Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak wy to robicie..........

Jak mając kilkudniowe dziecko można mieć czas by siedzieć na kafe??????

Polecane posty

Gość Jak wy to robicie..........

Mam małe dziecko -JEDNO - i pracy przy nim jest tyle że na kafeterię zaglądam dosłownie na 5 minut dziennie żeby odwiedzić mój stary temat. Kiedyś siedziałam tu sporo ale teraz przy dziecku jest dużo obowiązków i nie mogę sobie już na to pozwolić. Nawet gdybym chciała. Zastanawiają mnie dziewczyny które mają jedno dziecko np 1.5 roczne a drugie 4 dniowe!!! i maja czas żeby siedziec na kafe?? Jak wy to robicie??? Bo ja nie potrafię sobie tego wyobrazić??

Gość nanananna
to się nazywa dobra organizacja KOBIETO

no ja mam 6 letnie i 3 miesięczne do tego pracuję i siedzę dość często na Cafe. Kwestia organizacji, podejścia do dzieci. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz....

Ja, przy dziecku 3-letnim i niemowlęciu miałam czas spokojnie książkę poczytać. To zależy jakie masz dzieci. Moje były spokojne, mało wymagające i grzeczne. Wiadomo, że był czas "gonitwy" w ciągu dnia - sprzątanie, pranie, gotowanie, był czas zabawy z dzieciakami ale czas relaksu też był :)

Gość aaaaaaaaaaaa.............
widze ze ktos sie tutaj zastanawia nad moja organizacja;)wiec wyjasniam starsza corka jest u babci a malenstwo przesypia wiekszosc dnia

Gość a a a anonim
A co to jest mało wymagające dziecko???? Jeden pampers na 8 godzin, Viva włączona żeby się dzieciak gapił, jedzonko ze słoiczka no i jakoś leci - mama może sobie siedzieć na kafe bo jest dobrze zorganizowana!!!!

ja mam dziecko ale i czas na kafe ;) nawet film potrafię w ciągu dnia obejrzeć , kwestia organizacji teraz ppiszę ale przy okazji bawię się z dzieckiem

franka mam to samo.wlasnie wygłupiam sie z moim malym i pisze na kafe.a ten cholera nic spac dzisiaj nie chce ;)

Gość sfsfsf
Moje jako noworodek bardzo dużo spało. Miałam więc czas chociaż nie miałam chęci z powodu braku sił. :D

Gość asdaskldj
nie slonko.dobra organizacja wyglada tak: wstaje rano o 6 razem z dzieckiem,daje jesc,przebieram,pobawie sie,dziecko zasypia na ok godzine,w tym czasie wstawiam pranie,sprzatam w kuchni,potem ogarniam lazienki,w tym czasie pranie sie wypierze,lece je powiesic,dziecko sie budzi,wiec sie nim zajmuje,biore w lezaczku do kuchni i gadajac z dzieckiem,robie obiad,opisuje mu co dokladnie mamusia robi i w ten sposob dziecko jest zajete obserwowaniem mnie.w ten o to nieziemski sposob mam czas popoludniu na kompa,jak dziecko sobie drzemie

podnosze upik uwazaj bo zaraz bure dostaniesz. no bo przeciez jak malutkie dziecko moze sie zajmowac soba ;)

no a moj maly sie wlasnie wdraza w kafe ;)

no,a juz nie wspominajac o pozostawieniu ze starszym bratem. ja wlasnie testuje przy kompie pierdioszki w brzuszek,a wy dziewczyny?

Ja tez mam spokojna corke i mam nawet sporo czasu dla siebie - mala ma 2 miesiace. Kolezanki dziwia sie jak moge miec czas na ksiazke, chodzic umalowana, posprzatac w domu itp - a ja od prawie zawsze jestem dosc dobrze zorganizowana. Nie lece tez na zlamanie karku, gdy slysze, ze Melisa sie obudzila, ona sobie oglada zwierzaki z karuzeli, a ja koncze wieszac pranie:-)

Gość nie obraz sie malina
ale dac dziecku na imie melisa?? :D:D:D:D:D:D:D:D:D a jak nastepny bedzie syn to nazwiesz majeranek? :D:D:D

Nie meiszkamy w Polsce i mieszkac nie bedziemy, tata tez nie jest Polakiem i wlasnie takie imie wybtalismy. Drugie bedzie Bazylia :-)

spoko :D tylko to imię dla dziewczynki, więc jakbyś miała syna, to koniecznie zmień ;)

alez nic nie szkodzi :)

MELISA to bardzo ładne imię podoba mi się ja mam czworo dzieci i sobie siedzę a co a jak przecież nie są przywiązane kajdankami do nogi dzieci same się też czasem potrafią sobą zająć wielkie mi hallo

Gość fryga fatyga
A ja uważam że współczesne matki zanidbują swoje dzieci i na pewno nie poświęcają im tyle czasu co potrzeba. Tu jak się czyta to same idealne matki a w rzeczywistości to czasem aż przykro patrzeć. Przed moim blokiem 'mamusie' wyprowadzą dziecko do piaskownicy gdzie sikaja wszystkie psy z osiedla siadaja z koleżanką-mamą na murku i jarają papierosy. A malutkie dziecko siedzi samo w brudnym piachu i liże cały ten syf. Matka się nawet nie zastanowi czy nie zmienić mu pieluchy. A jak jest głodne to słoiczek z torebki wyciągnie i obiad gotowy. A potem pewnie mówi do męża: cały dzień na spacerku z Kubusiem byłam.

Gość Aaaby
A jak ty to robisz, że nie masz czasu? Ja mam go tyle, że mogę zacząć liczyć własne włosy na głowie... :P (Dzieciak: 2 m., mało marudzi; trudny był tylko 1 tydzień, bo wszystko mnie bolało po porodzie, ale później to luz blues).

Ale faktem jest,że mając jedno dziecko, trzeba mu poświęcić więcej czasu. Moje dzieci bawią się ze sobą, mało im jestem potrzebna ;P Na spacery chodzą codziennie, ale mają też tatę, który spędza z nimi wolny czas ;)

Kobiety "współczesne" mają mało czasu dla dzieci...? A jak kiedyś miały na głowie gospodarstwo+dom+ 5 lub 8 dzieci na głowie to dla nich miały może dużo czasu...? Wtedy dzieci zajmowały się same sobą nawzajem albo w wieku 5 lat pasły krowy czy kopały z mamusiami i rodzeństwem ziemniaki...Mysle ze właśnie teraz mamy i dzieci mają całkiem dobrze.

ostatnio skoczylam z moimi dzieciakami do bezdzietnej kolezanki na ploty a ta z japka na mnie..kiedy ty masz czas kobieto na malowanie paznokci:O jakby to zajmowalo czlowiekowi calyy dzien..no i przy dwojce dzieciakow to ja powinnam jak zombie wygladac ehh a tu masz babo placek....calkowita odwrotnosc:P