Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia9090

Ustny polski.....

Polecane posty

Gość Asia9090

Jak mogę odpowiedzieć na te pytania??? 1.Co Twoim zdaniem jest najsilniejszą stroną Twojej prezentacji? 2.Czego chciałeś dowieść w swoim wystąpieniu i jak oceniasz je pod tym względem? 3.Co sprawiło Ci największą trudność w trakcie przygotowań do prezentacji? 4.Jak wyglądała Twoja praca nad przygotowaniem prezentacji? 5.Na czym Twoim zdaniem polega różnica między literaturą przedmiotu a literaturą podmiotu? 6.Co było najtrudniejszym wyborem w trakcie przygotowań do prezentacji? Jeśli możecie odpowiedzieć na którekolwiek pytanie, będę wdzięczna :)

1.najsilniejsza strona to brak silnych stron 2. dowiesc ze ta prezentacja nie ma silnych stron i oceniam ze udalo mi sie 3. dowiedzenie ze prezentacja nie ma silnych stron 4. szukanie argumentow na to ze praca nie ma silnych stron 5. to pierwsze nie ma silnych stron, jednakze to drugie tez nie ma 6. wybranie argumentu dowodzacego ze prezentacja nie ma silnych stron

Gość Asia9090
zaje...biste odpowiedzi ale ja chciałabym tak na poważnie :)

wez do poniedzialku musze sie nauczyc tego cholerstwa

Gość a nie mozecie improwizowac
no ale jak sie samemu nie pisze to tak jest ;/

Gość Asia9090
ja tez mam w poniedzialek....

Gość ty, a nie za późno się
za to zabierasz? od ilu miesiecy znasz te pytania gamonico?

Gość ggggggggggggg
tegoroczni maturzyści nie mają silnych stron

ej, bez jaj....ja co prawda zdawalam mature 2 lata temu, ale takich pytan nie zadawali. pytali o sprawy merytoryczne, a nie co jest najsilniejsza strona mojej prezentacji...jak to co? ja sama! trzymam kciuki maturzysci!! za pol roku bedziecie tesknic do tego:)

Gość Asia9090
ciekawe cz ty sam/a pisałeś/as :/ Jeżeli nie odpowiadacie na pytana to po co w ogóle piszecie.... Nie po to zakładałam temat żeby ktoś mnie krytykował....... Ale WY nie umiecie pomagać, czyhacie tylko żeby kogoś zjechać :p

ale wiesz,ze trudno odniesc sie do tych pytan, kiedy nie znamy tematu, wybranej literatury ani materialow pomocniczych.

Gość a nie mozecie improwizowac
dokladnie takie pytania to mit stworzony przez maturzystow. Pytaja o zawartosc merytoryczna pracy, a nie o jakies bzdury typu dlaczego wybralas taki i sraki temat itp.

Gość Asia9090
Motyw matki mam. Już powiedziałam, że jeżeli ktoś ma zamiar mnie krytykować , to WON !!!!!!!!!!!!

Gość Asia9090
Akurat pisałam sama prace pod okiem korepetytorki.....

Gość Asia9090
yyyyy już?? koniec pomocy?

co sie spinasz. takich pytan nie bedzie na milion procent. a jak beda, to odpowiesz cos, ze silna strona jest to, ze wyplywa z glebi serca, najtrudniejsze bylo dobranie lektur, ktore korespondowalaby z Twoimi przemysleniami i ze w pelni przekazalas swoje przeslanie, poniewaz pracajest odzwierciedleniem Twoich uczuc. Albo ze trudne bylo ukazanie motywu matki w sposob oruginalny i tworczy, poniewaz jest to popularny temat, jestes jednak przekonana, ze dzieki swojej ponadprzecietnej inteligencji i kreatywnosci osiagnelas swoj cel i jestes bardzo zadowolona. Masz byc pewna siebie, pewna tego co powiedzialas i co napisalas, poniewaz to jest Twoja prawie roczna praca, prawda? nie wazne co powiesz, wazne, czy tu umotywujesz. tadam! :)

Gość Asia9090
dzieki:) jestes wielka:D

1.Najsilniejszą stroną mojej prezentacji jest to, że ukazałam obraz osoby, którą jest mama. Jest ona najważniejszą osoba w życiu każdego człowieka.To ona dała życie, uczyła od najmłodszych lat. Jest osobą na którą zawsze mozna liczyć. Wszystkie spostrzeżenia jakie zawarłam w pojej pracy w wiekszości wypływały z głebi mojego serca.

2. W swoim wystapieniu chciałam dowieść, że matka choc przedstawiana na wielu płaszczyznach, zawsze bedzie i jest najwazniejszą osobą, która daje wsparcie i motywuje do działania

3. Nie miałam zadnych trudności w pisaniu tej pracy. Wszystko oparte było na literaturze, której na temat obrazu matki jest dosyć duzo jak i na moich własnych odczuciach i doswiadczeniu

Gość ehwhwhwh
dziewczyno najpierw pomysl a potem zadaj pytanie. Zeby na nie odpowiedzieć musiałbybysmy znać treść tej prezentacji;/ Poza tym to sa proste pytania na które odpowiedź raczej przerastać maturzysty nie powinna.......;|;|;|

Gość ehwhwhwh
i nie WON, bo krytyka się panience przyda, chociaż wątpię, że da do myślenia.

Gość peda-goRZka
bez urazy, ale ta matura usta polegająca na prezentacji to totalny niewypał ja co prawda zdając starą maturę napisałam tak dobrze, że mnie zwolnili z ustnego ale jestem zdania, że powinni pytać o merytoryczne sprawy, a nie zadawać pytania, na które każdy imbecyl odpowie i bez znajomości literatury poza tym coś mi się wydaje, że te prezentacje przeważnie są robione przez zupełnie inne osoby niż maturzyści twórcy nowej matury byli bardzo naiwni sądząc, że uczniowie będą z radością kilka miesięcy tworzyć swoją ambitną prezentację

Gość ehwhwhwh
jak widać powyżej, nie kazdy imbecyl nawet na takie pytania potrafi odpowiedziec. a co do tych prezentacji nie oszukujmy się, nawet prace roczne na studiach powstają w jeden wieczór. Ale że to z dupy, to racja, stare matury przynajmniej jakiejś wiedzy wymagały. A teraz? Panienka pyta na forum co ma odp na pytanie co jest mocną stroną jej pracy i jak się do niej przygotowywała. To woła o pomstę do nieba! ! ! !

Gość gagaaaa
tez mam motyw matki :))

Gość wrrrrruuuu
też macie wrażenie że z roku na rok młodzież(licealna + gimnazjum) jest coraz głupsza?

Gość do wrrrrruuuu
Tez mam takie wrazenie ;/ jestem rocznikiem 88 i tak od roku 90 wzwyz widze ze mlodziez robi sie coraz bardziej glupsza. Wiem nie powinno sie generalizowac, ale ja naprawde widze jacy Ci ludzie sa tepi ;/ z reszta wystarczy isc do mojego liceum czy gimnazjum i spytac sie nauczycieli o poziom wiedzy dzisiejszych uczniow. Wszyscy zalamuja rece ;/