Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka111111

Nieplanowane ciaze-jak zyciecie dalej

Polecane posty

Sama podejrzewam e mogę być w ciąży ,jeśli tak jest nie wiem czy dam sobie rade czy chłopak sprosta temu zadaniu ani czy ja dam sobie rade.Napiszcie jak to było w waszym przypadku ile miałyście lat ja zaszłyście w ciąże,jak dalej potoczyło się wasze życie.Zapraszam:)

Gość przyszlą dobra mama
Hej. Ja mam 21 lat i jestem w 9 miesiącu ciąży. Jak dowiedziałam się ze bede mamą przez 2 tygodnie ryczałam, jak powiedziałam chłopakowi to byl w szoku i nie wiedział co zrobic. Ale postanowiliśmy wziąść slub. Na nowej drtodze życia początkowo bylo ciężko, ciągłe sprzeczki, ciągle kłutnie. Ale po miesiącu małżeństwa zaczeliśmy się docierać. Teraz już 5 miesięcy bez klutni:) Było by cudownie gdyby nie to że dowiedzieliśmy się że nasze maleństwo nie rozwija się tak jak trzeba i jest to ciąża wysokiego ryzyka. Ale chyba to nas jeszcze bardziej zbliżylo. Mąż jest czuły, jak leżałam w szpitalu 4 razy dziennie mnie odwiedzał. Teraz już czekamy na poród i wiem ze nie żałuję tego co się stalo. Chociaż ta mala istotka nie byla w planach a już tak zmienila moje życie , oczywiście na lepsze/

Ciesze sie ze uwazasz ze nie zmienilabys tego co sie stalo.A moge zapytac ile znaliście tzn byliscie przed ciaza?i czy sie zabezpieczaliście?

Gość demika
hehe, przeklejam z innego watku co napisalam ale tu tez pasuje;) ja nie chcialam szczegolnie miec dziecka kiedy zaszlam w ciaze. kiedy sie dowiedzialam ze zaszlam pomyslalam ze widocznie tak mialo byc i szybko zaczelam cieszyc sie z ciazy i kochac tego maluszka. i jak urodzilam to jakos tak naturalnie ( oczywiscie nie bez lez, stresow i frustracji;P) wbilam sie w role mamy. dzis mlody ma 4 lata i po prostu jest, juz nie wyobrazam sobie jakby bylo bez niego i nie mysle o macierzynstwie jak o wyroku na cale zycie. po prostu zyjemy z dzieckiem i jak zawsze staramy sie byc szczesliwi jak urodzilam mialam 24 lata

Gość przyszlą dobra mama
szczerze to liczyliśmy na stosunek przerywany:) wiem wiem to naiwne ale tko wtedy o tym myślał, a znaliśmy sie niecaly rok

Gość kurde ja sie boje ze moge byc
od 3 tyg mam zawroty glowy.. okres mialam normalnie 2 tyg temu, piersi mnie nie bola, wszystko gra.. tylko skad te zawroty? moze mam slaba hemoglobine.. w pn ide oddac krew, zrobia mi morfologie i sie okaze.

Ciesze sie ze uwazasz ze nie zmienilabys tego co sie stalo.A moge zapytac ile znaliście tzn byliscie przed ciaza?i czy sie zabezpieczaliście?

Gość przyszlą dobra mama
przyszlą dobra mama szczerze to liczyliśmy na stosunek przerywany wiem wiem to naiwne ale tko wtedy o tym myślał, a znaliśmy sie niecaly rok

Mi sie okres spoznia 3 dni i sie strasznie boje.....znamy sie z chlopakiem dosyc krotko ale to niewazne kochamy sie bardzo,boje sie natomiast jak zwiazek zmeini sie gdyby okazalo sie ze jestem w ciazy jak zareaguja bliscy jak finansowo damy sobie rade??tyle pytan piszcie dalej kobietki:)

Gość przyszlą dobra mama
kurde ja sie boje ze moge byc Nie prościej kupić test ciążowy??

Gość kiteeek
ja żyję lepiej niż przed. Przed ciążą znaliśmy się jakieś 5lat, dzieci mieć nie chcielismy, zawsze brałam tabsy a będąc na wakacjach zaszaleliśmy jeden, jedyny raz i stało się.

Gość przyszlą dobra mama
o rodzine się nieprzejmuj napewno się ucieszą, moi ciągle skacza nade mna:) a to to a to tamto, może jogurta, może owoca itp. A finansowo narazie mieszkamy u męża ale mamy w planach własne 4 kąty... Ale to dopiero za jakiś czas.

przyszla dobra mama..wy znaliscie sie dluzej a my dopiero 4 miesiace i teraz ciaza niewyobrazam sobie tego nie robila testu bo jeszcze chyba nie czas na to..

Gość przyszlą dobra mama
Bedzie dobrze. Pooglądaj soibie słodkie ubranka dla mualuchów i napewno poczujesz instynkt:) Ja mimo tego że codziennie modle się żeby moje dziecko jeszcze jutro żyło czuje się taka szcześliwa i spelniona. Bierz witaminki i pij , nie pal i dbaj o siebie...

mam nadzieje ze mimo wszystko okres sie pojawi kochalismy sie zawsze z gumka tylko ze czasami wykonywal we mnie pare ruchow we mnie na poczatku wiem ze wydziela sie wtedy prejakulant czy cos takiego ale mam nadal nadzieje ze to nie ciaza

hej hej czemu nikt nie pisze nie wierze ze tak malo bylo ciaz nieplanowanych piszcie dziewczyny:)

Gość no jakos trzeba zyc
ale ta ciaza zrujnowala moze zycie zupelnie :(

Gość no jakos trzeba zyc
No sama ciaza to wyglad i zdrowie. Poza tym moj zwiazek sie przez to rozsypal. Praca :( A tym samym warunki zyciowe...

no jakos trzeba zyc-a to ty jestes w ciazy czy urodzilas? ile masz lat? i co chlopak sie wystraszyl i doszedl?

a ja mam 20 lat i kilkumiesieczna dzidzie. z moim chlopakiem jestem od prawie 4 lat.ciaza nas zaskoczyla,ale nie byla powodem do paniki i strachu tylko do samej radosci:) on pracuje ja wychowuje dziecko,rodzice pomagaja jak najlepiej potrafia,bo swiata za mala nie widza.. szczescie:)

Gość no jakos trzeba zyc
no juz nie jestem w ciazy, bylam. Ale pytanie w tytule brzmi "jak zyjecie dalej". To zrozumialam to "dalej", ze jak zyjemy po ciazy... Chlopak sie nie przestraszyl, nawet sie bardziej ucieszyl ode mnie. Zreszta trudno powiedziec, ze to chlopak. Byl moim partnerem. Po prostu sie rozsypalo. I to bardzo szybko, a to byl dlugoletni udany zwiazek, przed ciaza...

Gość nikt wiecej
?

Gość s325h
może lepiej zostawić dziecko w szpitalu,niech czeka na nowych lepszych rodziców niż męczyć sie z nim jeśli uważasz że nie jesteś gotowa do bycia matką(http://www.skocz.pl/surfbar2010 )