Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardashia

Bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość kardashia

Witam Brałam tabletki antykoncepcyjne microgynon . Potem zrobilam przerwę i od kilku miesięcy juz tabletek nie biorę. Chciałabym teraz zacząć brać Diane 35 . Chciałabym wiedzieć czy jest możliwość zaczęcia brania tych lub jakichkolwiek innych tabletek nie koniecznie od dnia pierwszej miesiączki? Mam dostać okres dopiero na koniec miesiąca a chciałabym zacząć brać je już teraz jeśli jest taka możliwość. Czy któraś z Was brała tabletki w środku cyklu? I czy to jakoś wpłynie na pojawienie się okresu? dziękuje za rady

Gość gość121
Możesz zacząć brać tabletki w 2-7 dniu cyklu lecz wtedy musisz stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni cyklu. Jeśli już jesteś po miesiączce to wydaje mi się, że musisz zaczekać aż dostaniesz okres i powinnaś zacząć brać tabletki w pierwszym dniu krwawienia, bo wtedy będziesz w 100% pewna, że jesteś zabezpieczona. Branie tabletek w pierwszy lepszy dzień wydaje mi się trochę bez sensu. Pozdrawiam :)

Gość kardashia
Dziękuje bardzo za rade ;) chyba jednak poczekam do pierwszego dnia miesiączki jak tak...