Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka8512

nękanie....proszę o poradę

Polecane posty

Gość calineczka8512

Witam proszę o poradę bo sama nie wiem co mam już zrobić, z moim byłym rozstałam się niedawno jednak okazało się że jestem w ciąży nie chciałam od niego żadnych deklaracji ślubu, wiedziałam że nie będziemy razem ponieważ ja tego również nie chciałam bo jednak to uczucie, które nas łączyło wygasło, kiedy jego rodzina się dowiedziała zaczął się mój problem jego wydzwaniają do mnie że ja go chce wrobić w tą ciążę, jak wstawiłam zdjęcie na nk z USG to również wydzwaniała jego chora matka, wiecznie szuka pretekstu, żeby mnie zdenerwować, jestem aktualnie w 8 miesiącu ciąży niedawno wróciłam ze szpitala ponieważ po jednym z takich telefonów dostałam bóli brzucha ze stresu i przyjęto mnie z oznakami porodu zagrażającego, proszę o radę co mam zrobić, oni chyba chcą mnie psychicznie wykończyć, mam już dość...

Gość jestemsobie dzisiajtaka
nagrywaj te rozmowy, zbieraj w ogóle dowody nękania i na policję z tym

Gość calineczka8512
zmienić numer jak mam na abonament, urwać z nimi kontakty---jak ja z nimi ich nie utrzymuję, a usunąć konto na nk--zasadniczo nic to nie da , czy ja nie mam prawa do normalnego życia jak każdy, jestem w ciąży wiem że będę sama wychowywać swojego skarba i to ja mam wiecznie nadstawiać drugi policzek ?? ja nie próbuje się uchylić od odpowiedzialności za swoje czyny tak jak on i jego rodzinka, ja chce tylko żeby dali mi spokój.

Gość wiceklita
a teraz masz za co żyć ? już teraz możesz zgłosić sprawę do MOPS i otrzymasz pomoc finansową a jakie nazwisko przyjmie dziecko ? i tak przed nimi nie uciekniesz, chyba słyszałaś o badaniach DNA i sprawie w sądzie o ustalenie ojcostwa

ja też mam nr na abonament i niedawno zmieniłam bez problemu, skoro oni twierdzą że chcesz wrobić ich rodzinę w dziecko, a Ty chcesz się od nich uwolnić, to powiedz, że to nie jego dziecko. Szybko, krótko i na temat. A zdjęcia na nk - jeśli nie chcesz likwidowac konta - możesz przecież ukryć. Na wszystko jest rozwiązanie.

Gość calineczka8512
teraz jestem na zwolnieniu lekarskim, mam wynagrodzenie co miesiąc, nie chodzi mi o to że przed nimi nie ucieknę, bo ja się nie obawiam testów DNA, nie jestem jakąś panienką co nie wie kto jest ojcem jego dziecka, po prostu trafiłam na drania a nie był taki, a jego rodzinka mysli że jak ma więcej kasy to wszystko może, będę składać pozew o alimenty, jednak ten stres przez nich szkodliwie wpływa na moją ciążę nie chce oprzeć się znowu w szpitalu..

Gość calineczka8512
do wolna i szczęśliwa mam z siebie zrobić kogoś kim nie jestem, ze oszukiwałam że to jego dziecko, skoro faktycznie jest jego?? tego na pewno nie zrobię, poza tym moje dziecko ma prawo wiedzieć kim jest jego ojciec a nie będzie mnie w przyszłości osądzał, chodziło mi o poradę jak ich skutecznie zniechęcić do tych telefonów itd. a nie o to żeby ktoś mi poradził kłamanie.

Gość wiceklita
i tak przez najbliższe 20 lat będziecie skazani na siebie

Gość powiedz,że to nie jego dziecko

Gość calineczka8512
a co z tym że moje dziecko ma prawo do prawdy, motywuje mnie fakt że jak się dało życie tej małej istotce to nie mogę mu go spieprzyć.