Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cięzarna chora w anglii

jestem chora a tu mi k***a nic nie dadzą!!!

Polecane posty

.. zaczelo sie od goraczki w niedziele dwa tyg temu, nie za wysoka tak do 38.6 i łamania w kosciach, pon goraczki nie bylo ale ogólne zle samopoczucie i przeziebienie-jak grypa... wtorek to samo do tego straszne zmeczenie...i tak do teraz leje sie z nosa, kaszel, gardło boli, nie moge spac, do tego wszystkiego doszlo zapalenie spojówek, dzis rano mialam cale oczy ropą poklejone :O:O:O dodam ze bylam w zeszly piatek u lekarza i oczywiscie co? mam przeczekac bo w ciazy leki sa nie wskazane! /W razie goraczki moge wziac paracetamol... a ja umieram :(:((:( pojebania anglia, ja tu zdechne! co mam robic, dzis mam wizyte u lekarza na usg czy mam zaczac nalegac zeby mi cos przypisał a co jak powie ze nie mozna w ciazy :O:O nie wiem co robic! w polsce to juz bym mdawno jakies leki dostala i nie ciagnelo by sie to tyle... aha dodam ze jestem w 10 tyg...

Gość gaga haga78971
ja jak bylam w ciazy to tez musialm przeziebienie przecierpic . Nigdy nie wiadonmo jak dany lek podzilaa na plod. Mysl o dsziecku a nie tylko o sobie. !!!!!!!!!!!! egoistko

o Boze! co za debilka, prosze o bardziej pomocne wypowiedzi! :D

napisalam przeciez ze to juz trzeci tydzien, ciekawe jaki to ma wplyw na dziecko?! fajnie bedzie jak przejdzie to w zapalenie pluc.. ja napisalam przeziebienie ale to jest b. b. b. cizkie przeziebienie :O nie jestem jakas jebana lekomanka ale to chyba juz lekka przesada...

Gość idz do okullisty
po krople bo pewnie masz bakteryjne zapalenie spojowek ja tez tak chorowalam ale w tamtym roku , mialam goraczke , kaszel i to zapalenie spojowek ( ropa leciala ze nic nie widzialam ) bylam tylko u okulisty dostalam antybiotyk w kroplach , na inne dolegliwosci bralam jedynie paracetamol - przeszlo bez lekow

Gość o matko z corka
wspolczuje bo to faktycznie zadna radocha uzerac sie z lekarzem, ale uwazam ze powinnas naciskac na to zeby dal Ci leki. Przeciez nie wszystkie szkodza na plod do jasnej cholery! A juz na oczy to napewno jakies krople! i nie jestes zadna egoistka! Twoje zdrowie jest rownie wazne jak zdrowie Twojego dziecka

Proponuje witamine C z Calcium i rutinoscorbin z Polskiego sklepu napewno bralam w obu ciazach i nic sie nie dzieje nawet lekarz zalecil..Do tego gorace mleko z czosnkiem i miodem,,i wypocic ...

porozmawiam dzis i zobacze co powie... niektorzy twierdza ze to jest reakcja na pylenie- alergia, te objawy kaszale, bol gardla, katar ja juz sama niewiem :O katar to mam taki obrzydliwy, nie che opisywac bo niedobrze wam sie zrobi, dzis rano wymiotowalam ta wydzieliną i żólcia...duzo tego bylo... ogolnie to caly dzien zasmarkana, wyglądam jak upiór, nie pamietam juz kiedy bylam taka chora... do tego mam 3 latkę w domu :( do zapalenia spojówek to corka z 4 tyg temu przechodzila i dostala antybiotyk.. ja na pewno po niej załapałam! nie wiem dlaczego teraz wszystko sie mnie chwyta :(

Gość jjfjfjfjfjfj
popieram majoweczke, trzeba brac wapno, wit c, paracetamol , rutinoskorbin, i duzo czosnku, do tego jakies parowki nad wrzatkiem, smarowac plecy olejkiem rozgrzewajacym,

dzieki dziewczyny! co czosnku to ja nie moge :O mam wstręt teraz, bo do tego wszystkiego mam mdłosc i jak poczuje czosek od razu mnie zanosi na wymioty! wiec to odpada, herbate z cytryna i miodem od samego pocztku pije, caly czas... z lekow bez recepty nic nie bralam.. bo wlasnie nie jestem egoistka i wolalam 'przeczekac' ale ilez mozna :O nie mam wapna, polski sklep daleko, rutinoscorbin gdzies cyba mam...

Gość 5t3535t
Ale co ty byś chciała dostać?? Na takie objawy w Polsce przepisuje się gówno-dające parafarmaceutyki albo antybiotyki. No to z powodu silnego przeziębienia antybiotyk zaserwujesz rozwijającemu się płodowi? Takie choróbska przechodzi się bez lekarstw nawet nie będąc w ciąży. Co nie znaczy że nie domyślam się jak fatalnie się czujesz. I jeszcze jedno, męczysz się już długo więc to już na pewno końcówka. Skoro więc dałaś dotąd radę, poczekaj jeszcze trochę. Zapewne i bez leków zaczniesz już lada moment czuć się coraz lepiej.

oki dziekuje za rady wszystkim! 🌻 moze mi przejdzie..

Gość 5t3535t
🌻

Bez leków też się da! Mają rację, że ci nic nie przepisują. Ja od 10 lat sama leczę przeziębienia t jest ok, bez antybiotyków i innych świństw. 1) Na gorączkę - tak jak mówił lekarz: paracetamol. 2) Na ból gardła i szybki powrót do formy: niewielki korzeń imbiru pokrojony w kostkę, cytryna pokrojona w kawałki, miód (kilka łyżek), zalać wszystko wrzątkiem, przykryć talerzem i zaparzyć; pić gorące (można odgrzewać) i pod kołderkę się wypocić. 3) Na ciężki nieżyt nosa: sól morska w sprayu Sterimar Blocked Nose, albo Marimer Hypertonic. Kobiety ciężarne mogą ją stosować. 4) Jak jest bardzo źle: spożyć 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę (najlepiej w czasie posiłku), popić ciepłym lub gorącym mlekiem (jak się zdecydujesz na gorące to może być z masłem, albo miodem). Czosnek to naturalny antybiotyk.

Gość weź ten paracetamol
i nie narzekaj że nic ci nie chcą przepisać, na kaszel przegotowana woda z miodem i cytryną, nie dziw się że nie chcą ci nic przepisać w pierwszym trymestrze ciąży - wszelkie leki są bardzo niebezpieczne w tym czasie, skoro lekarz nie zapisał ci zadnego lekarstwa to chyba uznał że choroba jest mniej niebezpieczna dla ciebie i dziecka niż lekarstwa

Gość moderka
Aaaby - miodu nie daje sie do wrzatku poniewaz traci on wszyskie cenne własciwoscii!!!

Gość moderka
Miód wzmaga działanie wszystkich naturalnych środków leczniczych przeciwko przeziębieniom. Jeśli już więc podjęliście jakąś domową kurację kataru, chorego gardła czy przeziębienia, wspomagajcie ją dodatkowo systematycznym spożywaniem miodu. Aby miód był w pełni przyswojony przez organizm, należy łyżkę stołową miodu rozpuścić w ciepłej wodzie (pół szklanki) i postawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej, żeby wystąpiła dyspersja (rozpad) sacharozy na cukry proste (glukozę, fruktozę). Wówczas lecznicze działanie miodu, który należy pić małymi łyżkami (aby miód już w jamie ustnej szybciej dostał się przez śluzówkę do krwi) wzrasta nawet 100-krotnie. Żaden z produktów pszczelich nie działa antybiotycznie na dzień następny. Żeby się skutecznie leczyć, należy stosować je regularnie, nawet miesiącami.

Miód jest po to tylko aby osłodził cały specyfik. ;) Próbowałaś wypić kiedyś sam imbir z cytryną? :) Moja rada: nie próbuj, bo to ciężkim masochizmem zakrawa! :P Tak samo mleko lub mleko z masłem niektórym lepiej wchodzi kiedy jest posłodzone miodkiem, bo samo może być mdłe.

Szczególnie imbir jest bardzo ostry w smaku i potwornie piecze przełyk, a miód ten jego smak neutralizuje, dzięki czemu mikstura daje się wypić. :) Btw. bardzo gorąco ją polecam, bo nic tak nie rozgrzewa i nic nie działa tak napotnie jak właśnie ona.

Gość moderka
ty aaaby masz chyba jakies klapki na oczach, ha? czy ja pisalam o imbirze czy mleku? wymadrzasz sie ale nie na temat... ja pisalam o temp. cieczy :) w ktorej nalezaloby rozpuscic miód aby nie stracil swoich cennych własciwosci eh! a skoro ty uzywaz miodu tylko jako slodzika to równie dobrze mozesz przerzucić sie na cukier :D bo co to za róznica?!

Jak przechodziłam anginę ropną w ciąży! Dwukrotnie! I w obu przypadkach leczona była antybiotykiem. Mój ginekolog powiedział, że nieleczona choroba jest większym zagrożeniem dla płodu niż kuracja antybiotykowa. Nie mówię, że byle katar trzeba leczyć antybiotykiem. Ale jeśli choroba ciągnie się dwa tygodnie i nie ma najmniejszych oznak poprawy a wręcz przeciwnie pogarsza się (zapalnie spojówek) to chyba czas wprowadzić coś silniejszego.

hej! bylam wczoraj na usgi powiedzialam konowałowi ze nie widze poprawy, do tego doszlo zapalenie spojówek on na to ze w ciazy nie powinno sie nic brac, moze mi przypisac krople i jakis lek na alergie (bo to najprawdopodobniej jest jakas alergia) i zaraz mi mowwi ale nie! przemywaj oczy woda z solą :) a alergia to musi sama przejsc :O:O:O no i co ja mam robic? corka dzis wstala z oczkiem zaropialym no nic tylko sie powiesic! :( w niedziele minie 3 tydzien od kiedy to wszystko sie zaczelo...

Gość hehheaa
w 1 trymescie nic nie mozesz brac kobieto zrozum to nawet wlosow sie odradza farbowac w 1 trymescie bo moze to zaszkodzic wiec tymbardziej leki dziecko teraz sie rozwija i nigdy nie wiesz co moze spowodowac lek czytalam kiedys o koboecie co brala leki bo byla chora a o ciazy nie wiedziala i corke urodzila bez reki tak wplynol ten lek ze dziecku sie reka nie wyksztalcila.przeczekaj dziecko jest wazniejsze teraz niz ty