Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadźka22....

Pierwsza wizyta u psychiatry..Boję się!

Polecane posty

Gość jadźka22....

Witajcie! mam depresję i zdecydowalam sie na wizyte u specjalisty ale strasznie sie boję.Może któraś powie mi jak to wyglada.Wszystko ostatnio wywołuje u mnie napady płaczu i obawiam sie ze nie bd mogła wykrztusić słowa lub ze lekarz zbagatelizuje moj problem a naprawde bardzo potrzebuje pomocy...

Gość djdjhffhfh
Nie bój się, nei ma czego... Po pierwsze bardzo wazne spisz sobie na kartce wszystko co musisz mu powiedzieć, żeby o niczym nei zapomneić. Psychiatrzy na peirwszej wizycie robią bardzo dokąłdny wywiad żeby zdiagnozowac problem. Pytania są czasem bardzo intymne i krepujące, pezygotuj się na to. Może pytac o związki, sex, antykoncepcję, pracę, przyjaciół - o wszystko. Po rozmowie ostawi diagnozę i wypisze leki... i tyle nic starsznego.

Gość jadźka22....
Dzięki:) tylko za bardzo nie wiem co mam mu powiedzieć..od czego zacząć.u mnie to bardziej złożona sprawa.Nieleczona depresja od kilku lat.teraz doszły lęki.Nie powiem mu przecież:witam,mam depresje.Zreszta bardzo cięzko jest o tym rozmawiac:(

Gość oooooooooooookakkanjdsbagfiesf
nie martw sie bedzie dobrze musisz sie przełamac a potem bedzie dużo lepiej ja tez sie bałam a potem było dużo lepiej po rozmowie ;D

Samego psychiatry się nie ma co bać, choć mi chodzenie odbiło się czkawką, bo zaczęła mnie prześladować jedna kobieta z MOPSu kiedy wyszło że się leczę - przez przypadek.

Gość marcyśka.....
Nie martw się z góry, przejrzyj artykuły o depresji, nerwicy lękowej i dopasuj symptomy do siebie. Spisz na kartce to wszystko i to, co Ci szczególnie dolega, własne odczucia. W trakcie wywiadu zerkaj na kartkę i mów. Głowa do góry, lekarz może zadawać Ci dodatkowe pytania, możesz się nawet poryczeć, tak często bywa. Ja przez to przechodziłam, dziś czuję się wspaniale.Dzięki lekom, a miałam już bardzo realne myśli samobójcze. Dużo zdrówka:)