Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BojacaSieAnia80

Bardzo sie boje!!!!!

Polecane posty

Gość BojacaSieAnia80

Od samego początku boje się urodzić a bardzo chce. Powiedzcie mi jak to będzie?? Jak to jest?? Strasznie się boje!!! Powiedzcie mi, jestem w 7 miesiącu!!

Gość dziewczyna ah dziewczyna
przestań się bać, lękiem ani sobie ani dziecku nie pomożesz, czego się boisz? że sama je będzies wychowywać , czy czego? w jakiej jesteś sytuacji- i cywilnej i materialnej itp.?

Gość BojacaSieAnia80
BOJE SIĘ RODZIC!! PRZECIEŻ TO BĘDZIE BOLEC!! NIE CHODZI MI O STRACH CZY WYCHOWAM TYLKO STRACH BÓLU!!

Gość boli boli
ale jest nagroda.... wszystko zalezy jak sie nastawisz psychicznie porod porodowi nie rowny

Gość fdvasdvasdvcasvgds
załatw sobie cesarke kolezanka rodziła 41 h w koncu jej zrobili cesarke

Gość dziewczyna ah dziewczyna
będzie boleć, przed tym nie uciekniesz, ale wiele kobiet to wytrzymało, ty też dasz radę, ja wiem, że to nie brzmi oryginalnie, ale zniesiesz to, od tego się nie umiera, fakt, moja mama przeze mnie zemdlała, ale miała za małe rozwarcie, więc musieli ją naciąć i straciła litr krwi, a mi się udało szybko( praiwe 3 godziny) i bolało, i krzyczałam, że więcej nie dam, ale dostałam znieczulenie, które gówno mi pomogło, ale wiedziałam, że muszę to znieść, bo tak jak ty bardzo chciałam mieć dziecko, i wiedzialam, że nie ma odwrotu i muszę urodzić

Gość casarian sec
mialam cc zero bolu na 2 dzien juz wyszlam ze szpitala

Gość BojacaSieAnia80
O Matulo, cesarkę?! Bo zaraz zemdleje!! No zamówić to nigdy!! Gdyby była konieczna to tak ale przecież nie można tak po prostu! Słyszałam ze nieraz się rozrywa na dole pochwy skora!?

Gość jak ci przyjda bole
to bedziesz blagala o cc :P

Gość ja tez sie boje i nie urodze
wole cesarke zalatwic. Mam zbyt wiele obaw nie tylko dotyczacych bolu

Gość 135^
to skoro tak się boicie, to po co dawałyście dupy? pytam szczerze i poważnie, choć nie ladnie

mniej wiecej w 7 miesiacu tez zaczelam sie strasznie bac, jestem drobnej budowy i fizycznie wydawalo mi sie wrecz niemozliwe, ze urodze dziecko silami natury :P balam sie do 9 miesiaca, dopiero kilka tygodni przed terminem bylam juz umeczona i chcialam jak najszybciej urodzic. jak dostalam pierwsze skurcze to modlilam sie, zeby juz nie minely i zaczal sie porod. bolalo jak cholera, ale cieszylam sie, ze wkrotce to sie skonczy i bede juz mama :) jak zobaczylam synka to oczywiscie o bolu juz zapomnialam :) dasz rade tyle z nas rodzilo i jakos zyjemy :P

Gość pomysl ile jest miliardow ludz
i na ziemi i oni wszyscy zostali przez kogos urodzeni. Dlaczego akurat TY masz sie specjalnie bac. Boli, wytrzymasz a to jest bol, ktory znika wraz z porodem, bo sie po urodzeniu od razu cieszysz jak głupia , wiec sie go zapomina. W kazdym razie ból z powodu ktorego nie ma strachu ( jak by bylo np przy jakiejs chorobie).

Bojąca się Aniu, masz jeszcze czas, żeby się przygotować tak żeby ani nie bolało, ani żebyś nie pękła. Patrz: Epi-No i ElleTENS ---> zestaw "ratujący życie" strachliwym drobnym kobietkom z niskim progiem bólu. :D I co najważniejsze: DZIAŁA!!!

Ja pierwszy porod ledwo przezylam a drugi jak z bata strzelil...:) Jestem drobna i krucha kobietka,zobaczysz dasz rade ja przy 1 nie skupilam sie na oddychaniu a przy drugim bardzo i pomoglo strasznie...

A ja jestem inna. Ja się boję że mnie cesarka czeka, a za chiny ludowe jej nie chce( oczywiście, jak coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to co innego) A porodu naturalnego sie nie boje(ew trochę nacięcia) wręcz nie mogę się już doczekać(zostało mi 33 dni)