Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Malina9966

skuteczna dieta na kompulsy???

Polecane posty

Go艣膰 Malina9966

kochane moim problemem sa kompulsy. mam 23 lata i w przeciagu roku przytylam 15 kg :( walcze z tym niby ciagle i mam wrazenie ze jest tylko gorzej!nie potrafie przestac myslec o jedzeniu. mam 166 i juz na wadze 87 kg! jeszcze 2-3 lata temu bylo 67!nagle taki skok!20 kg!prosze pomozcie????????????!!!!!!!!potrzebuje konkretnych poraad!prosze podajcie jakies sposoby a moze jakies leki na moj problem???? mam duzo problemow i choc powoli wygrzebuje sie z tego problem z waga staje sie teraz najwiekszym i niestety nie potrafie sobie poradzic w zaden sposob. czy ktos tak mial i udalo mu sie??????????

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Malina9966
jest tu kto?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
to se popisalam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
nie podszywaj sie !!!szukam pomocy a nie zabawy :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a bylas u lekarza?
moze zrob badania???tarczyca?hormony?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wspolczuje
mam cos podobnego i tez nie wiem jak sobie poradzic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 noooooooooo
to ci sie przytylo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
przytylo przytylo a psychika tym bardziej siada!pomozcie blagam!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
pytam o rady a nie o ocene!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ecipecina
napisz dok艂adnie co jesz kiedy ile razy masz kompulsy co wtedy jesz jakie diety stosujesz itp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
staram sie ograniczac slodycze chipsy napoje gazowane ale przychodzi taki moment zwlaszcza kiedy jestem w stresie ze musze zjesc cos slodkiego albo tlustego!poprostu o niczym innym nie mysle! to jest silniejsze ode mnie :( za kazdym razem kiedy mowie sobie to byl ostatni raz za kilka godzin ewentualnie za dzien lub dwa mam to samo! biore magnez i witaminy ale to nic nie daje. chodze ciagle nerwowa i wsciekam sie o wszystko. co mozne z tym zrobic???????????????????????????????????????? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
jestem tak zdesperowana ze zrobie wszystko zeby tylko skonczyc z tym :( wiem ze najgorszy bedzie poczatek :( dlatego potrzebuje pomocy i wsparcia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 happy me
nie znam si臋 zbytnio, ale wydaje mi si臋 ,ze problem lezy w g艂owie, wiec jesli sama sie nie zmotywujesz to nikt Ci nie pomoze. U艂贸z racjonalna diete ,zebys nie g艂odowa艂a i dorzuc spor膮 dawke ruchu-ja polecam bieganie-wyprobowane ;) i uszy do g贸ry :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
odpowiednia dieta czyli? co powinnam jesc aby przestac myslec ciagle o jedzeniu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nAnnny
ja mam bulimie od kilku juz lat i jak jestem na tej smiesznej proteinowej to nie mam atakow. wiec moze i tobie pomoze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
u mnie juz byl taki moment ze wkladalam palce by zwrocic to co zjadlam. trwalo to z tydzien ale na szczescie przeszlo mi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a wymiary to
przestan sie odchudzac zacznij jesc zdrowo

Udost臋pnij ten post

Wydaje mi sie, 偶e problemu nie masz z organizmem, tylko z wlasn膮 g艂ow膮 (tzn to nie jest obraza! chodzi mi o psychike) Jestes najwyrazniej psychicznie uzalezniona od slodyczy i tlustych potraw z tego co piszesz...\ Bo organizm jezeli czegos sie domaga, to jedzenia, ale kochana... Nie t艂ustego jedzenia, nie pustych "cukrowych" kalorii. Mozesz jesc zdrowe rzeczy- warzywa, owoce w napadach g艂odu (zamiast tych wszystkich t艂usto艣ci) i uwierz mi, ze da sie tym zaspokoic g艂贸d. Ja teraz jak nie mog臋 si臋 powstrzymac od zjedzenia czego艣, wyci膮gam sa艂at臋 lodow膮 i j膮 sobie wsuwam jak kr贸liczek:)) I organizm czuje, ze cos jem i ja sie nie m臋cz臋 :) Jezeli ty sie sama nie zmobilizujesz do schudni臋cia to nikt ci nie pomo偶e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9966
macie racje!tylko nie wiem jak mam sie zmobilizowac? jak walczyc z tym uzaleznieniem????????/

Udost臋pnij ten post

Wiesz co musisz znale藕膰 bodziec mobilizuj膮cy... Mi wystarczy艂o np. to, 偶e w pewnym momencie nie chcia艂am ju偶 sobie robi膰 zdj臋膰 na kt贸rych wida膰 moje uda... Bo dosz艂am do wniosku, 偶e s膮 przeogromne;/ Siad艂am przy kompie i przegl膮da艂am sobie wszystki foty z minionego okresu i po prostu zaczelo mi byc wstyd.... Do tego jeszcze wieksza masakra, okaza艂o si臋, 偶e wa偶臋 prawie tyle samo co m贸j ch艂opak:((( On mial 86/87kg, a ja 81;/ Teraz np. on chce przytyc a ja chce schudn膮膰. on Juz w ci膮gu 2,5 tygodnia przyty艂 do 90 (wiesz chodzi o silownie:)), a ja... ja powiem jak to u mnie wygl膮da jak juz przejde przez burzliwy okres miesi膮czkowania... Motywacja musi zrodzi膰 si臋 w tobie. Po艂ow膮 sukcesu jest to, 偶e sama zrozumia艂a艣 w czym tkwi problem, a teraz wyznacz sobie jaki艣 cel, pomy艣l co chcesz osi膮gn膮膰, a co najwa偶niejsze co zyskasz dzi臋ki diecie;) Ja chc臋 zyska膰 pi臋kn膮 sylwetk臋, mi臋艣nie, ksi膮zkow膮 wage idealn膮, co najwazniejsze- zdrowie! i pi臋knie prezentowa膰 si臋 u boku mojego m臋偶czyzny, a ty?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina9969
podziwiam Cie za takie zaparcie! ja motywuje sie tym ze bede druhna na weselu ale kurcze to wciaz malo. o takiej porze mam najwieksza ochote na slodkie!!!juz tu siedze i mnie sciska :( kurcze juz rozumiem palaczy i alkoholikow. kiedys mi sie wydawalo ze s膮 s艂abi i sami nie chca z tym skonczyc a dzis widze ten problem z innej perspektywy :( dzis to ja do nich naleze :( jestem taka sama tylko ze zamiast fajek sa slodycze! moje zdrowi tez przez to nawala :( nogi bola bo im ciezko! kurcze a co zrobic zeby walczyc z tymi slodyczami???????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 happy me
idz pobiegac, ja w艂asnie wroci艂am -samopoczucie superrr, choc padam na twarz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 happy me
i przesta艅 si臋 u偶ala膰 nad sob膮 , bo bez urazy, ale stekasz jak stara baba, a jestes przeciez m艂od膮 dziewczyn膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malina6699
wlasnie skonczylam cwiczyc na orbitreku. duzo to pomoglo! lepiej sie czuje jak mnie opierniczacie bo to daje do myslenia! mysle ze moje uzalanie tez dzis troche zwiazane z PSMem i mam nadzieje ze w koncu wygram!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naj艂atwiej 膰wiczy膰 w grupie
:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sport to podstawa
w takich sytuacjach - intensywne 膰wiczenia aerobowe i 偶ycie staje si臋 pi臋kniejsze... i nawet jak si臋 ma kompulsy daje si臋 rad臋 nie przyty膰,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam dokladnie to samo
przyty艂am w ci膮gu roku oko艂o 10 kg przez napady ob偶arstwa. m贸j spos贸b, to zape艂ni膰 lod贸wk臋 tylko i wy艂膮cznie dietetycznym jedzeniem. czyli mam pe艂n膮 lod贸wk臋, ale sera bia艂ego chudego, serk贸w wiejskich, jogurt贸w, mro偶onki warzywne itd, zapijam to litrem coli light. gorzej jak jest si臋 na mie艣cie. wtedy jak czuj臋, 偶e natychmiast musz臋 zje艣膰 co艣 s艂odkiego, to wybieram co艣 co jest s艂odkie, a mniej kaloryczne. czyli np. zamiast snickersa te batoniki nestle typu cini mini czy corn flakes. ok, zjem trzy, ale to 300 kcal, a nie 900 jak trzy snickersy. niestety, jedzenie kompulsywne to choroba, cz臋sto bagatelizowana i nie rozumiana przez 'normalnych' ludzi.

Udost臋pnij ten post