazistego:)

Gość szwagierka ..
Miarka to ma byc suknia na slub a nie sukienka na urodziny u ciotki Ja tez nie wiem skad bierzesz takie propozycje w tym co pokazujesz mozna w duzej czesci na codzien chodzic albo wybrac sie na slub ale w postaci goscia a nie PM

Autorka sama pisze , ze to mała uroczystość. Nie chce klasycznej sukni ślubnej bo ślub kościelny jeszcze przed nią. No i nie chce wydawać jakiś kroci.

Gość chardoney
Ale to nie zmienia faktu że nie ma być elegancka.

Gość miarka to po prostu
totalne bezguście - wybacz nie każdy ma gust, ja tu oczywiście nie kwestionuję Twojej inteligencji czy Ciebie jako osoby - ale nie wiem czemu tak się rzucasz do radzenia innym na forum. Niestety śledzę sobie to forum stale i już nie raz, nie dwa byłam porażona Twoimi stylistycznymi poradami. Te sukienki, które teraz dałaś to właśnie takie typowo weselne/imprezowe, to poodkrywane ramiona itd. Bez przesady:)