Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropeczka626

WOS - JAK WAM POSZLO ?

Polecane posty

tragicznie :-O próbny to był pikuś w porównaniu z tym :-O jak dla mnie ...

Gość prosiaczek62
hmm wypracowanie nawet ale te zadania..... pf zadnego a b cweeeeeeeeeee

na wypracowanie dało się coś napisać bo sama napisałam ... nie było trudne .. ale te zadania ? kurde w nie których to dali jeszcze możliwości do wyboru a gdzie nigdzie to z głowy pisać :-O chyba będzie lipa :-O

no wlasnie wtym zadaniu o Uni Europejskiej to w ogole same strzaly .. a wtym pierwszym zadaniu o tych postaciach to oprocz jerzego buzka to nie wiedzialam nic :|

Gość hhhhh
a co było z tą unią? i jakie były tematy?

Gość hkeysja
mi raczej dobrze poszło,bo przygotowywałam się do tej matury miesiąc. Ale te ideologie+ przedstawiciele mnie zagięły :D

z Unia byly opisy organizacji i trzeba bylo na podstawie wlasnej wiedzy wpisac co jest co . szczerze przyznam ze Unia to nie byla moja najmocniejsza strona .a temat byl cos tam o przymusowym wzieciu udzialu w wyborach .

ja to w ogole wszystkich zagne nie wiem co mi sie wgralo ze dzisiaj pisze niemiecki no bylam swiecie przekonana i na mature z wosu weszlam na żywca ;] fajnie co nie ? dobrze ze powtarzam ten wos z lekcji na lekcje i duzo sie uczylam to w miare cos wiedzialam . jak cos trudno bede pisala jeszcze raz .:(

Gość hkeysja
nie łam się , będzie dobrze zobaczysz :)

no nie wiem :( mozg mi sie chyba wylaczyl ze myslalam ze z wosu jest we wtorek :| normlanie mialam zly w oczach jak sie dowiedzialam . szczescie od Boga ze chociaz wczoraj cos powtrzalam .. ehh :(

Gość hkeysja
na szczęście już jesteśmy na półmetku maturalnym :)

Gość hhhhh
ciekawe co będzie w przyszłym roku z tego wosu, bo chce poprawiać maturę, którą zdawałam jakieś 2 lata temu. niestety nie tak dobrze żeby dostać się gdzieś na studia i dlatego pytam.

Gość hhhhh
jakie były jeszcze zadania oprocz tej unii i wypracowania?

byly podane 3 osoby jakies i ich biografie i trzeba bylo napisac kto to . (tak nawiasem mowiac ktory z politykow byl w Auschwitzu? )trzeba bylo wypisac mniejszosci narowdowe i etniczne ... ile trwa kadencja sejmu prezydenta najwyzszej izby kontroli . czym sie rozni grupa spoleczna od zbiorowosci

Gość Asia9090
Ja tez dzis pisałam. Szczerze mowiac myslalam ze bedzie duzo trudniejsza...

Gość Asia9090
Władysław Bartoszewski przeżył Auschwitz ..

Gość Tak pani wyzej ma racje
Kropeczka to bylo pytanie o polskiego polityka? Tego co byl w Auschwitz? Zdaje mi sie ze Władysław Bartoszewski

Gość Tak pani wyzej ma racje
Aa wiedzialam:) Ja zdawalam mature 3 lata temi, tez z wosu i szczerze mowiac nie pametam ani jednego pytania:) Zreszta pamietam jaka ta matura z wosu wywolala zamet - podobno mieli wycofac WOS z przedmiotow do wyboru jako 3 obowiazkowego:O Ale sie wstrzymali i nadal jest.

Gość piórko19911
a jak wam poszło z rozszerzenia? mi źle, najpierw dobrze napisalam a potem SKRESLIŁAM;(

Gość fsdgdfhdf
Pisałyście rozsz czy podst? Ja rozszerzony i był łatwy, z I czescia mialam troche problemy, ale ogolnie pozytywnie. Nic sie nie uczylam wczesniej, a wiekszosc wiedzialam;d

Gość fsdgdfhdf
W ogole ciekawi mnie czemu ludzie nie wybieraja rozszerzonego, wystarczy przejrzeć arkusze z kilku lat wstecz, każdy rozszerzony latwiejszy niż podstawowy...

Gość fsdgdfhdf
Rozszerzony jest bardziej nastawiony na myślenie i wiedze ogólną, podstawowy na wykucie informacji.

ja pisałam rozszerzenie. pierwsze zadania były dla mnie trudne bo nie wiem nic o konstytucji, teorii sądów, powołań itp. po prostu nie chciało mi się uczyć. a państwa w afryce to już w ogóle masakra ;) źródłowe myślę że coś się wyskrobie a wypracowanie bardzo łatwe tylko niestety zabrakło mi miejsca i nie napisałam wszystkiego co chciałam ;/ było łatwiejsze niż rok temu